AEX mag steun weer gaan testen. Kijkt u donderdag ook naar de Kooplijst 2017?

Geplaatst op 17 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 481.48, een verlies van 0.55% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start. Wall Street hield maandag de deuren gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. Alle aandacht gaat dinsdag uit naar de toespraak van de Britse premier, Theresa May, de verwachting is dat May kiest voor een volledig vertrek uit de Europese Unie.

De Aziatische beurzen noteerden dinsdag verdeeld, de Nikkei verliest 1.48% en de Hang Seng staat 0.60% hoger. De euro/dollar noteerde op 1,0641. Om 11 uur krijgen we vandaag de Duitse ZEW en om 13:00 uur komt Morgan Stanley met haar jaarcijfers. De AEX heeft steeds steun op 483 en daar staan we nu onder en er is nu pas steun op 478. Weerstand is er op 485 en 488.

Donderdag 20.00 uur geven wij ism de Commerzbank een Onlineseminar bij IEX.nl. Ontdek in dit interactief seminar hoe John Beijer zijn kooplijst voor 2017 samenstelt. Wat doet John met technische analyse? Welke producten gebruikt hij in zijn portefeuille? Kortom, u krijgt 10 concrete kooptips van John Beijer om het jaar succesvol in te zetten. Meldt u hier gratis aan.

UPDATE 12:00

Goedemorgen, de AEX staat op 481.39, een verlies van 0.57% en ook de andere Europese beurzen noteren lager in afwachting van een toespraak van de Britse premier Theresa May. De Duitse ZEW-index steeg in januari minder groot dan verwacht. Zalando boekte in het vierde kwartaal een omzet van 1,09 miljard euro, een kwart meer dan een jaar eerder.

Dit ondersteund onze visie dat je PostNL moet kopen, immers al deze pakje moeten ook bezorgd worden en dat doet PostNL uitstekend. Wall Street hield maandag de deuren gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. De S&P Futures staan nu lager, dus ook voor Wall Street wordt een 0.4% lagere start verwacht. De AEX heeft nu steun op 478 en weerstand op 483. Meer live op 0900 – 51 51 666

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 482.84, een verlies van 1.29 punten of 0.27%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een rode opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,4 procent in het rood. Beleggers hervatten de handel na een lang weekend. Wall Street hield gisteren de deuren gesloten in verband met de viering van Martin Luther King Day. Op macro-economisch vlak kregen beleggers de Empire State index over januari te verwerken. 

Volgens de aanstaande president van de Verenigde Staten Donald Trump is de dollar te duur, omdat China zijn yuan laag houdt, wat de concurrentiepositie van Amerikaanse bedrijven ondermijnt. Morgan Stanley overtrof in het vierde kwartaal van 2016 de verwachtingen met een sterke stijging van de omzet en winst. Toch zien we dus wat druk op de koersen en wij denken aan een tradingrange tussen 478 en 485, waarbij we de 478 kunnen testen de komende dagen, zoals we al aangaven, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 481.77, een verlies van 2.36 punten of 0.49%. De Europese aandelenbeurzen stonden verlies. Beleggers verwerkten de speech van de Britse premier Theresa May, waarin ze nogmaals aangaf dat er bij de brexit geen concessies worden gedaan om toegang tot de Europese markt te waarborgen. Luchtvaartaandelen deden het goed door overnamegeruchten rond Lufthansa. De FTSE in Londen stond na de lange winstreeks van de afgelopen weken op een verlies van 1 procent.

In de MidKap stond Air France-KLM bovenaan met een winst van 1,4 procent. Beleggers reageerden op berichten van mogelijke interesse van Etihad in een groot belang in Lufthansa. Volgens de Italiaanse krant Il Messagero denkt de Arabische luchtvaartmaatschappij zelfs over een fusie met zijn Duitse branchegenoot. Zoals voorspeld, ging de Aex richting de 482 punten en we kunnen nu op weg naar de 478 punten, is onze mening. Wij gaan rond die 478 punten kijken naar posities aan de longzijde, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren