Aex test ons eerste koersdoel 458, Aegon goed op weg

Geplaatst op 29 september 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 455.95, een winst van 5.68 punten of 1.26%. De Amsterdamse beurs werd ook flink hoger verwacht nadat oliekartel OPEC een voorlopig akkoord bereikte over het inperken van de olieproductie. De 14 OPEC-landen bereikten gisteravond onverwacht overeenstemming over de eerste productiebeperking in acht jaar tijd. Een vat Brent met levering in december steeg zes procent in waarde en energiefondsen maakten een koerssprong. Het aandeel Royal Dutch Shell steeg op Wall Street 3,4 procent ten opzichte van het slot in Amsterdam.

Het oliekartel, dat in een informele vergadering bijeen kwam in Algerije, bereikte op hoofdlijnen een consensus om de totale dagproductie in te perken tot 32,5 miljoen en 33,0 miljoen vaten. In augustus produceerde de OPEC nog 33,2 miljoen vaten per dag. Een door de OPEC aangesteld comité zal onderzoeken hoe de inperking moet worden uitgevoerd. Eindelijk weer goed nieuws dus. Aegon doet ook goede zaken op het Damrak en onze calls komen weldra in het groen. Stel overigens al uw vragen zodadelijk tijdens onze chat, klik op deze link, tot zo. 

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.23, een winst van 3.96 punten of 0.88%. De Europese aandelenmarkten gingen omhoog en consolideren nu wat, onder aanvoering van de oliegerelateerde bedrijven. Die profiteren nog van het onverwachte besluit van oliekartel OPEC om voor het eerst in acht jaar de productie te verlagen. Dat besluit zorgde gisteren voor een scherpe stijging van de olieprijzen. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs winnen tot 1 procent. In de AEX is Shell de sterkste stijger met een plus van 5 procent. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore doet het ook goed (plus 4 procent). In de MidKap was bodemonderzoeker Fugro de grootste winnaar met een koerswinst van 5 procent.

In Londen ging oliebedrijf BP 4 procent omhoog en in Parijs won de Franse branchegenoot Total 5 procent, zojuist. De oliegerelateerde waarden kunnen de komende dagen dus weer de kar gaan trekken. Wij denken aan hogere koersen en zodra de VS geopend is, kunnen we de 458 weerstand gaan testen, is onze mening. Daarna zullen we op weg moeten naar ons koersdoel van 473 punten. Wij houden de Aegon calls vast en kochten op 0900-5151666 speculatief calls voor de intraday handel, tot zo. 

 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 453 punten, een plus van 0.6%. De Amerikaanse beurzen staan een lagere opening te wachten. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het rood. Oliemarkten eisten de aandacht op, nadat het oliekartel OPEC een dag eerder een akkoord op hoofdlijnen bereikte over het terugbrengen van de olieproductie. De markt toonde zich evenwel sceptisch over de plannen van het oliekartel. Analisten van Goldman Sachs zeiden dat het opdrijven van de prijzen via een productievermindering zelfvernietigend werkt voor zogenaamde lage-kosten-producenten, omdat een hogere prijs een stimulans zou bieden voor producenten die tegen hogere kosten produceren om de productie te hervatten.

Grondstoffenspecialist Nitesh Shah van ETF Securities concludeerde dat het afdekken van de OPEC-productie op 33,0 miljoen vaten per dag weinig zal veranderen om marktevenwicht te bereiken, aangezien een groot deel van de olieproductie voor rekening komt van niet-OPEC landen. Olie noteert dan ook in het rood. We kunnen dus wat druk op de koersen verwachten en de Aex kan richting de 452 dalen. Daar gaan we weer kijken naar long posities met met name de FTI. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 451 punten, een winst van 0.2%. De Europese aandelenmarkten kregen aanvankelijk glans door de onverwachte productieverlaging van de OPEC. De sterke stijging van de olieprijzen een dag eerder zet zich niet door, maar de oliefondsen voerden nog wel de troepen aan. Luchtvaartmaatschappijen hadden het door de oliedeal juist moeilijk. Bovendien ging Amerika gedurende deze eerste uren van de sessie meteen al omlaag en de Aex speelde alle winst weer kwijt in de late middag, waarbij de Dax zelfs een half procent in de min stond zojuist. TomTom kwam met allerlei goede berichten, maar dat kon ook niet baten. 

Shell was onder de hoofdfondsen in Amsterdam de sterkste stijger met een plus van 5 procent. Duurdere olie is slecht nieuws voor de luchtvaart, omdat de brandstofprijzen daardoor stijgen. Air France-KLM was de grootste verliezer in de MidKap met een min van 2 procent. In Frankfurt verloor Lufthansa 3 procent zelfs. Wij denken toch eraan om in te stappen op dit soort fondsen, want de septemberdip valt vooralsnog mee. We stappen uiteraard snel in- en uit de markt en zullen morgen op onze masterclass tijdens de dag van de actieve belegger ook aangeven dat the buy and hold strategie niet meer werkt. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren