AEX mag steun op 483 weer gaan testen. Kooplijst 2017

Geplaatst op 11 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 484.10, een verlies van 0.23% en ook de andere Europese Beurzen gaan iets lager van start na een rustige sessie op Wall Street vrijdag. De Dow sloot 0.16% lager en de Nasdaq sloot 0.36% hoger. Het lijkt er op dat de markt een pas op de plaats maakt tot aan de inauguratie van Donald Trump volgende week. Vandaag zijn we in afwachting van de persconferentie van Donald Trump. De Aziatische beurzen noteren verdeeld, de Nikkei sluit 0.33% hoger en de Hang Seng wint 0.81%. De euro/dollar noteerde op 1,0548.

De AEX heeft nu weerstand op 485 en steun is er op 483 net als gisteren en onder de 483 zou er ruimte zijn naar de 478. Wij verwachten eerst wat druk op de handel, voordat we fors kunnen gaan oplopen. De vix index staat zeer laag en dat is meestal een voorbode voor een grote beweging. Wij zijn heel druk bezig om de modelportefeuille 2017 in te richten, zoals we dat al meer dan 20 jaar doen. U kunt zich hiervoor aanmelden op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot  zo.

Welke kooplijst heeft John Beijer voor u in 2017?, en belangrijk, hoe ontstaat deze. Al jaar in, jaar uit, weet John in de top van de kooplijsten uit te komen. Ook u kunt hier gebruik van maken. Volgende week Donderdag geeft John uitleg tijdens een online seminar bij IEX. Meldt u hier vast aan en bekijk het live van uw computerscherm en bekijk John zijn 10 tips!!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 486.38, een winst van 1.64 punten of 0.34%. Het aandeel Telegraaf Media Groep is een opvallende uitschieter op een verder relatief kalm Damrak. De AEX noteert toch weer een fractie hoger. Ook elders in Europa worden eerdere verliezen weggewerkt. Beleggers zijn in afwachting van de persconferentie van aankomend president Donald Trump, later vandaag. Daarin doet hij mogelijk meer uit de doeken over zijn economische beleid.

De overname van TMG door het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie is weer een stap dichterbij gekomen. Het aandeel TMG wint 6,6 procent. De Aex zoekt dus toch weer hogere niveaus op en er is nog geen aanleiding tot koersdalingen. De Aex kan nu de 488 zelfs weer even testen en daar verwachten we dan toch weer wat dalingen. Met de FTI willen we dan ook short op 488 punten. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 486.12, een winst van 1.38 punten of 0.28%. Wall Street koerst af op een vrijwel vlakke opening. Rond de klok van drie uur noteren de futures op de S&P 500 rond de slotstand van dinsdag, en dalen de futures op de Dow Jones index en die op de Nasdaq tot 0,1 procent. Gezien het mogelijke belang van de persconferentie van Donald Trump die later vandaag gepland staat, is het voor beleggers verleidelijk om aan de zijlijn te blijven tot die tijd. 

De Wereldbank schreef dinsdagavond dat hoewel mogelijke stimuleringsmaatregelen van Trump de mondiale economie dit en volgend jaar zeker kunnen stimuleren, potentiële handelsoorlogen met bijvoorbeeld China of Mexico de groei juist onder druk kunnen zetten. De Aex blijft zeer goed liggen echter en we kunnen mogelijk eerst de 488 even testen wederom. Daar kijken we toch weer naar nieuwe short posities, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 486.50, een winst van 0.4 procent. De Europese beurzen stonden toch weer licht in de plus, gesteund door onder andere hogere olieprijzen en een zeer zwakke euro. De Amerikaanse beurzen nemen echter ook al een voorschot op een positieve speech van Trump. Autobedrijf Stern Groep noteerde 6 procent hoger nadat het een nieuw strategisch plan had aangekondigd. Het bedrijf denkt zijn bedrijfswinst de komende jaren flink te kunnen vergroten door zich meer te richten op diensten als leasing, schadeherstel en onderhoudswerk.

Informatieleverancier Wolters Kluwer behoorde met een plus van 3 procent tot de sterkste stijgers na een adviesverhoging. KPN ging in de uitverkoop na een negatief analistenrapport. Het telecomconcern was met een verlies van 1,6 procent de sterkste daler in de index. Toch hebben wij nog vertrouwen in het bedrijf. PostNL zagen we gelukkig wel wat oplopen. De Aex zelf kan in onze ogen toch vanaf de 488 van nu weer wat druk laten zien, wat we ook in de laatste minuten van de handel zagen. We wensen U een fijne avond.  

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren