AEX trend is weer positief boven 442

Geplaatst op 09 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 447.95 een winst van 1.89% en ook de rest van Europa gaat positief van start. Wall Street sloot fors hoger, de Dow won 2.42% en de Nasdaq sloot 2.73% hoger en beleggers nemen een positieve houding aan en zowel in Amerika als in Azië stijgen de koersen fors. De Japanse Nikkei sluit 7.7% hoger en ook in China sprake was van stijgingen. Ook Aziatische valuta gingen omhoog en dat is positief voor het hele plaatje.

De AEX heeft nu steun op 442 en weerstand op 448. En zoals gisteren al gemeld is het positief dat we nu weer in de stijgende trend zitten die vanaf medio 2012 is in gezet. Zolang we nu boven 442 staan, is de trend weer positief en kunnen we op weg naar 458. Wij gaan actie ondernemen.

De Gouden Stier 2015 komt er weer aan, om door te kunnen naar de volgende ronde, heeft onze analist John Beijer uw stem nodig. Ga even naar: https://goo.gl/rIwrpn en zet een vinkje achter zijn naam, John Beijer en vul even uw email adres in en klik op Gereed! Wij zijn u erg dankbaar voor uw tijd, en uiteraard uw stem! Hij blijft zijn best voor u doen met de beste tips en adviezen!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 449.42, een winst van 9.94 punten of 2.26%. Op de Europese aandelenbeurzen worden stevige winsten geboekt. Beleggers schuiven de zorgen over China aan de kant en trekken zich op aan de koersrally in Tokio en de positieve slotstanden op Wall Street. In Amsterdam kelderde Ballast Nedam echter na een verlaging van het overnamebod op het bouwbedrijf. De Duitse exportgroei toont aan dat de vraag niet is teruggevallen door de vrees rond China. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gaan tot 2,5 procent vooruit. In Tokio sloot de Nikkei 7,7 procent hoger. De Japanse hoofdindex, die dinsdag nog de winst voor dit jaar inleverde, boekte daarmee de sterkste dagwinst sinds oktober 2008.

Ballast Nedam verliest bijna 80 procent aan beurswaarde, tot 30 eurocent per aandeel. Het Turkse Renaissance Construction verlaagde zijn bod als gevolg van extra verliezen die Ballast verwacht te lijden naar 0,30 euro, van 1,55 euro per aandeel. Sterkste stijger in de AEX is kabelbedrijf Altice met een plus van 4 procent. Verzekeraar Delta Lloyd is met TNT de enige daler met een verlies van 0,3 procent. Het long signaal staat inmiddels in de daggrafiek. Op weekbasis nog niet, maar september is ook altijd turbulent. We sluiten alvast onze calls op Air France en kijken ook naar calls op de index. Mogelijk kunnen we verder herstellen de komende dagen, nu we boven 442 blijven, tot zo.  

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 449.80, een winst van 10.32 punten of 2.35%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, in navolging op de hogere aandelenmarkten in Azie en Europa, na geruststellend commentaar van functionarissen in Beijing en Tokio. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 178 punten, ofwel 1,1%, de S&P futures winnen 19,30 punten, ofwel 1,0% en de futures voor de Nasdaq stijgen 49,75 punten, omgerekend 1,2%. De Japanse Nikkei sloot 7,7% hoger, de sterkste procentuele stijging in meer dan zeven jaar, nadat premier Shinzo Abe beloofde de vennootschapsbelasting te verlagen. Intussen sloot de Shanghai Composite 2,3% hoger, nadat het Chinese ministerie van financien meldde haast te maken met een reeks economische hervormingen, waaronder belastinghervormingen.

De paniek van de afgelopen weken is min of meer verdwenen. De aandelenmarkten maken deze week een robuuste indruk. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het totaal aantal hypotheekaanvragen in de VS in de week eindigend op 4 september met 6,2 is gedaald. De index voor het totaal aantal aanvragen daalde tot 430,8, van 459,5 een week eerder. Daarnaast werd bekend dat de omzet van winkelketens in de VS in de week eindigend op 5 september op week- en jaarbasis is gestegen met respectievelijk 0,7% en 1,8%. Het ziet er allemaal nog goed uit en wij houden onze calls van vanochtend vast met een leuke winst. Ook de autotrade systemen zitten nu long, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 444.26, een winst van 4.78 punten of 1.09%. De Europese beurzen stonden op winst. In de uren na de opening van de beurzen op Wall Street liepen de plussen echter terug, mede door de publicatie van arbeidsmarktcijfers die een renteverhoging door de Fed dichterbij lijken te brengen. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 1,8 procent vooruit. In Tokio sloot de Nikkei eerder op de dag bijna 8 procent in de plus. Dat was de sterkste dagwinst sinds oktober 2008. Vanmiddag werd bekendgemaakt dat het aantal openstaande vacatures in de VS in juli aanzienlijk is gegroeid. Dat gunstige nieuws over de arbeidsmarkt kan de beleidsmakers van de Fed er, in combinatie met andere recente economische berichten, mogelijk toe zetten de rente in de VS volgende week te verhogen. Ballast Nedam verloor driekwart van zijn beurswaarde, tot 37 eurocent per aandeel. Het Turkse Renaissance Construction verlaagde zijn bod als gevolg van extra verliezen die Ballast verwacht te lijden naar 0,30 euro, van 1,55 euro per aandeel. 

In de MidKap zette de malaise van Ballast Nedam de koers van branchegenoot BAM onder druk. Het bouwbedrijf was een van de weinige verliezers met een min van 3 procent. Wij deden goede zaken in de Midkap door de calls op Air France te sluiten en de klapper van de dag waren onze calls op de index intraday die we exact op het hoogste punt sloten rond 15 uur met de leden. We eindigden op de low en daarmee blijft het spannend voor de Aex. We staan wel net boven 442, maar moeten daar ook boven blijven en dat wordt alweer lastig. We hebben in ieder geval weer een leuke winst gemaakt intraday en wilt U meedoen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren