AEX optie expiratie belangen rond 485

Geplaatst op 20 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 484,97, een winst van 0.07% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start, ondanks lagere koersen op Wall Street. De Dow sloot 0.37% lager en de Nasdaq sloot 0.28% lager. Iedereen kijkt vandaag uit naar de beëdiging van Donald Trump als president van de Verenigde Staten waarbij de aandacht uit gaat naar zijn inaugurele rede. Wij hielden gisteren een groot online seminar met de Commerzbank. Meer dan 1000 mensen hadden zich aangemeld en uiteraard stelde wij de vraag, wat zal volgende u het grootste gevaar is in 2017?

Het merendeel gaf gelijk aan: Trump. Iedereen is er van overtuigd dat hij voor vuurwerk zal gaan zorgen op de financiële markten. De Aziatische beurzen verdeelt, de Nikkei sluit 0.34% hoger en de Hang Seng verliest 0.52%. De euro/dollar noteerde op 1,0679. De AEX heeft steeds steun op 483 en weerstand is er op 488 en daar liggen weer short kansen. De belangen van de optie expiratie liggen nu op 485 punten en dat zullen wij de hele dag in de gaten houden voor u.

Het Online seminar bij IEX.nl ism Commerzbank was eer groot succes, maar dan 1000 mensen hadden zich aangemeld voor de kooplijst 2017. Wij kregen een rapport cijfer 8.3! van u, en daar zijn we trots op! Heeft u het gemist, bekijk het seminar hier online terug.

 

UPDATE 12:25

Goedemidag, de Aex index noteert nu op 485.72, een winst van 1.08 punten of 0.22%. De Europese beursgraadmeters tonen ook in de vroege middaghandel weinig beweging. De dag staat grotendeels in het teken van de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. Zijn verkiezingsoverwinning gaf de beurzen eind vorig jaar vleugels, maar de afgelopen weken is die rally stilgevallen. Beleggers wachten op meer duidelijkheid over het economische beleid van de vastgoedmagnaat.

De AEX wordt aangevoerd door SBM Offshore. De maritiem dienstverlener wordt bijna 5 procent meer waard, nadat analisten van NIBC Markets het bedrijf bij hun zeven favorieten voor de komende maanden hadden geschaard. De Aex kon even een hoger topje gaan neerzetten, hadden we gisteren tegen U vermeld, omdat we toen rond het hoogste punt sloten en daar willen we pas short. De futures in de VS staan licht in het groen, maar de winst van General Electric viel wat tegen, waardoor we, als we toch lager openen, de 482 nog kunnen opzoeken, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 487.88, een winst van 3.24 punten 0.64%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen. Behalve de inauguratie van Donald Trump als 45ste president van de Verenigde Staten moeten beleggers het doen met een lege beursagenda. Wel passeerden een flink aantal kwartaalcijfers, met IBM en American Express donderdag nabeurs en vrijdag voorbeurs die van General Electric, Procter & Gamble en Schlumberger.

Uit Duitsland kwam het nieuws dat de producentenprijzen waren gestegen in de laatste maand van 2016. Ook bleken de Britse detailhandelsverkopen te zijn toegenomen. De Aex test nu dus toch de 488, maar wij wachten nog even met het innnemen van puts op de index. Bovendien lijkt de februari 485 nu interessanter te worden. Dat scheelt maar 2 euro premie en 5 indexpunten. De expiratie belangen liggen aan de bovenkant blijkbaar tevens, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 485.98, een winst van 1.34 punten of 0.28%. De Europese beursgraadmeters stonden licht in de plus. Beleggers zijn in afwachting van de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. Zijn verkiezingsoverwinning gaf de beurzen eind vorig jaar vleugels, maar de afgelopen weken is die rally stilgevallen. Philips hoorde bij de grootste verliezers, na een adviesverlaging door analisten van Liberum. Supermarktconcern Ahold Delhaize leverde na de stevige koerswinst van donderdag 2 procent in en stond daarmee onderaan de hoofdgraadmeter op Beursplein 5. Beide fondsen willen wij weer gaan oppikken binnenkort. 

Heineken noteerde in de plus. De bierbrouwer bevestigde in gesprek te zijn met zijn Japanse branchegenoot Kirin over de mogelijke overname van diens Braziliaanse activiteiten. Zekerheid over de deal is er volgens de Nederlandse brouwer echter nog niet. De Japanse krant Nikkei schat de waarde van de transactie op 870 miljoen dollar. Defensieve waarden dus even onderuit en koopwaardig en maandag willen we ook in de puts stappen op de index. We kijken dan naar de februari 485 puts. De januari expiratie vandaag zorgde voor hogere koersen. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren