AEX mag weerstand op 452 gaan testen. Online seminar om 20.00 uur

Geplaatst op 26 april 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 448.63, een winst van 0.69% en ook de andere Beurzen in Europa gaan iets hoger van start. Wall Street sloot licht lager, de Dow verloor 0.15% en de Nasdaq sloot 0.21% lager, in aanloop naar de tweedaagse bijeenkomst van de FED en een bijeenkomst van de Bank Of Japan later in de week. In afwachting daarvan houden beleggers hun kruit droog. De Aziatische markten noteerden lager. De Nikkei sluit 0.49% lager.

We wachten ook op nieuws rondom Griekenland. Het vertrouwen dat Griekenland er met zijn schuldeisers uit komt groeit. Ook vandaag weer vele cijfers, die van DSM en RANDSTAD zijn positief. De AEX heeft vandaag steun op 448 en weerstand is er op 452. De strategie is dan ook Buy the dips. Meer live op 0900 – 51 51 666.

Gaat de AEX naar de 500 punten of keren de beren terug? Op die vraag krijgt u vanavond om 20.00 uur antwoord, tevens bespreken wij met u de rente, een evt brexit, de olieprijs en we hebben 5 winstgevende tips voor u en een cadeau, Meld u hier aan en kijk vanavond mee tijdens ons onlineseminar. Zet een vinkje achter 26 april en klik op registreren

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 447.69, een winst van 0.92 punten of 0.21%. De beurshandel in Europa staat in het teken van kwartaalberichten uit het bedrijfsleven. In Amsterdam gaat de aandacht onder meer uit naar de resultaten van DSM en Randstad. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs koersen tot 0,2 procent in de plus, maar staan gemiddeld in de min. DSM (plus 2,2 procent) wist een verlies van 71 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2015 om te buigen naar een winst van 85 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. Het bedrijfsresultaat steeg, met name dankzij kostenbesparingen, met 19 procent tot 296 miljoen euro.

Randstad zag de omzetgroei in het afgelopen kwartaal afnemen ten opzichte van de laatste drie maanden van 2015. De winstgevendheid van het concern nam wel toe. Randstad is met een koersverlies van 2,1 procent veruit de sterkste daler. De Aex staat onder de 448 en per saldo lag de Aex er nog goed bij. We kunnen nu eventueel de 445 even testen en daaronder hebben we nog de 438-442 steunzone. Voor de langere termijn wordt het signaal bijna short, dus dan moeten we rekening houden met dalingen naar mogelijk de 425 punten. Toch blijven we voor de zomer optimistisch met de huidige olieprijs etc. en denken we aan koersdoelen van 475 en 500 punten, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 447.30, een winst van 0.53 punten of 0.12%. Wall Street gaat een licht hogere opening tegemoet, waarmee de Amerikaanse aandelenmarkten afkoersen op een licht herstel, na in twee van de afgelopen drie sessies gedaald te zijn. De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren voor opening van Wall Street 0,3 procent hoger op 17.939,00 punten, de S&P 500 futures stijgen 0,3 procent tot 2.086,75 punten en de Nasdaq 100 futures winnen 0,2 procent tot 4.476,25 punten. De markt kreeg voorbeurs een reeks kwartaalcijfers over zich uitgestort. Procter & Gamble, 3M, T-Mobile US en Thomson Reuters kwamen voorbeurs met resultaten of updates.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de orders voor duurzame goederen in maart minder zijn gestegen dan verwacht, met 0,8 procent. Economen rekenden voor maart op een stijging van 1,7 procent. De krimp voor februari werd neerwaarts bijgesteld van 2,8 procent naar 3,1 procent. Analisten verwachtten echter dat beleggers zullen afzien van het innemen van grote posities in afwachting van de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee. De Aex blijft er nog steeds goed bij liggen en we kunnen zelfs mogelijk weer in de 448-452 zone komen, is ons idee. Vanavond hebben we weer tips tijdens ons webinar. Meld u hier aan en kijk vanavond mee tijdens ons onlineseminar. Zet een vinkje achter 26 april en klik op registreren. Voor de langere termijn ziet het er nog gunstig uit, fijne avond of tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 447.64, een winst van 0.87 punten of 0.19%. Europese beleggers hadden het druk met een grote hoeveelheid kwartaalcijfers van grote bedrijven. In Amsterdam ging de aandacht onder meer uit naar de resultaten van DSM en Randstad. De beurzen in Frankfurt en Parijs koersten tot 0,3 procent in de min, Londen won 0,4 procent. Bij de kleinere fondsen won automatiseerder Ordina ruim 12 procent na een beter dan verwacht kwartaalbericht. Ook een handelsbericht van Wessanen werd goed ontvangen. De producent van natuurvoedingsmiddelen kreeg er 4 procent bij. In Londen koerste BP 4,3 procent hoger. Door de aanhoudende daling van de olieprijzen en druk op de winstmarges bij de raffinaderijen, door het milde winterweer, daalde de winst van het concern 80 procent. Analisten hadden echter een verlies voorzien.

In Frankfurt verloor chemie- en farmaciebedrijf Bayer 1,2 procent, ondanks meevallende cijfers. Carpetright (min 14 procent) was een opvallende daler in de Britse hoofdstad. De detailhandelaar, vooral bekend van goedkope tapijten, gaf aan in toenemende mate last te hebben van concurrentie. De bank Standard Chartered won 12,5 procent. Beleggers reageerden positief op de melding van het financiële bedrijf dat het maatregelen gaat nemen om de resultaten te verbeteren. Wij gaan nu de tips doornemen en vanavond hebben we het webinar.  Meld u hier aan en kijk vanavond mee tijdens ons onlineseminar. Zet een vinkje achter 26 april en klik op registreren. Fijne avond, of tot zo! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren