AEX op weg naar 518 punten!

Geplaatst op 10 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 503.80 met een winst van 0.36% en ook de rest van Europa Beurzen gaan hoger van start. Wall Street sloot hoger. De Dow sloot 0.31% hoger en de Nasdaq won 0.48% aangevoerd door de energiesector die profiteerde van het herstel van de olieprijs. In Azië noteren de belangrijkste indices licht hoger. De valutamarkt lijken de belangrijkste valutaparen elkaar redelijk in evenwicht te houden, ofschoon de euro ten opzichte van de dollar wel weer is verzwakt. De S&P future verliest nu 1.5 punt. De AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503 en hierboven op 505. Per saldo staan de seinen weer op groen, op naar 518! Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 504.77, een winst van 2.80 punten of 0.56%. Op de Europese aandelenbeurzen worden de winsten van een dag eerder verder uitgebreid. De daling van de euro, speculatie op meer overnames en de hoop op meevallende bedrijfsresultaten stuwen de Europese graadmeters naar meerjarige hoogtepunten. De enige weg op de beurzen lijkt omhoog te lopen. Door de lage rente is geld goedkoop en dat zorgt voor overnamespeculatie in de markt. De beurzen in Londen en Parijs krijgen er respectievelijk 0,3 en 0,2 procent bij. In Frankfurt is de winst ruim 1 procent. 

De Aex kan dus, zoals we gisteren al voorspelden, de 505 weerstand nu testen en ons volgende koersdoel is de 508 voor maandag. Onze calls op Ahold staan al op meer dan 10 procent winst en ook de turbo’s op de Cac doen het goed. Op 0900-5151666 doen we zo nog een future actie en wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 505.47, een winst van 3.50 punten of 0.70%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen in afwachting van de rede van de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond, Jeffrey Lacker. De future voor de S&P 500-index gaat met 0,1% omhoog, de Dow-future stijgt 0,1% en de future voor de Nasdaq 100-index noteert vlak. Lackers woorden kunnen meer duidelijkheid verschaffen over hoe de timing van de Fed kan zijn wat betreft een verhoging van de rente. Lacker begint om 16.45 uur met spreken.

De macro-economische agenda van de VS is gevuld gevuld met e e n parameter: de importprijzen over maart, met het oog op de inflatie-ambities van de Federal Reserve geen onbelangrijk gegeven. Die daalden met 0,3%, gelijk aan de verwachting, na een stijging met 0,4% in februari. GE verkoopt zijn onderdeel GE Capital en gaat voor $50 miljard aan aandelen inkopen. Het aandeel loopt voorbeurs op met 7,8%. De Aex heeft weer een koopsignaal en meestal rond deze tijd kunnen we even de top testen. We hebben nog ons koersdoel staan van de 508 uiteraard, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 507.17, een winst van 5.20 punten of 1.04%. Op de Europese aandelenbeurzen werden de winsten van een dag eerder verder uitgebreid. De daling van de euro, speculatie op meer overnames en de hoop op meevallende bedrijfsresultaten stuwden de Europese graadmeters naar de hoogste punten in jaren. De beurzen in Londen en Parijs kregen er 0,1 tot 0,6 procent bij. In Frankfurt was de winst 1,7 procent. Grootste stijger in de AEX was het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een plus van bijna 5 procent. Wolters Kluwer was een van de weinige dalers met een verlies van 0,3 procent. 

De informatieleverancier had te kampen met een adviesverlaging door analisten van Exane. De Aex sloot rond het hoogste punt van de dag, twee honderdsten eronder en kon bijna vandaag al naar ons koersdoel van 508. De Aex heeft nu weerstand op die 508 en het was weer een fantastische week. De Aex was volop in beweging en zoals U op de beurslijn heeft kunnen horen, hebben we zeer actief gehandeld. Volgende week kunnen we een verdere stijging verwachten met als eerste koersdoel de 512 en daarna de 518. We wensen U een heel fijn weekend en tot maandag. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren