AEX op zoek naar hogere top!

Geplaatst op 26 november 2012
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 331.20, een verlies van 0.20% en ook de andere Europese beurzen vrijwel vlak. Wall Street is vrijdag hoger gesloten, de Dow sloot 1.35% hoger en de Nasdaq won 1.38%, aangestuurd door bemoedigende economische publicaties uit Duitsland en China, terwijl Amerikaanse consumenten zich richting de winkels begaven om te profiteren van de Black Friday aanbiedingen.

De 1e omzet gegevens van deze Black Friday zijn erg goed en dat geeft hoop voor Cyber Monday, waarbij men via het internet aan het shoppen slaat. Hier in Europa zal de aandacht nu uitgaan naar de bijeenkomst van de Eurogroep.

De ministers van financiën van de eurozone zullen in Brussel wederom praten over de schuldproblemen van Griekenland. De Aziatische markten noteren maandag grotendeels hoger, waarbij vooral de Japanse markten het goed doen vanwege de zwakkere yen. De euro verliest maandagochtend wat aan terrein voorafgaand aan de start van een nieuwe ronde van gesprekken over de schuldproblemen van Griekenland.

De AEX heeft nu steun op 328 en weerstand op 332. De AEX sloot vrijdag op het hoogste punt van de dag, dus zullen we vandaag ook zeker nog een hogere top van de index kunnen verwachten richting de 332. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo, Michel

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 330.95, een verlies van 0.55 punten of 0.17%. Het Damrak is vanochtend met een licht verlies van start gegaan nadat afscheidingspartijen de verkiezingen in de Spaanse autonome regio Catalonië hebben gewonnen. Voorafgaand aan het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden over Griekenland staat de Aex nog in de min, maar het verlies valt mee. Boskalis verliest twee procent nadat het baggerbedrijf een overnamebod op Dockwise lanceerde. AkzoNobel verliest bijna twee procent nadat Citigroup het advies op het chemiebedrijf verlaagde van Neutraal naar Verkopen. 

ING, dat een deel van de resterende staatssteun aflost, zakt een paar tienden van een procent. KPN profiteert juist van de koopaanbeveling van Bank of America Merrill Lynch. De Aex heeft vanochtend netjes de weerstand op 332 getest en daarmee ook een hogere top dan het slot van vrijdag neergezet, dat we vanochtend al hadden verwacht. Nu is de index klaar om een stapje terug te maken na de mooie rally van afgelopen week en we zouden terug kunnen naar de eerste steun op 328 punten. Ik ben zo weer bij U terug, Michel 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 330.83, een verlies van 0.67 punten of 0.20%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, aangezien beleggers hun aandacht richten op de voortgezette onderhandelingen over de zogenoemde fiscal cliff en discussies onder de ministers van financien van de eurozone over de volgende financiele injectie voor Griekenland. Zonder een overeenkomst over hoe de schuld kan worden verlaagd, zullen de ministers van de eurozone en het IMF geen betalingen aan Athene willen hervatten. 

Dit omdat ze geen garantie hebben of de noodzaak voor financiele noodsteun ooit tot een einde zal komen. De Amerikaanse politici worden verder goed in de gaten gehouden door beleggers. De politici keren terug naar Washington na een lang Thanksgiving weekend. Sommige Republikeinse beleidsmakers hebben in het weekend naar verluidt aangekondigd bereid te zijn een langbestaande belofte, om geen belastingen te verhogen, te breken. De Aex valt nu wat terug naar de ronde getallen en verder is het een saaie affaire. Ik ben zo weer bij U terug, Michel 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 330.37, een verlies van 0.60 punten of 0.18%. De Europese beurzen doen een stapje terug. Na vijf winstbeurten op rij, besloten veel beleggers hun winsten te nemen. De ogen bleven gericht op Brussel, waar de onderhandelingen over verdere noodhulp aan Griekenland worden vervolgd. In Amsterdam begaf Boskalis zich op het overnamepad. In Egypte krabbelde de beurs weer wat op met een plus van bijna drie procent. Zondag leidde de politieke crisis in het land nog tot een koersval van tien procent. De euro is 1,2960 dollar waard, evenveel als aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. 

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 87,39 dollar per vat. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper. De Aex heeft vandaag keurig de weerstand op 332 getest en zou dus eigenlijk ook de 328 nog kunnen testen als steun. De Dow zakt nu wat verder weg en als we boven de 328 blijven en door de 332 heen kunnen eerdaags, kan de eindejaar rally gerealiseerd worden. Nu eerst even de steun testen dus na de rally van vorige week. Ik wens U een fijne avond, Michel  

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren