Aex op weg naar 478, daaronder verdere druk verwacht

Geplaatst op 31 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 480.23, een plus van 0.16% en ook de andere Europese beurzen gaan hoger van start. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.61% en kwam hiermee weer onder de 20.000 punten en de Nasdaq sloot 0.83% lager. De focus van beleggers ligt nu op de centrale banken, met het rentebesluit van zowel de Federal Reserve als de Bank of England, en op een flink aantal macro-economische data. Vandaag de laatste handelsdag van de maand januari.

De CBOE Volatility Index steeg maandag maar liefst 13,1 procent tot 11,97. De VIX wordt in financiële markten gebruikt als maatstaf van angst of volatiliteit en stond op zeer lage nivo`s de laatste dagen. De Japanse Nikkei sluit 1.69% lager. De euro/dollar noteerde op 1,0702. De AEX heeft steun op 478 en weerstand op 480. Het lijkt er op dat we uit de consolidatieperiode zijn. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 481.32, een winst van 1.79 punten of 0.37%. De AEX-index toont een voorzichtig herstel van de flinke verliesbeurt van gisteren. De onrust over het migratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump verdwijnt enigszins naar de achtergrond. Toch denken wij in ieder geval aan een test van die 478 en daarmee het dichten van de kleine openingsgap met het slot van gisteren. Shell gaat 0,8 procent vooruit. Het olieconcern kondigde aan voor 3,8 miljard dollar aan activiteiten in de Noordzee en voor 900 miljoen dollar aan bezittingen in Thailand te verkopen.

In de MidKap is Air France-KLM wederom de grootste verliezer met een daling van 1,2 procent, onder druk van een adviesverlaging door Citi. In Frankfurt kon Deutsche Bank (plus 2 procent) op aandacht rekenen. De Duitse bank moet miljoenenboetes betalen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië wegens de manier waarop het bedrijf witwaspraktijken probeert tegen te gaan. De Aex heeft nu weerstand op 482 en daar willen we toch weer inzetten op een daling. Wat de fondsen individueel betreft, kunnen we dus kijken naar Air France KLM, tot zo. 

 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 480.72, een winst van 1.19 punten of 0.25%. De Amerikaanse futures wijzen op een licht lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 noteren tot 0,2 procent in het rood, net als die op de Dow Jones index en die op techbeurs Nasdaq. Op macro-economisch vlak is er aandacht voor de huizenprijsindex van S&P Case Shiller, de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago en het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals The Conference Board dat meet. De euro liep op tot 1,0754 dollar, nadat een adviseur van Trump felle uitspraken deed over de munt, die hij zwaar ondergewaardeerd noemde. 

Blikvanger van de dag is Apple, dat zijn eerste kwartaalcijfers na het slot op Wall Street bekend maakt. Er wordt meer groei voor Apple verwacht. Wij denken echter voor de Aex en de overige Europese beurzen nu aan wat druk op de koersen en kunnen nog de 479 van vanochtend terug gaan testen. Pas bij de 478 punten zien we nu steun. Air France wachten we nog even mee. Randstad zien we wel stabiel nu binnen het koopsignaal, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 476.71, een verlies van 2.82 punten of 0.59%. De Europese aandelenbeurzen stonden aanvankelijk in de plus, maar eindigden op aanzienlijke min. Randstad hield nog net het hoofd boven water, nadat zijn Amerikaanse concurrent Manpower een winstgroei over het afgelopen kwartaal had gemeld. Shell werd 0,6 procent minder waard. Het olieconcern kondigde aan voor 3,8 miljard dollar aan activiteiten in de Noordzee en voor 900 miljoen dollar aan bezittingen in Thailand te verkopen.

Hennes & Mauritz (H&M) sprong ruim 6 procent omhoog in Stockholm. Het Zweedse kledingconcern maakte positieve verwachtingen voor de komende tijd bekend. Wij gaan vanavond kijken naar Apple met haar cijfers en zagen dus ondertussen de Aex op het dieptepunt sluiten. Daarmee kunnen we morgen nog een lagere bodem neerzetten en mogelijk ook onze puts op ING verzilveren, dat vandaag 1 procent verloor. De gezonde winstnemingen die we hadden voorspeld zijn dus gekomen en deze kunnen we nog tot en met 460 vasthouden, is ons idee nu. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren