AEX mag steun gaan testen. Kijk mee om 12 uur naar de week forcast!

Geplaatst op 23 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 482.06, een verlies van 0.80% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start, ondanks hogere koersen op Wall Street. De Dow sloot vrijdag 0.48% hoger en de Nasdaq sloot 0.28% hoger waarbij alle aandacht uitging naar de beëdiging van Donald Trump. De rede van Donald Trump van afgelopen vrijdag ter gelegenheid van zijn inauguratie bracht nog niet de gehoopte serie stimuleringsmaatregelen. Veel beleggers nemen om die reden aan het begin van deze week een afwachtende houding aan.

Opvallend was de stijging van de Mexicaanse peso. Eerder stond de munt nog zwaar onder druk vanwege de uitspraken van Trump om een muur te bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Aziatische beurzen staan lager, de Nikkei verliest 1.29% en de Hang Seng staat 0.09%. In Azië wordt negatief gereageerd op de gedaalde dollar, waarmee de yen weer duurder is geworden. De euro/dollar noteerde maandagochtend op 1,0724. De AEX heeft steeds steun op 480 en 478 en weerstand is er op 483.

Trump is de president van de VS, vele jaar en KW cijfers gaan deze week naar buiten komen en de AEX staat onder druk. Waar liggen de kansen voor deze week? Bekijk om 12 uur de Week Forcast live tijdens een online seminar van 30 minuten en u bent weer helemaal bij. Klik hier om u aan te melden en zet een vinkje achter 23 januari en klik op registeren.

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 484.03, een verlies van 1.95 punten of 0.40%. De Europese beurzen noteren rond het middaguur lager. Ook zelfs de Britten zien we nu wat lager noteren. De markten in Europa kregen kans om de inaugurele speech van de Amerikaanse president Donald Trump te verwerken die vrijdag na het slot op de Europese markten aanving. Trump liet echter weinig doorschemeren over zijn beleidsplannen, waardoor de dollar wat onder druk kwam te staan. Het Britse pond won daarentegen in waarde. De macro-economische agenda is nauwelijks gevuld en bevat enkel om 16.00 uur het consumentenvertrouwen voor de eurozone. 

Barclays verlaagde het advies voor Unilever van Overwogen naar Gelijkgewogen. De Britse bank verlaagde bovendien het koersdoel van 45,00 naar 41,00 euro. Toch zien we het defensieve aandeel nu wat hoger noteren, terwijl KPN, wat ook één van onze favorieten is, bijna 2 procent lager noteert na tevens een koersdoelverlaging. Air France blijft lager noteren, maar vinden we alsnog koopwaardig onder de 5 euro. De Aex zelf kan een stapje terug maken, zoals we voorspelden en de 478 nog testen. Daar gaan we gestaffeld inkopen, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 483.90, een verlies van 2.08 punten of 0.43%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,21 procent in het rood op 2.261,25 punten. In Europa is ook nog sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,24 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. De Bundesbank meldde dat de Duitse inflatie deze maand verder kan oplopen naar 2 procent, mede vanwege duurdere olieproducten, na de verrassend hoge 1,7 procent van december. 

Trump heeft kort na zijn inhuldiging op vrijdag leiders uit Mexico en Canada uitgenodigd om over het Noord-Amerikaans vrijhandelsverdrag Nafta te heronderhandelen. Ook is de Britse premier Theresa May uitgenodigd om een basis te leggen voor een handelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk. We hebben de FTI short op 0900-5151666 met een winst gesloten en rond de 485 kijken we ook naar puts op de index. We denken nog steeds aan lagere koersen de komende weken. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 482.71, een verlies van 3.27 punten of 0.67%. De Europese beurzen stonden in de min. In Amsterdam ontpopte Philips Lighting zich na een mooie openingswinst als grote verliezer. Verder vielen financiële fondsen in Europa in negatieve zin op. Bij Philips Lighting ging na een voortvarende start al snel het licht uit. Het aandeel was met een verlies van 3 procent de grootste daler in de MidKap. Het dividend en de inkoop van aandelen die Philips Lighting aankondigde boden toch geen tegenwicht aan de licht teleurstellende cijfers van het bedrijf.

KPN was een van de grootste verliezer onder de hoofdfondsen na adviesverlagingen. Volgens analisten van KBC zal de telecomaanbieder onder meer te maken krijgen met meer concurrentie, zowel op de zakelijke als de mobiele markt. De Aex kan morgen nog een lagere bodem neerzetten op 478 punten is ons idee en dan gaan we weer short in de markt. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren