AEX onder juli bodem geeft kansen

Geplaatst op 21 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 453.34 en dat is wederom een verlies van 1.29% en ook de rest van Europa gaat lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow verloor 2.06% en de Nasdaq sloot 2.79% vooral vanwege de aanhoudende zorgen om de mondiale economische vooruitzichten en de aanstaande verkiezingen in Griekenland. De Dow Jones eindigde op zijn laagste niveau sinds oktober vorig jaar. In Azië wordt flink ingeleverd.

De Chinese inkoopmanagersindex liet in voorlopige lezing over augustus een laagste niveau in 77 maanden zien. De Nikkei staat 3% lager. De AEX is nu vanaf 506 non stop gedaald naar de 451, een daling van ruim 10% en dat geeft nu kansen die wij nu geen benutten.

We hebben ons huiswerk gedaan en stappen gestaffeld in. Wilt u onze acties ook live ontvangen? Mail ons even voor meer info over een abonnement op info@beursfoon.nl of bel: 023-5288851 Tot zo.

Bekijk hier onze dagcommentaar video met een grafiek en uitleg

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 455.14, een verlies van 4.03 punten of 0.88%. De Europese aandelenbeurzen weten de eerdere flinke openingsverliezen wat terug te dringen. Tegenvallend nieuws over de omvangrijke Chinese industrie drukt op het beurssentiment. Op het Damrak krijgt Vopak rake klappen na de publicatie van het halfjaarbericht. De aanhoudende daling van de Chinese beurs, de slechte industriecijfers uit het land en de vervroegde Griekse verkiezingen zorgen dus voor een versterkend negatief effect op de beurzen. Analisten verwachten wel dat de Aex vanaf 450 kan opveren, gesteund door waarschijnlijk geen rente verhoging in de VS volgende maand. 

De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leveren tot 0,6 procent in. De beursgraadmeter in Athene daalt 1 procent, na het aftreden van de Griekse premier Alexis Tsipras. Verder stapt een groep opstandige parlementariërs uit regeringspartij Syriza. Op macro-economisch vlak bleek dat de Franse industrie in augustus opnieuw is gekrompen, terwijl de Duitse industrie een sterkere groei liet zien. Rond de 450-451 van vanmorgen zagen we dus meteen beleggers weer instappen en wij kopen ook gestaffeld in. We kunnen nu even de weerstand op 458 testen en moeten niet onder die 450 komen, tot zo. 

UPDATE 15:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 449.27, een verlies van 9.90 punten of 2.16%. Wall Street zal naar verwachting voortbouwen op de verliezen van donderdag, waarbij pessimistische indicatoren uit China de pogingen kunnen compliceren om te herstellen van één van de zwaarste uitverkoopgolven dit jaar. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,3%, die van de S&P futures 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,6%. Na de sessie van gisteren stonden alle snel stijgende fondsen er niet goed voor, en vannacht heeft China de genadeslag gebracht. Vandaag toonden data aan dat de fabrieksactiviteit in China naar het laagste niveau in 6,5 jaar tijd is gedaald in augustus, ondanks de inspanningen van Beijing om groei te stimuleren. 

Zorgen over een vertraging in de wereldwijde groei dreven donderdag de Amerikaanse aandelen al lager, leidend tot de scherpste uitverkoopgolf tot nu toe dit jaar. Op bedrijfsvlak staan aandelen Hewlett-Packard lager, nadat de pc-fabrikant zijn vijftiende omzetdaling in zestien kwartalen rapporteerde. Het ziet er nog steeds niet goed uit voor de Aex en we kunnen terug naar 447 en daaronder hebben we 442 als hele belangrijke bodem nog. Een hoop steunniveaus zijn gesneuveld en toch kopen we langzaam calls bij op de weg naar beneden voor een rebound naar 475 vanaf de huidige niveaus, tot zo. 

 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 442.87, een verlies van 16.30 punten of 3.55%. De Europese beurzen stonden vrijdag opnieuw stevig in het rood. Tegenvallende berichten uit China voedden de vrees voor de verdere achteruitgang van de Chinese economie, met alle negatieve gevolgen voor de rest van de wereldeconomie. Naast aandelenkoersen gingen ook grondstoffenprijzen weer omlaag. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 3,2 procent. In de AEX kelderde het aandeel Vopak met ruim 15 procent. Het tankopslagbedrijf toonde zich bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers voorzichtig over de vooruitzichten in Azië, vooral vanwege de verzwakking van de Chinese economische groei. Bouwbedrijf BAM was met een plus van 3 procent een van de weinige winnaars aan het Damrak. Beleggers genoten nog na van de meevallende cijfers die BAM donderdag al presenteerde en reageerden verheugd op een grote opdracht, voor de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. 

De Aex sloot op het laagste punt van de dag en een verlies van meer dan 30 punten op weekbasis! Ons computermodel gaf U een sell signaal toen de Aex onder de 478 kwam. We hebben deze week meerdere keren met puts gehandeld en daar mooie winsten mee gemaakt, echter we hadden deze posities veel langer kunnen vasthouden achteraf. Zoals U in de grafieken kon en kunt zien hieronder, mocht de Aex nog iets verder vallen richting de schuin lopende steunlijn rond 442 en daar staan we nu ook. De Aex staat nu weer op een zeer belangrijk kruispunt. Als de Aex nu niet opveert, staan we volgende week om deze tijd onder 420. Echter, dit verwachten wij niet en hebben daarom met onze leden zojuist nog vlak voor het slot een Aex turbo long gekocht, fijn weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren