AEX mag steunzone testen 458-453, daar weer inkopen!

Geplaatst op 02 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 459.99, een verlies van 0.39% en ook de andere Europese Beuren beginnen lager aan deze nieuwe handelsmaand. Wall Street sloot de mooie maand oktober lager af, de Dow verloor 0.52% en de Nasdaq sloot 0.40% lager. De maand oktober is zeer goed afgesloten, de beste maandelijkse winst in meer dan zes jaar.

De prijs van een vat olie steeg vrijdag tot een maandelijkse winst van 3,3% op de toenemende verwachting dat de olieproductie spoedig zal afnemen. Wij denken dan ook dat een aandeel als Fugro vanaf deze 17 euro weer gekocht mag worden. In Azië woog de onzekerheid over de economische groei in China op het sentiment. De Nikkei sloot 2.1% lager.

De AEX heeft vandaag steun op 458 en 455, weerstand is er op 463. Wij kijken naar Turbo`s long en calls op de AEX index voor een verwacht herstel naar AEX 470 en hoger de komende weken. Voor vandaag kan het gapje tussen de slot koers van vrijdag op 462 en de openings koers op 457.84 even gedicht worden en daarna kunnen we wellicht de steun nog een keer testen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 463.74, een winst van 1.62 punren of 0.35%. De Europese aandelenbeurzen krabbelen overwegend op. Een sterker dan verwachte groei van de industriële activiteit in de eurolanden biedt enige steun aan de handel. Eerder op de ochtend werden de beurskoersen nog gedrukt door een aanhoudende krimp van de Chinese industrie. De beurzen openden lager door druk vanuit Japan en China, maar mede dankzij het positieve industriecijfer uit de eurozone trekt het wat bij. Ook stroomt er aan het begin van de nieuwe maand weer wat geld in de markt. De beurzen in Parijs en Frankfurt stijgen 0,4 en 0,7 procent. Londen staat 0,3 procent in de min.

In de MidKap bungelt PostNL onderaan met een min van bijna 4 procent, na een tegenvallend kwartaalbericht. De aanhoudende krimp van de postmarkt en stijgende loonkosten van pakketbezorgers drukten de resultaten van het postbedrijf. In Dublin zakt Ryanair 1,5 procent, ondanks een verdere verscherping van de winstverwachting. De prijsvechter heeft naar eigen zeggen een ijzersterke zomer achter de rug. We hebben nu steun op 462 voor de Aex en weerstand op de 465. Op die niveaus kunnen we nu met de FTI ook weer actie gaan ondernemen en we sloten zojuist onze calls al met succes geholpen door de data vanuit de Eurozone, tot zo. 

Bekijk hier onze AEX Take 5 Videoblog met 2 tips

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 463.86, een winst van 1.74 punten of 0.38%. Wall Street zal naar verwachting de eerste handelsdag van november met lichte winsten beginnen, in afwachting van belangrijke data over de Amerikaanse industrie. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,1%, de S&P futures winnen 0,1% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,2%. Oktober was een goede maand voor aandelen, al sloten de Amerikaanse beurzen vrijdag wel lager als gevolg van gemengde bedrijfsresultaten en zwakke economische cijfers. De S&P won op maandbasis 8,3%, wat de beste maand was voor de index sinds oktober 2011.

Vandaag wordt uitgekeken naar de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie. Deze verschijnt om 16.00 uur. Op hetzelfde tijdstip wordt ook een rapport over de bouwuitgaven in september bekend gemaakt. Het belangrijkste macrocijfer is deze week het maandelijkse arbeidsrapport dat vrijdag verschijnt. Een herstel van het tegenvallende rapport over september zou ertoe kunnen leiden dat de Federal Reserve in december de rente gaat verhogen, denken sommige economen. De Aex kan dus weer op weg naar de 465 en daar kunnen we wat consolideren. We hebben onze calls gunstig kunnen sluiten en kijken nu naar nieuwe kansen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 464.58, een winst van 2.46 punten of 0.53%. De Europese aandelenbeurzen stonden op de eerste dag van de nieuwe beursmaand overwegend in de plus. Een sterker dan verwachte groei van de industriële activiteit in de eurolanden bood enige steun aan de handel. Eerder op de dag werden de beurskoersen nog gedrukt door een aanhoudende krimp van de Chinese industrie. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0.8 procent. Londen stond licht lager. De beurs in Turkije klom 5 procent na de uitkomst van de parlementsverkiezingen in het land. De AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan haalde zondag de absolute meerderheid bij de verkiezingen.

In de MidKap behoorde PostNL tot de grootste dalers met een min van 3 procent, na een tegenvallend kwartaalbericht. De aanhoudende krimp van de postmarkt en stijgende loonkosten van pakketbezorgers drukten de resultaten van het postbedrijf. Commerzbank werd in Frankfurt 8 procent meer waard. De tweede bank van Duitsland boekte meer winst en keert voor het eerst sinds 2007 weer dividend uit. De Aex heeft vandaag keurig de 465 getest en we denken dat we morgen nog naar 468 kunnen, maar winst is winst, dus we sloten alvast de calls. Deze vindt U terug op onze resultatenpagina. Fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren