AEX mag vandaag weerstand op 488 weer gaan testen! Steun op 485.

Geplaatst op 25 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX komt positief uit de start blokken en staat nu op 486.25, een winst van 0.72% en ook de andere Europese beurzen gaan hoger van start. Wall Street sloot hoger, de Dow won 0.57% en de Nasdaq sloot 0.86% hoger. Trump ondernam twee stappen om twee belangrijke oliepijplijn projecten weer op de rails te krijgen, nadat die door de Obama regering nog werden afgewezen. Ook deed Trump een oproep tot minder bureaucratie bij het verkrijgen van milieuvergunningen.

Bestuurslid van de ECB, Sabine Lautenschläger, gaf aan dat de ECB spoedig een begin moet maken met de inperking van het monetaire beleid, waar de maandelijkse opkoop van obligaties deel van uitmaakt. Het is de eerste keer dat een bestuurder van de ECB zich zo duidelijk uitlaat over tapering. Dit kan de nodige volatiliteit met zich meebrengen.

De Aziatische beurzen staan ook hoger, de Nikkei wint 1.43% en de Hang Seng staat 0.41% hoger. De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,0733. De AEX heeft steun op 485 en weerstand op 488 en daar liggen weer kansen voor de AEX puts Feb 480 verwachten wij. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 487.36, een winst van 4.31 punten of 0.89%. De aandelenmarkten in Europa noteren hoger. We zien overal plussen van rond de 1 procent. De Europese beurzen profiteren van het positieve sentiment vanuit Amerika, waar Wall Street nieuwe records neerzette. Op macro-economisch vlak was er vooral aandacht voor de Duitse Ifo index. Die gaf een verslechtering van het ondernemersklimaat weer in januari, met een daling van de index naar 109,8, van 111,0 in december. Olie wordt goedkoper, in afwachting van het wekelijkse Amerikaanse voorradenrapport. 

De euro/dollar noteert op 1,0755 en zit dus nog steeds in de lift. Financiële waarden zijn in trek. In Madrid zitten bankaandelen in de lift, met Banco Santander dat 3,5 procent stijgt na de bekendmaking van sterke vierde kwartaalcijfers. De Aex gaat weer richting de 488 punten en zolang we de 480 niveaus nog niet testen, blijven we op hoge niveaus noteren. Het goud staat dan ook wat onder druk, maar op 488 gaan we toch short op 0900-5151666, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 488.90, een winst van 5.85 punten of 1.21%. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 noteren 0,4 procent in het groen, net als die op de Dow Jones index. De futures op techbeurs Nasdaq noteren 0,5 procent hoger. Het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen blijkt vooralsnog redelijk positief en dit leidt tot nieuw optimisme op Wall Street. Op macro-economisch vlak is de agenda nauwelijks gevuld en dus zal het wekelijkse olievoorradenrapport van de Energy Information Administration vermoedelijk de meeste aandacht trekken.

Voorafgaand aan die publicatie wordt olie goedkoper. Alcoa dook in het vierde kwartaal in de rode cijfers, onder meer vanwege de kosten die gemaakt werden door het herschikken van een aantal activiteiten. Als wij hier bij Beursfoon de kwartaalcijfers onder de loep nemen, vallen er toch een aantal wat tegen in onze ogen. Vreemd daarbij is dat de fondsen die het in Europa goed doen, in de VS juist wat tegen vallen. Daar willen we dan ook puts op innemen en verder kijken we naar calls op de defensieve waarden. Voor de Aex kunnen we weer even een nieuwe top toch neerzetten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 488.03, een winst van 4.98 punten of 1.03%. De Europese aandelenbeurzen lieten mooie winsten optekenen. Beleggers waren goedgemutst dankzij meevallende kwartaalcijfers en optimisme over de economische vooruitzichten. Met name de financiële fondsen deden het goed. In New York brak de Dow-Jonesindex voor het eerst door de grens van 20.000 punten en gaf de Aex een duwtje richting de 490 punten. In Frankfurt hoorde Deutsche Bank bij de grootste winnaars met een plus van 5 procent door de meevallende cijfers van Santander. In Parijs wonnen BNP Paribas en Société Générale tot 4 procent, alsmede ING hier 3 procent. 

Philips Lighting was de sterkste stijger in de MidKap. Bank of America maakte bekend het aandeel te gaan volgen met een koopadvies. Het lichtbedrijf won ruim 5 procent. Ook verzekeraar ASR deed het goed bij de middelgrote fondsen met een stijging van meer dan 4 procent. Zo zitten er dus toch nog koopkansen bij op deze hogere niveaus en nu de Dow boven 20.000 punten staat, is een grotere daling nog niet aan de orde. De technische indicatoren staan nog op short en moeten zich dus mogelijk bijstellen. Wij kunnen met deze grotere intraday bewegingen wel mooi met de automatische futures handelen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren