AEX op weg naar weerstand op 403, steun op 398

Geplaatst op 15 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 402.91, een winst van 2.82% en ook de rest van Europa gaat fors hoger van start, na een mild verlies in China, deze beurs was een week gesloten ivm met de viering van het Chinese nieuwe jaar. De verwachting was dat we daar fors onderuit zouden gaan, maar de schade viel reuze mee en de Nikkei sloot maar liefst 7.16% en ook Wall Street sloot vrijdag hoger. De Dow won 2.00% en de Nasdaq sloot 1.66% hoger. Wall Street is maandag gesloten vanwege President’s Day. De Chinese centrale bank zette de yuan maandag bijna 1% hoger vast op 6,5118 per dollar. Dat is de hoogste fix sinds 4 januari.

De dollar wint ondertussen wat terrein terug ten opzichte van de euro en de yen. De AEX heeft steun op 398 en weerstand op 403 en 408. We gaan proberen onze AEX, Aegon en ArcelorMittal calls te sluiten. De Afgelopen dagen zien we een hoop beweging en ook vandaag proberen wij hierop in te spelen. Wilt u ook onze signalen live ontvangen, doe dan mee met onze nieuwe modelportefeuille, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 403.73, een winst van 11.87 punten of 3.03%. De Europese aandelenmarkten zitten opnieuw sterk in de lift, na de forse koerswinsten op vrijdag. Daarmee wordt de herstelrally van de eerdere zware verliezen doorgezet. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt staan tot 3,2 procent in de plus. Veel richtinggevend nieuws staat niet op de rol voor vandaag. De beurzen in New York houden de deuren gesloten voor de viering van President’s Day. ECB-president Mario Draghi houdt later op de dag een toespraak in het Europees Parlement. In de AEX staat kabelaar Altice bovenaan met een winst van 6,9 procent. 

Shell noteert 1,8 procent in het groen. Het olieconcern liet weten dat het alle aandelen van het Britse gasbedrijf BG Group in handen heeft. De Aex heeft weerstand rond de huidige niveaus en hierboven zou er eventueel ruimte zijn naar de 408 punten. Op de dip hebben wij recent een aantal keren calls gekocht en toen we nog wat verder weggleden dan verwacht, calls bijgekocht. De bijgekochte calls hebben we met een mooie winst verzilverd en de te vroeg gekocht calls noteren nu op eigen geld. De Aex turbo’s en factors zijn inmiddels gesloten en we willen vandaag proberen winst te nemen op Aegon en Arcelor Mittal, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 403.92, een winst van 12.06 punten of 3.08%. De Amerikaanse aandelenbeurzen blijven gesloten vanwege de viering van President’s Day. Vrijdag sloten de graadmeters op Wall Street stevig in de plus na de forse verliezen eerder in de week. De Dow-Jonesindex eindigde 2 procent hoger op 15.973,84 punten. De brede S&P 500 klom 2 procent tot 1864,78 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,7 procent tot 4337,51 punten. Morgen kunnen beleggers op de Amerikaanse markten zich onder meer richten op cijfers over de huizenmarkt en de industriële bedrijvigheid in en rond de staat New York. 

Verder staan dan de kwartaalcijfers van Hormel Foods en Zoetis, de voormalige diergeneeskundetak van farmaceut Pfizer, op de rol. Verder zagen we nieuws rond Delta Lloyd. Zeker vijf grootaandeelhouders van Delta Lloyd zijn van plan volgende maand tegen de claimemissie van de verzekeraar te stemmen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Wij hebben inmiddels onze calls verzilverd op de index, waar een grote investering in zat. Ook hebben we winst genomen op Arcelor Mittal en als we nu weer wat terugvallen, stappen we weer opnieuw in de calls en long posities, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedemiddag, de AEX is gesloten op 403.96, een winst van 3.09% en ook de rest van Europa sluit vandaag op eigen kracht fors hoger. Wall Street is maandag gesloten vanwege President’s Day. ECB-president Mario Draghi gaf een toespraak in het Europees Parlement en zei dat de centrale bank zal optreden als de prijsstabiliteit in gevaar komt door de turbulentie op de markten en dat is natuurlijk erg positief nieuws en geeft steun aan de markten. Ook de name financiële waarden deden vandaag erg goede zaken, nadat die afgelopen week nog rake klappen kregen. De AEX heeft nu weerstand op 405 en 408 en steun op 398 en 392. Een Milde terugval naar 392 kan zeker, omdat daar nog een gap in de grafiek ligt. Wij hebben vandaag flink wat calls verzilverd en wachten weer op nieuwe kansen. Fijne avond.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren