AEX wordt gedrukt door AKZO, ASML en Philips

Geplaatst op 23 april 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 397.52 en dat is een verlies van 0.22% en ook de andere Europese Beurzen gaan dicht bij huis van start. Wall Street deed wederom prima zaken, de Dow sloot 0.40% hoger en de Nasdaq won 0.97%. Beleggers richten zich vooral op de stroom aan bedrijfs cijfers, terwijl het conflict in Oekraïne voorlopig naar de achtergrond lijkt verdwenen. In Azië stegen de koersen voornamelijk, nadat een rapport van HSBC over de industrie van China grotendeels conform verwachting was. De euro en andere valuta stijgen ten opzichte van de dollar. Beleggers lijken er niet van overtuigd te zijn dat de Federal Reserve de rentetarieven zal verhogen. De AEX heeft steun op 395 en weerstand op 398. Per saldo is de AEX in Europa een achterblijver, tegenvallende cijfers van ASML, AKZO en Philips houden ons onder druk. Vopak is vandaag de gebeten hond en staat 9% lager. Ik kijk naar de calls Juli 36 voor 1.90 euro. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 397.49, een verlies van 0.81 punten of 0.20%. De Europese aandelenbeurzen doen een stapje terug. Beleggers besluiten wat geld van tafel te halen na de stevige koerswinsten van een dag eerder. In Amsterdam gaat Vopak flink onderuit na een winstwaarschuwing. Bedrijven die niet aan de verwachtingen voldoen laten behoorlijke koersuitslagen zien. Gisteren moest Philips al fors inleveren en vandaag is Vopak aan de beurt. Vanmiddag komen nog een aantal grote Amerikaanse bedrijven met de resultaten. 

De cijfers van Procter & Gamble zijn interessant voor Unilever, dat morgen met resultaten komt. Voor Randstad zijn de cijfers van concurrent Manpower van belang. Randstad is bij ons nog een koop. In de MidKap raakt Vopak nu ruim 7 procent aan beurswaarde kwijt. Het tankopslagbedrijf verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar 5 tot 10 procent lager zal uitkomen dan in 2013, vooral door de aanhoudend lastige marktomstandigheden in Europa. Voorlopig even wat gezonde winstnemingen dus en de steun/weerstand op 398 wordt voortdurend getest. Rond 395 kunnen we weer long, want Amerika lijkt wederom positief van start te gaan. 

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 397.81, een verlies van 0.49 punten of 0.13%. Wall Street gaat een licht lagere opening tegemoet na opnieuw een flinke brij aan kwartaalcijfers. Futures op Wall Street noteren drie kwartier voor opening vlak tot 0,1 procent lager. De kwartaalcijfers werden overwegend goed ontvangen, met als uitschieter de prestaties van Manpower. De uitzender boekte 3 procent meer omzet en zag de winst verdrievoudigen. Het aandeel stevent af op een bijna 7 procent hogere opening. Randstad, waar wij al een koopsignaal op hadden, kan nu ook dientengevolge flink opveren. 

Ook de cijfers van Dow Chemical en Boeing werden goed ontvangen. Het chemiebedrijf koerst ruim 2 procent hoger en ook de vliegtuigbouwer wint bij opening van de beurs vermoedelijk meer dan 2 procent. De groeivertraging van Procter & Gamble werd minder enthousiast ontvangen. Het aandeel opent een procent lager. Nabeurs staat de techsector in de schijnwerpers. Onder meer Apple en Facebook geven inzicht in de prestaties over het afgelopen kwartaal. De Aex wordt dus gedrukt en geholpen en per saldo zien we onverandere koersen bijna. Dit duidt erop dat er sectorrotatie plaatsvindt en er geen geld wordt ontrokken dus. NA 16.00 uur gaan wij weer short op 0900-5151666. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 397.34, een verlies van 0.96 punten of 0.24%. Op de Europese aandelenbeurzen werden kleine verliezen geleden. Beleggers besloten wat geld van tafel te halen na de stevige koerswinsten van een dag eerder. In Amsterdam ging Vopak flink onderuit na een winstwaarschuwing. Bedrijven die niet aan de verwachtingen voldoen laten behoorlijke koersuitslagen zien. Gisteren moest Philips al fors inleveren en vandaag is Vopak aan de beurt. Het tankopslagbedrijf verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar 5 tot 10 procent lager zal uitkomen dan in 2013, vooral door de aanhoudend lastige marktomstandigheden in Europa. 

Beleggers waren wel tevreden over de resultaten van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco. Het aandeel behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van ruim 1 procent. Randstad profiteerde van sterke kwartaalresultaten van zijn Amerikaanse concurrent Manpower en een adviesverhoging door Goldman Sachs. De uitzender was met een winst van 5 procent de grootste winnaar onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Wij hadden gisteren al turbos long gekocht op Randstad met de leden en deze kunnen we nu verzilveren met 20 procent winst! Voor de Aex verwachten we een test van de steun op 395 en weerstand op 398, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren