Aex test top op 475 zoals voorspeld

Geplaatst op 23 februari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 473.78, een winst van 3.99 punten of 0.85%. De aandelenbeurs in Amsterdam is met winst aan de laatste week van februari begonnen. Ook op de andere Europese effectenmarkten werden winsten geboekt. Beleggers waren opgelucht dat het Griekse schuldendrama voorlopig weer is afgelopen, na het akkoord over een verlenging van het steunprogramma voor het land. De MidKap klom 1,1 procent tot 711,85 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 1 procent vooruit, zojuist. In de MidKap werden de resultaten van PostNL (plus 7,4 procent) goed ontvangen. De postbezorger heeft mede dankzij het groeiende pakketvervoer zijn resultaten vorig kwartaal weten te verbeteren. Het bedrijf verwacht dat die groei dit jaar doorzet. 

De Aex heeft even een hoogste punt neergezet op 474.53 en kon daarmee dus bijna ons koersdoel van 475 bereiken reeds. Daarvandaan verwachten we even een terugval en dan op naar de 500! We denken aan winstnemingen richting de 460 niveaus en kopen daar weer calls. Januari hadden we daarmee meer dan 5.000 euro winst op 20.000 euro, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 473.54, een winst van 3.69 punten of 0.79%. De Europese aandelenbeurzen gaan overwegend omhoog. Beleggers zijn opgelucht dat het doek voor het Griekse schuldendrama voorlopig is gevallen. Op het Damrak steelt PostNL de show na goed ontvangen jaarresultaten. Het belangrijkste item op de beurzen is de opluchting over de Griekse deal. Over een paar maanden keert het Griekse drama waarschijnlijk weer terug, maar voorlopig hebben we het weer achter de rug. Het volgende politieke obstakel zijn de Britse verkiezingen in mei. Dan zal duidelijk worden of het Verenigd Koninkrijk binnen de EU blijft.

De beurs in Parijs ging 0,2 procent vooruit. De DAX in Frankfurt steeg 0,4 procent en bereikte in de vroege handel een nieuw historisch hoogtepunt. De Londense FTSE bleef achter met een min van 0,3 procent, zojuist. Grootste stijger in de AEX is financieel concern ING met een winst van ruim 2 procent. De dienstverleners aan de oliesector SBM Offshore en Fugro zijn de sterkste dalers met verliezen van 2,8 en 2,6 procent. Wij kijken naar posities voor de Aex fondsen en pikken elk signaal nu op. We hebben 25 procent winst langs de zijlijn en het mooist is als we wat terugvallen, dan stappen we ook in de Aex calls, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 474.44, een winst van 4.59 punten of 0.98%. Wall Street zal overwegend licht lager openen. Beleggers doen een stap terug terwijl ze wachten op macrodata die later op de middag verschijnen. De futures voor de Dow Jones-index staan 0,2% lager en die voor de S&P verliezen 0,1%. De Nasdaq-futures schommelen tussen een vlakke en een licht hogere opening. Voor de bestaande woningverkopen over januari wordt een daling ten opzichte van december met 1,2% verwacht. De publicatie verschijnt om 16.00 uur. Daarnaast kijkt de markt vooruit naar de verantwoording over het monetaire beleid van de Federal Reserve. Beleggers hopen op meer inzicht in wanneer de centrale bank de rente voor het eerst gaat verhogen.

Op bedrijfsvlak is er aandacht voor de aandelen van Valeant Pharmaceuticals en Salix Pharmaceuticals. Valeant neemt Salix, een partner van het Nederlandse Pharming, over voor $10 miljard. Apple maakte maandag bekend dat het $1,7 miljard gaat investeren in datacentra in respectievelijk Ierland en Denemarken, die volledig zullen draaien op duurzame energie. De olie staat flink onder druk en er zijn dus niet alleen longkansen op het moment. We krijgen dan ook bijna voor Shell een short signaal. Met de leden zitten we long in Ahold die nu op een mooie winst noteren. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 475.22, een winst van 5.37 punten of 1.14%. De meeste Europese aandelenbeurzen stegen voor de vijfde handelsdag op rij. Beleggers waren, evenals afgelopen vrijdag, positief gestemd over een verlenging van het lopende steunprogramma voor Griekenland. De handel in Amsterdam kreeg een extra impuls nadat PostNL beter dan verwachte resultaten naar buiten bracht. e graadmeters Londen en Parijs gingen tot 0,5 procent vooruit, terwijl de FTSE in Londen 0,3 procent daalde. Griekenland moet nog wel, als onderdeel van de afgesproken verlenging, een overzicht van zijn hervormingen naar Brussel sturen. Het land heeft toegezegd dat te zullen doen, maar voor zover bekend is de brief nog niet aangekomen. 

De sterkste stijgers in de AEX waren ING, Ahold en Unilever met winsten tot 2 procent. De dienstverleners aan de oliesector SBM Offshore en Fugro waren de sterkste dalers met een verlies van 4 procent voor beide. Op de lokale markt won Esperite ruim 43 procent. De stamcelbank, die voorheen Cryo-Save heette, maakte bekend onderzoek te doen naar een nieuwe behandelmethode van hersenverlamming. De Aex sloot wederom op de top van de dag en kan dus morgen weer een hogere neerzetten. We gaan morgen dan ook onze turbo’s long op Ahold sluiten met de leden en hadden nog een aardig winstje met de FTI short vandaag. Wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren