Aex test de toppen, weerstand op 423 en hierboven pas op 428

Geplaatst op 09 januari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 423.12, een winst van 0.05 punten of 0.01%. Wall Street deed prima zaken en we zagen voor de indices daar een gemiddelde stijging van 1.8 procent. De S&P 500 indexfuture staat vanochtend iets lager en in Azie zien we dat de winsten beperkt blijven tot een paar tienden van een procent. Het vizier is nu gericht op de Amerikaanse werkgelegenheidsdata. Men verwacht 239.000 nieuwe banen en een werkloosheidspercentage van 5.7 procent. Kortom, hou de klok van 14.30 uur in de gaten want dan kon er wel eens een forse beweging verwacht worden. De Aex heeft nu steun op 418 en weerstand op 423 en daarboven op 428, Meer info live op 0900-5151666. tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 421.07, een verlies van 2 punten of 0.48%. De Europese aandelenbeurzen staan licht onder druk, zoals meestal op vrijdag. Beleggers doen het rustig aan na de sterke koerswinsten van de afgelopen dagen. Ook wordt gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. De beurzen blijven toch redelijk liggen na de flinke bewegingen in de eerste dagen van het nieuwe jaar. Er zijn nog een hoop onzekerheden, maar de bedrijven moeten in het huidige klimaat hogere winsten kunnen laten zien. 

De Fed heeft echter al aangegeven dat de Amerikaanse rente niet voor april zal worden verhoogd, dus het banencijfer kan minder invloed hebben dan normaal. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs staan tot 0,6 procent lager. Grootste daler in de AEX is staalconcern ArcelorMittal met een verlies van 2 procent. Sterkste stijger is vastgoedbedrijf Corio met een plus van 3,5 procent. Het Franse Klépierre zet de overname van zijn Nederlandse branchegenoot door. Tot nu toe is iets meer dan 84 procent van de aandelen Corio aangemeld. De Aex kan steun testen op de ronde getallen op 420 en het banencijfer kan ons leiden naar de 418 steun of de 423 weerstand, waarboven we de 428 alweer in zicht krijgen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 421.48, een verlies van 1.59 punten of 0.38%. Wall Street gaat een hogere opening tegemoet, aangespoord door een sterker dan verwachte banengroei in de Verenigde Staten. Futures voor de Dow Jones index staan vlak, terwijl die voor de S&P 500 index 0,1% toevoegen en de Nasdaq-100 futures 0,2% stijgen. Voor publicatie van het banenrapport wezen de futures op een lagere opening van Wall Street. De Amerikaanse economie voegde in december 252.000 banen toe, een vertraging in vergelijking tot de 321.000 banen die in november werden gecreeerd, maar nog steeds in lijn met het recente tempo en sterker dan de 240.000 die werd voorzien. De werkloosheid daalde naar 5,6%, versus 5,8%.

De dollar stijgt in waarde na de publicatie van het rapport. De beter dan verwachte werkgelegenheidscijfers kunnen op een sterkere vraag naar olieproducten wijzen. Maar aangezien het overaanbod aan olie in de wereldwijde markt al maanden op de prijs drukt, zal een kleinere toename in de Amerikaanse vraag waarschijnlijk niet voldoende zijn om het macro-beeld te veranderen. De Aex heeft het koersdoel voor de short posities bereikt rond 420 en we zitten nu neutraal op 0900-5151666. Na de betere banendata konden we even iets opveren, maar na 16.00 uur verwachten we toch weer wat druk om maandag mogelijk weer op te veren. Vrijdag is meestal een dalingsdag en we hebben natuurlijk nog de situatie in Parijs tevens, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 415.59, een verlies van 7.48 punten of 1.77%. De verliezen op de Europese beurzen liepen in de middaghandel verder op. In de markten werd met teleurstelling gereageerd op de uitgelekte plannen van de Europese Centrale bank (ECB) voor de opkoop van staatsobligaties. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 1,4 tot 2 procent in. In Milaan en Madrid zakten de graadmeters meer dan 3 procent. Uit voorlopige plannen zou blijken dat de ECB zijn steunmaatregelen wil uitbreiden door voor maximaal 500 miljard leningen met een hoge kredietwaardering te kopen. Daarmee zou het plan beperkter zijn dan in de markten werd gehoopt.

Grootste daler in de AEX is financieel concern ING met een verlies van 3.5 procent. Ook in Frankfurt en Parijs gingen aandelen van banken stevig omlaag. In Madrid ging Banco Santander bijna 14 procent onderuit. De Spaanse bank haalde 7,5 miljard euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen, die met een korting van zo’n 10 procent werden verkocht. De Aex is deze week per saldo slecht aan het nieuwe jaar begonnen. We zijn op weekbasis 7 punten lager gesloten, terwijl we vanochtend nog even op 424 zijn geweest. Terroristische acties in Parijs en de iets tegenvallende verwachting van de maategelen van de ECB, zetten ons onder druk. De Aex heeft nu steun op 415 en 412 en weerstand op 418 en 423. We hebben zeer actief gehandeld en we verwachten ook de komende weken zeer veel beweging wat mooie kansen biedt. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren