Aex test steunzone 448-453 punten

Geplaatst op 28 juli 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 449.84, een verlies van 3.14 punten of 0.69%. De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs staat in het eerste handelsuur op een klein verlies. Beleggers verwerken een grote stroom aan kwartaalcijfers waaronder die van Shell. Daaruit bleek dat de oliegigant zijn winst vorig kwartaal nog verder heeft zien slinken dan verwacht. Elders in Europa gingen de beurzen licht omhoog. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,4 procent bij, zojuist. Shell verliest 4 procent aan beurswaarde. De zwaargewicht in de AEX heeft de winst afgelopen kwartaal verder zien kelderen, met name door aanhoudend lage olieprijzen. De divisie van het Nederlands-Britse concern die olie opspoort en oppompt, leed mede door reorganisatiekosten en afschrijvingen een miljardenverlies, terwijl de raffinagetak de winst sterk zag dalen.

Informatieleverancier RELX en Aalberts Industries kregen met hun resultaten de handen van beleggers wel op elkaar. De bedrijven waren met winsten van respectievelijk 2,5 en 3,5 procent de sterkste stijgers onder de hoofdfondsen op het Damrak, zojuist. De olieprijs staat verder onder druk en waar ligt de bodem voor olie? Shell doet de Aex geen goed, maar rond de 448 hebben we alweer steun gevonden. We kijken nu naar calls in deze zone. Log hier in en stel al uw vragen vanaf 12.00 uur, tot zo. 

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 450.19, een verlies van 2.79 punten of 0.62%. De Europese beurzen staan aan het begin van de middag eensgezind licht in het rood. Beleggers verwerken een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Zo opende in Amsterdam onder meer zwaargewicht Shell de boeken. Daaruit bleek dat de oliegigant zijn winst vorig kwartaal nog verder heeft zien slinken dan verwacht. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,2 procent achteruit. Shell verloor ruim 3 procent aan beurswaarde en was daarmee de sterkste daler in de AEX. Het concern zag de winst afgelopen kwartaal verder kelderen, met name door aanhoudend lage olieprijzen.

De divisie van het Nederlands-Britse concern die olie opspoort en oppompt leed mede door reorganisatiekosten en afschrijvingen een miljardenverlies, terwijl de raffinagetak de winst sterk zag dalen. In de MidKap vielen de winsten van Besi en Aperam op. Ook hier waren kwartaalcijfers voor beleggers de reden om in de aandelen te stappen. Besi won 1,7 procent, terwijl Aperam met een winst van 5 procent de sterkste stijger was bij de middelgrote fondsen. Onze calls op PostNL op 0900-5151666 doen het ook eindelijk weer goed en verder kijken we rond 448 naar calls op de index en op 453, als we daar weer komen, naar een FTI short. Voor de Dax werden de steun en weerstanden wel geraakt en hadden we eerst verlies en toen winst, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 449.82, een verlies van 3.16 punten of 0.70%. De Amerikaanse futures duiden op een hogere opening voor Wall Street, waarbij beleggers het rentebesluit van de Federal Reserve verwerken en positief zijn gestemd over met name de cijfers van Facebook, die woensdag nabeurs naar buiten kwamen. De futures voor de Dow Jones index en de S&P 500 noteren 0,1 procent hoger en de futures voor de Nasdaq winnen 0,3 procent. Nu de Federal Reserve niet scherper in zijn formuleringen met betrekking tot een renteverhoging was, lijken beleggers voorzichtig verwachtingsvol ten opzichte van de kans dat de Bank of Japan met stimuleringsmaatregelen komt.

Vanmiddag verschijnen op macro-economisch vlak in de Verenigde Staten alleen de handelsbalans over juni en de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 23 juli met een verwachte stijging met 7.000 naar 260.000. Beide cijfers komen om 14.30 uur naar buiten. Olie noteerde aan het begin van de middag lager. Voor een vat ruwe olie werd aan de Nymex 0,3 procent minder betaald op 41,78 dollar, terwijl de prijs voor een vat Brent 0,2 procent daalde naar 43,62 dollar. Shell staat dan ook nog flink onder druk. Onze calls op PostNL doen het wel goed op 0900-5151666 en nu is het wachten dat de overige systemen een positie gaan innemen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 447.82, een verlies van 5.16 punten of 1.14%. De beurs in Amsterdam stond op verlies, mede door een flinke koersdaling van Shell dat met tegenvallende kwartaalcijfers kwam. Elders in Europa waren de koersenborden ook roodgekleurd, na een stroom aan bedrijfsresultaten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen maar tot 0,5 procent achteruit. Shell was de sterkste daler bij de hoofdfondsen met een min van bijna 4 procent. Het olie- en gasconcern zag de winst afgelopen kwartaal verder kelderen, met name door de aanhoudend lage olieprijzen. De divisie van Shell die olie opspoort en oppompt leed mede door reorganisatiekosten en afschrijvingen een miljardenverlies, terwijl bij de raffinagetak de winst sterk daalde.

Roestvrijstaalproducent Aperam ging aan kop in de MidKap met een winst van 5 procent. Aperam kwam woensdag nabeurs met meevallende resultaten. In Frankfurt klom Adidas 2,5 procent, nadat het sportartikelenbedrijf de verwachtingen voor het hele jaar naar boven bijstelde. Er waren dus ook wel goede cijfers, maar de olieprijs en Shell gooiden roet in het eten. De Aex kwam onder de 448 punten even en als we daar morgen weer boven sluiten, kopen we pas calls voor de langere termijn. Anders dienen we rekening te houden met 438 als bodem voor hogere toppen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren