AEX mag op weg naar zone 488 a 493

Geplaatst op 29 juli 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 488.65 en dat is een winst van 0.60% en ook de rest van Europa gaat hoger van start na mooie winsten op Wall Street en goede 2e kwartaal cijfers. De Dow sloot 1.09% hoger en de Nasdaq won 0.98%. De beurs van Shanghai ligt er woensdag relatief rustig bij. Vrijwel alle aandacht blijft uitgaan naar bedrijfsresultaten en voor vandaag, naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Het rentebesluit van de Fed is van belang voor de dollar.

Mocht vandaag de Fed inderdaad opteren voor een verhoging van de rente in september of in elk geval daar op hinten, dan kan dat een vraag naar dollars genereren. We zagen vanmorgen goede cijfers van Altice, Arcadis en KPN en dat geeft steun aan de handel. De AEX heeft nu steun op 485 en weerstand op de 488 en 493. Ook in de juli hebben we actief gehandeld met de opties en dat is prima gelopen. Wilt U ook meedoen en handelen met onze trades, stuur dan even een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijvers actie, geldig tot vrijdag!

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 486.43, een winst van 0.66 punten of 0.14%. De Europese aandelenbeurzen staan weer in het groen, zoals door ons voorspeld. Beleggers verwerken een stroom aan bedrijfsresultaten en kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. In Amsterdam wordt de stemming gesteund door positieve kwartaalberichten van Wolters Kluwer, Altice en KPN. De Europese markten veren even op na de recente koersdalingen, maar echt enthousiast is de handel nog niet. In China heeft de overheid met steunaankopen de koersval voor nu weten te stoppen, verder wordt de markt overspoeld met kwartaalcijfers.

De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stijgen tot 0,6 procent. Wolters Kluwer gaat aan kop in de AEX met een plus van ruim 5 procent. De informatieleverancier zag de winst in de eerste jaarhelft verder groeien en kondigde de uitkering van een interim-dividend aan. Het Franse kabelbedrijf Altice stijgt 4,2 procent, na sterke prestaties in het tweede kwartaal. Telecomconcern KPN verhoogt zijn winstdoelstelling voor dit jaar en wordt beloond met een koerswinst van 3,7 procent. Onze calls doen het nog steeds goed en we gaan uit van hogere koersen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 486.23, een winst van 0.46 punten of 0.09%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, in afwachting van het Fed-rentebesluit later op de dag. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 39 punten, ofwel 0,2%, de S&P futures winnen 2,30 punten, ofwel 0,1%, en de futures voor de Nasdaq stijgen 6,75 punten, omgerekend 0,2%. Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van maandag door na vijf opeenvolgende sessies lager gesloten te zijn. Focus richt zich volledig op de Federal Reserve. De Federal Open Market Committee (FOMC) sluit zijn tweedaagse beleidsvergadering af, waarna de centrale bank om 20.00 uur zijn rentebesluit zal publiceren. Na publicatie volgt dit keer geen persconferentie.

Beleggers kijken in de schriftelijke toelichting met name uit naar signalen over het tijdstip van een mogelijke renteverhoging. Een verhoging van de rente in juli lijkt onwaarschijnlijk, maar september lijkt waarschijnlijk en wordt inmiddels ingeprijsd, dus iedere hint in de verklaring kan tot een aanzienlijke impact leiden op de handel. We blijven goed liggen met de Aex en hebben deze maand al meer dan 4.000 euro winst met opties en FTI’s. Wilt U ook meedoen en handelen met onze trades, stuur dan even een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijvers actie, verlengd tot vrijdag!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 489.29, een winst van 3.52 punten of 0.72%. De belangrijkste Europese aandelenbeurzen lieten een positief beeld zien. Beleggers verwerkten opnieuw een stroom aan bedrijfsresultaten en keken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. In Amsterdam werd de stemming gesteund door meevallende kwartaalberichten van Wolters Kluwer, Altice en KPN. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,8 procent omhoog. De Fed komt later op de dag met de uitkomst van de beleidsvergadering naar buiten. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd laat. Wolters Kluwer ging aan kop in de AEX met een plus van 6 procent. De informatieleverancier zag de winst in de eerste jaarhelft verder groeien en kondigde de uitkering van een interimdividend aan. 

In Milaan steeg Italcementi bijna 49 procent in beurswaarde. De Duitse cementmaker HeidelbergCement (min 6,5 procent) wil zijn Italiaanse concurrent overnemen. Bayer won in Frankfurt 4,6 procent. De Duitse farmaceut, die onder leiding staat van de Nederlander Marijn Dekkers, was in het tweede kwartaal winstgevender dan verwacht. De cijfers vallen dus allemaal goed uit en de Aex kan nog steeds verder omhoog, zoals wij reeds voorspelden. We houden de calls dan ook stevig vast en richting de 500 gaan we weer verzilveren. Tot die tijd buy the dips, zolang de Aex boven de 478 staat, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren