AEX op weg naar 463 en bevestigd het sell signaal

Geplaatst op 16 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 469.40 en dat is een verlies van 0.80% en ook de rest van Europa gaat wederom lager van start ondanks milde verliezen op Wall Street. De Dow verloor 0.60% en de Nasdaq sloot 0.42% lager. Nadat de bailout gesprekken tussen Griekenland en zijn internationale kredietverstrekkers stukliepen, waardoor de vrees voor een default en mogelijk vertrek uit de eurozone oplaaiden.

De beurzen in Azië gaan ook omlaag, volgend op de verliezen in Europa en in de VS. De euro zal dinsdag naar verwachting licht omhoog gaan ten opzichte van de dollar vanwege een zwak sentiment ten aanzien van de Amerikaanse munt. De AEX heeft nu steun op 468 en 463 en weerstand op 473. Men gaat er vanuit dat er geen snelle oplossing komt en hierdoor staat de handel onder druk en dat kan nog wel even aanhouden. De AEX zou vandaag de steun op 468 kunnen testen en hieronder is er gelijk ruimte naar 465 en 463. Meer live op 0900 – 51 51 666

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 467.42, een verlies van 5.47 punten of 1.16%. De Europese effectenbeurzen staan opnieuw in het rood. Beleggers nemen geen risico’s meer vanwege de Griekse schuldencrisis. Ook wordt gewacht op de Federal Reserve (Fed), die vandaag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De overige Europese beurzen verliezen tot 1,2 procent, waarbij de Dax het meest negatief is. Het vertrouwen van Duitse beleggers is in juni verder gedaald door de aanhoudende onrust rond Griekenland. De Griekse beurs raakt nu in de afgelopen handelsdagen ruim 10 procent aan waarde kwijt.

Grootste daler in de AEX is het Franse kabelbedrijf Altice met een verlies van bijna 4 procent. Philips daalt 1,3 procent, ondanks een grote deal met de Amerikaanse zorgaanbieder Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth). In de MidKap sluit Air France-KLM de rij met een min van ruim 4 procent. Air France, het Franse onderdeel van de luchtvaartcombinatie, schrapt verschillende vluchten om kosten te besparen. De Aex lijkt op weg naar lagere niveaus, zeker nu we onder de bodem op 468 zijn uitgekomen. De weg is nu vrij naar de 463 punten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 471.92, een verlies van 0.97 punten of 0.21%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, waarbij de markt met de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee een pas op de plaats maakt en de zorgen omtrent Griekenland op het sentiment blijven drukken. De futures voor de Dow Jones-index dalen 25 punten, ofwel 0,1%, de S&P futures verliezen 22 punten, ofwel 0,1% en de futures voor de Nasdaq dalen 13 punten, omgerekend 0,3%. Daarmee wordt de neerwaartse trend van de twee voorgaande handelsdagen voortgezet. Hoewel er weinig wordt verwacht qua beleidswijzigingen voorziet de markt een meer hawkish Yellen ter ondersteuning van de dollar. 

Daarnaast kijkt de markt met name uit naar signalen over het tijdstip van een mogelijke renteverhoging. Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS in mei harder dan verwacht is gedaald. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde met 11,1% tot een totaal van 1,036 miljoen, waarbij werd gerekend op een afname met 4,7%. De Aex is inmiddels opgeveerd naar de weerstand op 472 en we wachten nu op een short signaal om de bodems te testen. Amerika kan ons mogelijk weer wat omlaag trekken, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 475.17, een winst van 2.28 punten of 0.48%. De Europese effectenbeurzen krabbelden iets op na eerdere verliezen. Net als voorgaande handelsdagen zorgde de voortslepende Griekse schuldenkwestie voor onrust onder beleggers in Europa. Ook werd gewacht op de Federal Reserve (Fed), die begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De beurs in Parijs steeg 0,6 procent. In Londen noteerde de FTSE 0,1 procent hoger. De DAX in Frankfurt ging 0,6 procent vooruit. Eerder bleek het vertrouwen van Duitse beleggers in juni verder te zijn gedaald door de aanhoudende onrust rond Griekenland. De hoofdindex in Athene leverde weer bijna 5 procent in. 

In de AEX was het Egyptische kunstmestconcern OCI de sterkste stijger met een winst van 3,2 procent. Deutsche Bank zakte 0,3 procent. De voorzitter van de Italiaanse bank UniCredit stelde in een interview met het Duitse Handelsblatt geen interesse te hebben in een overname van Postbank, een onderdeel van de grootste bank van Duitsland. De Aex dus toch op een plus vandaag en we sloten rond de top. Morgen kunnen we dan rekening houden met weerstand op 478, maar ook nog een bodem neerzetten onder de 466 niveaus. We gaan dan weer volop handelen en kochten alvast voor de lange termijn turbo’s long op Shell, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren