AEX mag verder in herstel vandaag, op naar 495!

Geplaatst op 05 mei 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 490.99 en dat is een verlies van 0.12% en ook de andere beurzen in Europa gaan verdeeld open, ondanks een licht hoger slot op Wall Street. De Dow won 0.26% en de Nasdaq sloot 0.23% hoger in het spoor van de Europese en Aziatische markten, waarbij de aandacht vooral gericht was op kwartaalcijfers. Wall Street kent tot nu toe een volatiel jaar, vooral vanwege de onzekerheid over het tijdstip van een renteverhoging door de Federal Reserve. Londen gaat fors hoger van start, nadat die maandag gesloten was vanwege een vakantiedag.

Beleggers krijgen bedrijfscijfers te verteren, enkele dagen voor de Britse verkiezingen en het Amerikaanse arbeidsrapport. In Azië stegen aandelen in Australië voorafgaand aan het rentebesluit van de centrale bank. Op de valutamarkten zal het paar EUR/JPY waarschijnlijk dalen. De AEX heeft steun op 488 en weerstand op 493 en we kunnen langzaam vandaag de stijgende trend hervatten. Wij gaan long in de Dax en met de AEX Robot. Onze nieuwe modelportefeuille gaat perfect. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag tot 18.00 uur

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 491.36, een winst van 0.19 punten of 0.04%. De Europese aandelenbeurzen wisten aanvankelijk de weg omhoog te vinden na een kwakkelende opening. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van een aantal toonaangevende Europese bedrijven zorgen voor licht optimisme. De handel op Beursplein 5 verloopt rustig, aangezien veel bedrijven gesloten zijn vanwege de viering van Bevrijdingsdag. De beurzen in Parijs en Frankfurt staan nu weer wat onder het slot van gisteren.

Sterkste stijgers in de AEX zijn kunstmestbedrijf OCI en kabelbedrijf Altice met winsten van ruim 3 en 2 procent. Tot de grootste dalers behoren Aegon en Delta Lloyd met verliezen van bijna 2 procent na een negatief rapport over de Nederlandse verzekeraars van de Britse bank Barclays. De Aex heeft toch een redelijke tradingrange met steun op 488 welke nog getest kan worden en weerstand op 495. Zoals we gisteren al aangaven, kunnen we hogere niveaus verwachten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 490.27, een verlies van 0.90 punten of 0.18%. Wall Street zal naar verwachting lager openen. Aandelenfutures wezen eerder op een vlakke opening, maar verliezen nu terrein nadat bekend werd dat het handelstekort van Amerika flink is opgelopen in maart. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,2%, de S&P futures verliezen tevens 0,2% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,4%. Beleggers kijken deze week vooral uit naar het belangrijke rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat vrijdag verschijnt. Vandaag werd voor opening van de markten bekend dat het Amerikaanse handelstekort flink is opgelopen in maart, tot $51,4 miljard. De import steeg met 7,7%, terwijl de export met 0,9% toenam. De dollar verzwakte na bekendmaking van de handelscijfers. 

Om 16.00 uur verschijnt de inkoopmanagersindex voor de dienstensector. Meerdere bedrijven maakten hun kwartaalresultaten bekend. Disney rapporteerde een beter dan verwachte omzetstijging van 7% over het eerste kwartaal door goede prestaties van zijn televisienetwerken en de verkoop van consumentenproducten waarmee zwakte bij de filmstudio’s gecompenseerd werd. De Aex kon even de 488 bijna testen en daarna zagen we de markt meteen herstellen. Er zit dus nog voldoende kracht in de markt, maar we zien de Duitse Dax nu snel verslechteren en willen dan ook om 16.00 uur nog even short, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 482.61, een verlies van 8.56 punten of 1.74%. De Europese effectenbeurzen konden de lichte winsten uit de ochtendhandel niet vasthouden en gingen na de opening op Wall Street verder onderuit. Waar aanvankelijk beter dan verwachte cijfers van een aantal toonaangevende Europese bedrijven voor wat optimisme zorgden, gooide een licht lagere opening op Wall Street roet in het eten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden meer dan 2 procent, de FTSE in Londen noteerde 1 procent lager. Buitenlandse ondernemingen voerden de boventoon in de AEX. Kunstmestbedrijf OCI uit Egypte en staalreus ArcelorMittal waren één van de weinige stijgers.

Onderaan de Amsterdamse hoofdindex bungelde chemieconcern DSM met een verlies van 3 procent. Bij de kleinere bedrijven viel Macintosh op. Het aandeel ging in de vroege handel zonder duidelijke reden ruim 11 procent onderuit, maar wist het verlies uiteindelijk vrijwel geheel weg te poetsen. Op deze Bevrijdingsdag met lage omzetten kunnen we deze grotere uitslagen zien. De Aex eindigde rond de low van de dag en steun rond 483 en kan daarmee morgen nog de 478 testen. Zolang we boven die 478 blijven, kunnen we nog een uptrend verwachten. Zoals we vandaag zagen, is er nog geen haast bij het doen van inkopen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren