AEX mag terug naar zone 432-428 en daar liggen koop kansen

Geplaatst op 14 oktober 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 433.20, een verlies van 1.02% en ook de rest van de Europese Beurzen gaat lager van start, na tegenvallende cijfers van ASML. Wall Street bleef in aanloop van de cijfers van Intel en JP Morgan redelijk dicht bij huis. De Dow verloor 0.29% en de Nasdaq sloot 0.87% lager. De omzet van Intel was hoger dan verwacht, wat negatief is voor ASML, Intel gaat minder investeren dan eerder werd aangegeven.

In de nabeurs handel staat het fonds iets hoger. JP Morgan kwam met redelijke cijfers, winst was prima, omzet viel tegen en het fonds ging in d e nabeurs handel 1% omlaag. ASML zag haar omzet terugvallen en ook de winst viel terug van 370 naar 322 miljoen, het fonds staat nu 5.5% lager en zet ook de AEX onder druk. In Azië noteren de belangrijkste indices lager na zwakke inflatiedata uit China. De AEX heeft nu steun in de zone 432-428 en daar gaan wij weer calls kopen.

Ons webinar werd gisteren massaal bezocht, de vele bezoekers waren van mening tijdens een poll vraag, dat de AEX de rest van het jaar zal bewegen tussen 400 en 480, wij zelf denken echter dat we gewoon naar de 500 gaan.

Volgende week woensdag geven wij om 20.00 uur een seminar in Breukelen, we gaan dan sparren met Edward Loef, de bekende technische analist zal vanuit technische analyse zijn visie geven en John Beijer zal aan de hand van de computermodellen en fundamenteel onderzoek zijn visie geven. Welke fondsen moet u juist nu hebben en welke moet u zeker verkopen.

Toegang is uiteraard gratis, stuur ons een mail op info@beursfoon.nl en wij zetten u op de gastenlijst en sturen u de uitnodiging graag toe. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 434.78, een verlies van 3.47 punten of 0.79%. De Europese aandelenbeurzen staan in het rood. Een zwak Chinees inflatiecijfer draagt bij aan de bezorgdheid over de economische situatie in het land. Tegenvallende kwartaalberichten van ASML en Intel zorgen eveneens voor verkoopdruk. Het cijferseizoen is slap begonnen. ASML laat zich niet van zijn beste kant zien, maar dat komt vooral door het cyclische karakter van het bedrijf. Ook is de waardering van het aandeel aardig opgelopen. Verder houdt de onzekerheid rond China de markt in de greep. Morgen komt Unilever met cijfers en ook daar zal men vooral kijken naar de impact van China op de resultaten.

De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt dalen tot 1,1 procent. ASML zakt 4,6 procent in de AEX. Het kwartaalbericht van het bedrijf komt volgens analisten neer op een winstwaarschuwing. ASML zag de omzet in het derde kwartaal dalen. Ook voor het vierde kwartaal wordt een verdere daling voorzien. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen nog wel op koers om over heel 2015 een recordomzet te boeken. De Aex heeft ook de steun op 432 getest en er is nu ruimte naar de 428. We zitten weer dichtbij een bodem en kochten alvast calls met de leden, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 434.83, een verlies van 3.42 punten of 0.78%. Wall Street zal naar verwachting vlak openen, waarbij beleggers voorzichtigheid betrachten in afwachting van een reeks macro-publicaties en bedrijfsresultaten vandaag en later in de week. De futures voor de Dow Jones-index noteren vlak, de S&P futures winnen 0,10 punt ,ofwel +0,01% en de futures voor de Nasdaq stijgen 1,75 punten, omgerekend +0,04%. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de producentenprijzen in de VS in september harder dan verwacht zijn gedaald. De producentenprijzenindex daalde in september op maandbasis met 0,5%, waarbij werd gerekend op een daling van 0,2%. De Amerikaanse detailhandel heeft in september meer omgezet en steunt daarmee de economie, ondanks dat de banengroei afneemt en onzekerheid in andere economieen. 

Op maandbasis was sprake van een stijging met 0,1%, waar gerekend werd op een stijging van 0,2%. Bank of America heeft het verlies van vorig jaar in het derde kwartaal weten om te buigen in een hoger dan verwachte winst. Het aandeel noteert voorbeurs 1,5% hoger. De Aex was even op weg naar de 438 en in die stijging verkochten we onze calls met de leden met een leuke winst. De Aex heeft nu steun op 432 en weerstand op 438. Wilt U ook meedoen, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 434.32, een verlies van 3.93 punten of 0.90%. De Europese beurshandel was, zoals zo vaak de laatste weken, in de ban van tegenvallend nieuws over de Chinese economie. De zorgen werden ditmaal aangewakkerd door een zwak inflatiecijfer. In Amsterdam moest chipmachinefabrikant ASML het ontgelden na de presentatie van zijn derdekwartaalcijfers. De toonaangevende indices in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 1,1 procent in. ASML, een van de zwaarstwegende hoofdfondsen, zakte 4,5 procent in de AEX. Het bedrijf zag de omzet in het derde kwartaal dalen en voor het vierde kwartaal wordt een verdere afname voorzien. 

Intel, een belangrijke klant en aandeelhouder van ASML, verlaagde de vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Op de Duitse beurs, waar De Amerikaanse chipproducent ook een notering heeft, zakte het aandeel ruim 3 procent. Bij de kleinere bedrijven steeg Docdata 6 procent, na bekendmaking dat het e-commercebedrijf wordt verkocht aan het Amerikaanse Ingram Micro. De Aex heeft nu steun in de zone 428-432 en wij hebben onze calls op tijd verzilverd op de index. Morgen stappen we weer in als we de steun gaan testen en we wensen U voor nu een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren