AEX mag steun weer testen, daar liggen wee koopkansen! Chat mee om 12 uur!

Geplaatst op 12 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 465.20 en dat is een verlies van 0.70% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start ma milde verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.32% lager en de Nasdaq verloor 0.32%. Daarmee sloten de Amerikaanse markten voor de vijfde keer in zes sessies lager. De markten zijn vandaag in afwachting van een toespraak van Mario Draghi, vandaag voor het comite van economische en monetaire zaken van de Europese Unie. In Azië zien we een verdeeld, met een vlakke notering voor de Nikkei. De euro noteert momenteel stabiel ten opzichte van de dollar, dat de Europese munt zich enigszins heeft weten te herstellen na de klap van vorige week. De AEX heeft steun op 465 en 463 en weerstand is er op 468. Gisteren hebben wij met onze leden Calls gesloten en deze willen we nu weer gaan kopen. Waar gaat de AEX nu heen, eerste een dip en dan naar de 500, of nu gelijk verder omhoog? Op al deze vragen krijgt u om 12 uur een antwoord en een duidelijke tip. Meldt u gratis aan op http://goo.gl/JQDSZw

Klik hier voor het Dagcommentaar in ons Videoblog met grafieken AEX, Brent, en Bund

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 465.91, een verlies van 3.29 punten of 0.70%. Op het Amsterdamse Damrak gaat verzekeraar Aegon in de uitverkoop, na de bekendmaking van kwartaalcijfers. De Europese beursgraadmeters kennen een wisselvallige ochtendsessie. De markten veerden even op nadat centralebankpresident Mario Draghi hintte op meer steun, maar zakten snel weer weg. De opleving die Draghi veroorzaakte was van korte duur en geeft aan dat de hoop op meer steunmaatregelen al deels in de koersen zit verwerkt. Ook dreunt de winstwaarschuwing van het Amerikaanse winkelbedrijf Macy’s na op de Europese markten. Met het belangrijke feestdagenseizoen voor de deur is dat geen goed teken. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakken 0,4 tot 0,8 procent. 

In de MidKap doet TomTom (plus 6 procent) goede zaken. De navigatiedienstverlener tekende een meerjarige overeenkomst met onlinetaxibedrijf Uber. PostNL wint 0,6 procent, nadat was gebleken dat miljardair John de Mol een belang heeft genomen in het postbedrijf. De Aex staat wat onder druk en de door ons voorspelde zijwaartse bewegingen zijn daarmee een feit. We kunnen nu wat onder druk staan dus vandaag, maar bewegen al dagen tussen 463 en 473. Aan de onderkant en aan de bovenkant willen we nog niet uitbreken, maar we zien wel alweer kansen op fondsen en grondstoffen en willen nogmaals benadrukken dat we de calls op tijd gesloten hebben, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 461.90, een verlies van 7.30 punten of 1.56%. Wall Street zal naar verwachting lager openen in aanloop naar optredens van diverse toonaangevende vertegenwoordigers van de Federal Reserve later op de dag. Beleggers maken daartoe een pas op de plaats. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,3% lager, voor de Nasdaq 100-index 0,3% lager en voor de S&P 500-index 0,3% lager. Veel van de aandacht gaat uit naar een flinke serie optredens van Fed-prominenten: Janet Yellen, vice-voorzitter Stanley Fisher en de voorzitter van de Fed van New York, James Bullard van de St. Louis-Fed, samen overigens met Jeffrey Lacker van de Richmond Fed. Charles Evans van de Chicago-Fed en William Dudley van de Fed van New York treden later op de dag nog op.

Dudley begint om 15.45 uur en zijn speech steekt hij af op een conferentie van Cato Institute. Bij hun optredens wordt vooral gelet op wijzigingen ten opzichte van eerdere uitspraken en dan met name over een renteverhoging. Eerder op de dag trad de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, voor het voetlicht, met zijn herhaalde zorg over de te lage inflatie in de muntunie. Niet onverwacht, maar wel reden voor de euro om ten opzichte van de dollar een stapje terug te doen. De Aex staat dus redelijk onder druk en zolang we boven de 458 staan, is het nog een test van de steunzone 458-462. De olieprijs zien we nu wel richting de 45 Dollar zakken en daaronder hebben we een short signaal en zal dat ook de beurzen mee kunnen trekken. De euro zakt namelijk niet verder door. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 459.85, een verlies van 9.35 punten of 1.99%. De Europese aandelenbeurzen verloren in de loop van de middag fors terrein, vooral door flinke verliezen bij grondstofgerelateerde bedrijven. Op Beursplein 5 was verzekeraar Aegon al vanaf de handelsaanvang uit de gratie na de presentatie van een kwartaalverlies. De zwaargewichten ArcelorMittal en Shell zorgden voor extra druk op de AEX. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,5 en 1,5 procent. Aegon was de sterkste daler met een verlies van 11 procent. Het bedrijf leed in het derde kwartaal een nettoverlies van 524 miljoen euro door de verkoop van zijn Canadese activiteiten en andere afschrijvingen. Beleggers waren ook teleurgesteld dat de verzekeraar geen nieuwe informatie gaf over de kapitaalpositie op basis van de regels die volgend jaar gaan gelden.

ArcelorMittal (min 5 procent), dat vorige week nog met een forse winstwaarschuwing kwam en Shell (min 3 procent) waren ook onderin te vinden. Het staalconcern en de oliemaatschappij hadden last van dalende grondstofprijzen. De termijncontracten voor de levering van staal daalden in China tot het laagste niveau ooit vanwege de afkoeling van de tweede economie van de wereld. We kwamen even in de steunzone 458-462 terecht, maar rond de 460 zagen we alweer kracht in de markt. We bewegen dus nu op een kruispunt en voor de lange termijn zien we koopkansen en de korte termijn wat druk. Ook de Sinterklaasdip komt eraan, dus we hebben ons aan beide kanten ingedekt alvast. We gaan ons nu opmaken voor de Gouden Stier uitreiking vanavond met onze nominatie, tot morgen!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren