Aex test 500 punten

Geplaatst op 22 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 500.42, een winst van 1.85 punten, of 0.37%. De Amsterdamse beurs werd ook met winst van start verwacht, nadat Wall Street nieuwe records in de boeken zette. Beleggers kregen de resultaten van ASR Nederland, Kendrion en Wolters Kluwer. Deze vielen allemaal in goede aarde. Voor de rest van de dag is het relatief rustig. De meeste aandacht zal uitgaan naar de Duitse Ifo index, de economische groei in het Verenigd Koninkrijk, verschillende inflatiecijfers en de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve.

De Aex heeft nu weerstand op de 502 punten en daarvandaan zou de markt even een stapje terug kunnen doen. We zijn de afgelopen dagen boven de 488 punten gebleven en daarmee bleef het koopsignaal gehandhaafd. We hebben nu steun en een kleine openingsgap met de 498.5 punten van gisteren. Deze kunnen we even testen mogelijk. Short dus op 502 en rond de 498 kunnen we weer long gaan, tot zo. 

UPDATE 11:15

De Aex index noteert nu op 499.62, een winst van 1.05 punten of 0.21%. De AEX index is boven de grens van 500 punten gestegen. Recordstanden op Wall Street stuwden de koersen vanmorgen op het Damrak. ASR Nederland heeft vorig jaar 6 procent meer winst geboekt, geholpen door een winstgevend schadeverzekeringenbedrijf, en keert daarom een 12 procent hoger dividend uit dan een jaar eerder. ASR staat nu 2.4 procent hoger. 

De Aex heeft steun op 498 punten en die kunnen we nu gaan testen. De openingsgap is bijna geheel gedicht op 2 honderdsten na en nu kunnen we kijken naar een long signaal om de 502 weerstand op te gaan zoeken. Daar kijken we weer naar een FTI short. Voor de korte termijn worden er winstnemingen verwacht, maar voorlopig is de stemming nog opperbest. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 498.07, een verlies van 0.50 punten of 0.10%. De Amerikaanse futures duiden op een licht lagere opening voor Wall Street, dat daarmee zijn recordreeks vooralsnog lijkt te staken. De notulen van de laatste bijeenkomst van de Fed zullen vandaag alle aandacht opeisen. Beleggers willen graag weten hoe positief de beleidsmakers daadwerkelijk zijn over de economie en de ontwikkeling van de inflatie.

De euro noteert alweer op 1.05 en de eurozwakte is vooral te wijten aan de onrust rondom een aantal Europese verkiezingen die dit jaar op het programma staan, en dan in het bijzonder de Franse presidentsverkiezingen. Daar staat tegenover dat de dollar profiteert van de toenemende kans dat de Fed eerder vroeger dan later de rente verder zal verhogen. De Aex blijft heel rustig bewegen nu rond de 498 punten waar de steun ligt en wij kijken wanneer we onze eerste calls kunnen verzilveren, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 499.11, een winst van 0.54 punten of 0.11%. Unilever stond wederom in het middelpunt van de aandacht op een verder tamelijk vlakke beurs in Amsterdam. Beleggers duwden de koers van het aandeel omhoog nadat het was- en voedingsmiddelenconcern liet weten grondig te onderzoeken welke opties het heeft om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. De beurzen in Zuid Europa sloten wel flink lager en ook de olieprijs stond weer wat onder druk. Deze heeft een bandbreedte van 50-55 Dollar de laatste maanden. De euro bleef wel boven de 1.05, maar blijft onder druk staan. 

KPN kreeg er 1,3 procent bij. Het telecombedrijf profiteerde van bemoedigende resultaten van Telefónica Deutschland (plus 2 procent in Frankfurt) waar het een aanzienlijk belang in heeft. Wij hebben KPN ook op onze kooplijst staan. Onze ingenomen calls op PostNL, RD Shell en TomTom blijven ook aantrekken en we kijken nu naar calls en puts op de Aex met name. Nu de Aex boven 500 is geweest, lijkt het tijd voor een put, aangezien de bomen niet tot in de hemel groeien, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren