Aex verder omhoog zoals voorspeld

Geplaatst op 09 juni 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 414.40, een winst van 1.14 punten of 0.28%. De AEX werd ook hoger verwacht, waarbij beleggers op koopjesjacht gaan en met een schuin oog de politieke ontwikkelingen in de Europese Unie volgen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft een ontmoeting in Zweden met de Britse premier David Cameron en zijn Zweedse collega Fredrik Reinfeldt om de mogelijk benoeming van Jean-Claude Juncker tot hoofd van de Europese Commissie te bespreken. Er is extra steun in de rug uit Azie, waar in de nacht van zondag op maandag zowel in China als in Japan positieve macro-data markten in de plus zetten. De Japanse overheid stelde zijn economische groeidata voor het eerste kwartaal opwaarts bij tot een groei op jaarbasis met 6,7%, waarbij eerst nog werd uitgegaan van een groei met 5,5%.

Daarnaast werd bekend dat de Chinese handelsbalans in mei hoger is uitgekomen dan verwacht. De export steeg op jaarbasis met 7,0%, versus een daling van de import op jaarbasis met 1,6%, waarmee het overschot op de handelsbalans uitkwam op $35,92 miljard, waarbij werd gerekend op een overschot van $23,4 miljard. Op macro-economisch vlak staan geen macro-publicaties op de agenda. Hoewel de financiele markten open zijn, houdt het bedrijfsleven de deuren veelal gesloten vanwege de viering van Tweede Pinksterdag. Het is hier dan ook heel stil, maar de door ons voorspelde hogere koersen zijn een feit. Op de 415 hebben we alweer weerstand en op 313 steun. Wij wachten nu even op een kleine terugval en zullen rond 13.00 uur kijken of we positie in kunnen nemen, of wachten op morgen. 

UPDATE 11:30

De Aex index noteert nu op 414.70, een winst van 1.44 punten of 0.35%. De Amsterdamse aandelenbeurs is licht in de plus begonnen. Ook de andere Europese aandelenmarkten openden wat hoger. Marktpartijen verwachten een relatief rustige handelsdag aangezien veel bedrijven dicht zijn vanwege Pinksteren. Ook zijn de beurzen in Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten. Grootste stijger in de AEX is staalconcern ArcelorMittal met een plus van 1,7 procent. Uitgeefconcern Reed Elsevier staat onderaan met een verlies van 0,3 procent. 

In de MidKap gaat technisch dienstverlener Imtech aan kop met een winst van ruim 3 procent, tot 99 eurocent. Het aandeel werd afgelopen vrijdag een centenfonds na een koersverlies van 5 procent. Grootste daler is fietsenfabrikant Accell met een min van 0,3 procent. In Londen won G4S 0,1 procent. Volgens Britse media heeft Microsoft-oprichter Bill Gates zijn gehele belang in het Britse beveiligingsbedrijf verkocht. G4S is in het afgelopen jaar meerdere malen negatief in het nieuws geweest. De belegging van Gates in het bedrijf werd juist gezien als een motie van vertrouwen. De Aex kan de nieuwe jaartop gaan neerzetten vandaag en de rest van de week mogelijk op weg naar de 420. Mochten we even terugvallen tot en met 408 gaan we dan ook in de calls. Wij zijn zo om 13 uur nog één keer bij U terug. 

UPDATE 13:05

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 414.49, een winst van 1.23 punten of 0.30%. De Europese aandelenbeurzen gaan overwegend verder omhoog. In Amsterdam schuift de AEX-index op richting het hoogste niveau van augustus 2008. De handel verloopt relatief rustig aangezien veel bedrijven dicht zijn vanwege Pinksteren. Ook zijn de beurzen in Luxemburg, Kopenhagen, Oslo, Wenen en Zürich gesloten. De hoofdindex van Beursplein 5 noteerde even richting de 415 en heeft daarmee de piek van 415,56 punten, die op 12 augustus 2008 werd bereikt, in het vizier. De MidKap klimt 0,4 procent tot 675,53 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt stijgen tot 0,3 procent. De hoofdindex in Parijs blijft onveranderd.

Grootste stijger in de AEX is ArcelorMittal met een plus van 1,5 procent. Het staalconcern profiteert van een sterker dan verwachte Chinese exportgroei. Uitgeefconcern Reed Elsevier staat onderaan met een verlies van 0,3 procent. De Aex moet dus even van de toppen terugkomen, voordat we een aanval kunnen verwachten op de 420. De kansen omlaag voor de index worden nu weer wat groter en wij handelen meestal tegen de markt in. Aangezien de omzetten laag zijn en de Aex binnen de 413-415 blijft bewegen, leggen we geen nieuwe orders meer in en kijken morgenochtend weer naar kansen, met ook een volgende update hier, fijne 2e Pinksterdag !

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren