AEX zakt weer terug en mag steun op 448 gaan testen. bekijk onze Week forcast om 12 uur

Geplaatst op 29 augustus 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 450.86, een verlies van 0.47% en ook de rest van de Europese beurzen gaan lager van start na een verdeeld slot op Wall Street vrijdag. De Dow sloot 0.29% lager en de Nasdaq sloot juist 0.13% hoger. In aansluiting op de toespraak van FED voorzitter Yellen, liet dit weekend ECB bestuurder Benoît Coeuré weten dat de ECB wat hem betreft frequenter naar onconventionele middelen mag grijpen, zoals een negatieve rente, ter ondersteuning van de economie.

De woorden van Yellen maakte vrijdag duidelijk dat de kans op een renteverhoging dit jaar is toegenomen. In Azië zien een forse stijging van de Nikkei, die sluit 1.97% hoger, mede door de duurdere dollar en zwakkere yen. De AEX heeft nu weer steun op 448 en 445 en weerstand op 454 net als de afgelopen dagen. Wij kijken vandaag wederom naar de AEX calls op september, de 450 voor 5.00 euro. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Om 12 uur gaan we tijdens een onlineseminar ism de Commerzbank vooruit blikken wat we deze week kunnen verwachten voor de AEX, Olie, Euro, diverse aandelen etc etc Meld u hier aan, zet een vinkje achter 29 Augustus en klik op registeren!

UPDATE 11:30

De Aex index noteert nu op 449.87, een verlies van 3.14 punten of 0.69%. De aandelenbeurs in Amsterdam is met verlies geopend en blijft een beetje richting de steun op 448 noteren. Beleggers kauwen na op de woorden van Fed-president Janet Yellen, die vrijdag in een speech liet doorschemeren dat de kans op een snelle renteverhoging in de VS is toegenomen. De belangrijkste graadmeters in Parijs en Frankfurt dalen 1 procent. In Londen blijft de beurs gesloten wegens een vrije dag. Yellen zei in haar toespraak niet of de Fed al komende maand in actie komt. 

Heel wat stelliger was de vicevoorzitter van de Fed, Stanley Fischer. Voor de camera van CNBC stipte hij zelfs de mogelijkheid aan dat de rente dit jaar nog nog twee keer wordt verhoogd, te beginnen in september. Beleggers krijgen deze week het laatste staartje van de halfjaarcijferperiode te verwerken, maar vandaag openden in Amsterdam en elders in Europa geen bedrijven de boeken. Bij de hoofdfondsen in Amsterdam is staalbedrijf ArcelorMittal de grootste daler met een verlies van 3 procent. We gaan nu chatten en hebben een paar tips wederom voor U. We denken nog steeds dat de Aex verder kan aantrekken, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 451.28, een verlies van 1.73 punten of 0.38%. De Amerikaanse futures wijzen voor de openingsbel vlak, nadat voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve vrijdag de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank de rente tegen het einde van dit jaar zal verhogen verder aanwakkerde, hetgeen later op de dag nog eens werd versterkt door uitspraken van vicevoorzitter Stanley Fischer. De futures van de Dow Jones Industrial Average, de S&P 500 futures en de Nasdaq futures noteren 0,1 procent hoger.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat Amerikanen conform verwachting hun uitgaven en inkomens in juli wederom hebben zien stijgen. In juli namen de persoonlijke inkomens op maandbasis toe met 0,4 procent, gelijk aan de verwachting. Vrijdag komen belangrijke ADP cijfers naar buiten. De Aex kan zich dus optrekken aan een mogelijk meevallend Amerika en we kunnen de 452-453 gaan testen. Het is nog erg zijwaarts en zaak dat we deze week de 458 uitnemen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 452.15, een verlies van 0.86 punten of 0.19%. De AEX-index in Amsterdam stond op verlies. Ook elders in Europa deden de graadmeters een stapje terug, al vielen de verliezen wel mee door het herstel van Amerika vandaag. De VS eindigde vrijdag natuurlijk reeds teleurstellend. Beleggers moesten het verder doen met een nagenoeg lege agenda. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,4 procent in. In Londen was de beurs gesloten vanwege een feestdag. 

In de AEX was chipmachinemaker ASML de sterkste stijger met een plus van 0,5 procent. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij, met een min van 3 procent. Zodra ArcelorMittal verder wegzakt richting 5.30 euro, zullen wij weer langlopende calls gaan oppikken, want ons koersdoel is 5.60 euro op korte termijn. Wat betreft de calls op de Aex is het verhaal hetzelfde als eerder deze week. Rond Aex 448 willen wij de calls op september 450 kopen rond de 5.00 euro, want de tradingrange is 448 als steun en 453 als weerstand. We wensen U een fijne avond en gaan morgen weer in de markt met de opties. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren