AEX moet snel boven 473 komen. Komt u morgen ook?

Geplaatst op 01 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 470.31, een winst van 0.17% en de rest van Europa begint verdeelt aan deze laatste maand van het jaar. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.44% en de Nasdaq sloot 0.37% lager in een afwachtende handelsdag. Immers het wordt een zeer drukke week met donderdag het ECB rentebesluit en woensdag gaat de aandacht uit naar een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen.

Vrijdag staat het Amerikaans banenrapport gepland en een bijeenkomst van de OPEC. De financiële markten gaan er in het algemeen van uit dat de ECB de belangrijkste rentes verder zal verlagen en het opkoopprogramma zal uitbreiden. In Azië staan de markten dinsdag hoger en worden zwakke Chinese PMI data afgeschud. De AEX heeft steun op 468 en weerstand op 473.

Het wordt nu wel tijd dat we die weerstand op 473 snel gaan uitnemen. Woensdag geven wij een seminar bij van der valk op Schiphol, bij de A4. U bent uiteraard van harte welkom en John Beijer zal uitleg geven wat hij verwacht en heeft ook wederom 5 heldere tips voor 2016, AEX naar 560? Wilt u ook komen? Stuur john een mail op John@beursfoon.nl en hij stuurt u de uitnodiging.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 470.19, een winst van 0.67 punten of 0.14%. De Europese aandelenbeurzen blijven dicht bij huis. Beleggers nemen geen risico’s meer in afwachting van de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag. Op het Damrak gaat het aandeel Fagron opnieuw hard onderuit. De beurzen in Parijs en Frankfurt verliezen tot 0,2 procent. De FTSE-index in Londen krijgt er 0,6 procent bij. Oliedienstverlener SBM Offshore is koploper in de MidKap met een winst van bijna 3 procent na een adviesverhoging door Société Générale. In de AEX staat verzekeraar Delta Lloyd bovenaan met een plus van 2,9 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley, maar het aandeel was natuurlijk gisteren hard afgestraft. 

De grote Britse banken staan in de belangstelling na het slagen voor de stresstest van de Bank of England. Standard Chartered en Royal Bank of Schotland, die niet zouden zijn geslaagd als zij niet maatregelen hadden aangekondigd om de kapitaalbuffers te versterken, stijgen 1 en 2,6 procent. Barclays wint 2,8 procent. De Aex heeft keurig de steun gestest rond de 468 en kan nu weer wat opveren. De overige Europese beurzen noteren wat lager en met de kleine winst van de Aex maken we iets van gisteren daarmee goed. Het is nog niet genoeg om boven de 473 uit te breken en wij blijven dus even voorzichtig, tot zo. 

bekijk hier onze Videoblog van deze Dinsdag met ons dagcommentaar

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 469.20, een verlies van 0.32 punten of 0.07%. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening voor Wall Street, dat het spoor volgt van Azie waar de beurzen hoger zijn gesloten. De Dow Jones-index futures, evenals de S&P, stijgen nu 0,4%, terwijl de Nasdaq 0,3% stijgt. Er is vooral sprake van voorzichtigheid voorafgaand aan het ECB-rentebesluit en het banenrapport van vrijdag. Dat zijn de belangrijkste events deze week en beleggers blijven veelal aan de zijlijn tot die tijd. Het banenrapport wordt gezien als een belangrijke factor om de timing van de renteverhoging sinds 2008 door de Federal Reserve te bepalen, omdat de data de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt weergeven.

De verwachting dat de Fed de rente bij de vergadering op 15 en 16 december verhoogt, is al ontzettend hoog, zeker na de solide banendata in november. En volgens kenners is het vertrouwen dat de fed heeft in de Amerikaanse economie e e n van de elementen waardoor de Amerikaanse aandelenmarkt de afgelopen maand goed is blijven liggen. Vanaf 16.00 uur krijgen we weer wat macrodata en deze worden live verslaan op 0900-5151666. We testen nu weer de 468 steun en gaan kijken naar wat Amerika gaat doen. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 467.32, een verlies van 2.20 punten of 0.47%. De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs stond in het rood, vooral toen de data in de VS naar buiten kwamen om 16.00 uur die wezen op een onverwachte krimp met niveaus van de crisis in 2008-2009. Ook andere Europese beurzen stonden er in de middaghandel minder voor dan eerder op de dag. Beleggers namen weinig risico’s in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank op donderdag. De beurzen in Parijs en Frankfurt leverden tot en met 1 procent in. In Londen ging de FTSE-index 0,7 procent vooruit. In Amsterdam was Fagron opnieuw de grote verliezer ditmaal met een min van 13 procent. Volgens KBC zal de koers van het aandeel voorlopig onder druk blijven staan door de vrees dat Fagron aandelen moet uitgeven om het hoofd boven water te houden.

In Frankfurt won energieconcern RWE 13 procent. Het moederbedrijf van Essent verzelfstandigt zijn activiteiten op het gebied van energie uit hernieuwbare bronnen. Ze worden samen met de stroomnetwerken en de consumententak ondergebracht in een nieuw bedrijf dat een eigen beursnotering krijgt. Unilever verloor 0.8 procent in de AEX. Het was- en voedingsmiddelenconcern meldde de verkoop van een aantal van zijn merken in Afrika aan Strength of Nature. De Aex sluit onder de 468 en dat is een slecht teken. We waren reeds voorzichtig en we denken nu dat we de steunzone op 458-463 ook even op kunnen zoeken. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren