AEX mag volgende weer weer omhoog na test van 432 steun

Geplaatst op 11 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 435.15 en dat is een verlies van 0.61% en ook de rest van de Europese beurzen gaan lager van start. Wall Street sloot licht hoger. De Dow won 0.47% en de Nasdaq won 0.44% waarmee de Amerikaanse markten de neerwaartse trend van de drie voorgaande handelsdag hebben weten te doorbreken, vanwege een rally onder de aan energie gerelateerde fondsen. De markten wachten eigenlijk op het rente besluit van de Fed volgende week woensdag. In Azië noteert de Nikkei hoger op basis van een zwakkere yen, immer een goede aanleiding om positief te worden in een door exportbedrijven gedomineerde economie.

De euro blijft onder de $1,10 voor dit moment en is in onze visie weer op weg naar 1,05. De AEX heeft steun op 435 en 432 en weerstand is er op 438. De AEX is met een gap naar beneden geopend en heeft nu steun op 435 en 432. Wij verwachten dat de daling nu bijna voorbij is en dat we vanaf volgende week fors kunnen gaan herstellen. Wij gaan vanaf heden de modelportefeuille 2016 op starten, zoals we dat al meer dan 18 jaar doen. U kunt zich hiervoor aanmelden op info@beursfoon.nl of bel 023-5288851 tot zo.

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 429.96, een verlies van 7.88 punten of 1.80%. De Europese beurzen gaan verder omlaag. Zoals vaker in de afgelopen tijd worden vooral de oliebedrijven van de hand gedaan door de aanhoudend lage olieprijzen. Ook blijven beleggers voorzichtig in afwachting van het belangrijke rentebesluit van de Federal Reserve volgende week. Het blijft een moeilijke markt en er is weinig aanleiding om nu in te stappen. Iedereen weet dat de Fed op 16 december de rente gaat verhogen, maar heeft toch een dubbel gevoel over de kracht van de Amerikaanse economie. Ondanks dat de olieprijs onder de 40 dollar blijft liggen en de Amerikanen flink goedkoper tanken zorgt dat niet voor een enorme bestedingsimpuls, maar wel voor onrust onder de grote olieproducenten.

De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakken tot 1,8 procent. De olieprijzen schommelen rond de laagste niveaus sinds 2009. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalt 1,2 procent tot 36,33 dollar. Brentolie wordt 1,5 procent goedkoper en kost 39,15 dollar per vat. Olie- en gasbedrijf Shell is de sterkste daler in de AEX met een min van 2,6 procent. Concurrent BP zakt in Londen 1,9 procent en de Franse olieproducent Total daalt in Parijs 1,7 procent. De Aex heeft nu nog steun op 428, maar het is wel zaak dat we boven deze 428-432 steunzone sluiten vandaag of maandag, anders worden de kansen op een rally verkeken en zouden we terug kunnen naar 400 niveaus van eerder dit jaar. Wij handelen daarom intraday met succes en voor de langere termijn kijken we naar koopkansen, tot zo. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 431.58, een verlies van 6.26 punten of 1.43%. De Amerikaanse futures voor Wall Street wijzen op een flink lagere opening, waarbij de grootste druk komt van de verder dalende olieprijzen, maar beleggers hun kruit ook droog willen houden in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve medio volgende week. De Dow Jones-futures noteren 1% lager, die voor de S&P 0,8% en die voor de Nasdaq 0,9%. Beleggers willen zo net voor het weekend weinig risico nemen in afwachting van Chinese data die tijdens het weekend verschijnen en het rentebesluit van de Fed volgende week. Een vat WTI-olie kost vrijdagmiddag nog maar net $36 en zwaargewichten als Exxon Mobil en Chevron staan beide ruim 1% lager in de voorbeurshandel.

Naast de ontwikkeling van de oliefutures kijken beleggers naar een reeks aan macrodata die op het programma staan. Zo stegen de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten in november minder dan verwacht. Er was een stijging van 0,3% voorzien, maar het werd +0,2%. De data zijn dus goed en wakkeren een renteverhoging aan. We kunnen nu terugvallen naar 428 en die testen. Daarna moeten we waken voor geen verdere winstnemingen, want dan kunnen we naar de september bodem rond de 409 punten. Wij durven het echter al aan om calls te kopen als het weekend mee gaat vallen, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 429.10, een verlies van 8.74 punten of 2%. De Europese effectenbeurzen stonden wederom op verlies. Vooral de oliebedrijven werden opnieuw van de hand gedaan door de verder dalende olieprijzen. Ook bleven beleggers voorzichtig in afwachting van het belangrijke rentebesluit van de Federal Reserve volgende week. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 2,2 procent. Op Wall Street gingen de beurzen ook flink omlaag. De olieprijzen schommelden rond de laagste niveaus sinds 2009. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent tot 36,10 dollar. Brentolie werd 2,5 procent goedkoper en kostte 38,72 dollar per vat. Olie- en gasbedrijf Shell behoorde bij de sterkste dalers in de AEX met een min van 4,3 procent. 

Ook de dienstverleners aan de olie-industrie kregen rake klappen. Zo zakte maritiem dienstverlener SBM Offshore in de AEX 3 procent en bodemonderzoeker Fugro ging tevens omlaag. In Oslo verloor PGS 3,8 procent en het Franse Technip leverde 2,1 procent in. De Aex is gesloten in de range 428-432 en kan daarmee volgende week volgens ons een herstel inzetten. We zijn nu hard gedaald en evenals vorig jaar zagen we na 10 procent daling de Aex flink herstellen. We hebben dan ook wat calls ingekocht en wachten op goede data uit Azië en de renteverhoging eventueel is al ingecalculeerd. We hebben deze week intraday goed kunnen verdienen en zijn maandag weer bij U terug, prettig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren