AEX zet beweging in vanaf 14.30 uur. Chat mee om 12 uur

Geplaatst op 10 maart 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 436.55, een winst van 0.23% en ook de rest van Europa gaat hoger van start in aanloop naar het rente besluit van de ECB en een rustige sessie op Wall Street. De Dow sloot 0.21% hoger en de Nasdaq sloot 0.55% hoger. Alles draait vandaag om de Europese Centrale Bank. Die komt met een rentebesluit, maar naar verwachting vooral met additionele maatregelen om economische groei en inflatie te genereren.

De ECB zal naar verwachting de deposito rente verder verlagen. In Azië noteren de indices hoger, onder aanvoering van energie gerelateerde aandelen. De euro en de dollar blijven standvastig in afwachting van het verhaal van ECB-voorzitter Draghi. De AEX heeft steun op 432 en 428 en weerstand in de zone 438-442 en vanmiddag om 14.30 uur zal de grote beweging in gezet gaan worden.

Om 12 uur hebben wij weer de chat en u bent van harte welkom om daar bij te zijn. Moeten we nu verkopen? Of juist bijkopen? Klik hier om mee te doen, uiteraard kunt u ook gewoon alles van achter uw scherm gewoon bekijken.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 435.93, een winst van 0.37 punten of 0.08%. De Amsterdamse beurs koerst rond de slotstanden van woensdag, maar we zien toch elke keer wat opwaarts potentieel, dat we ook al de afgelopen dagen zagen. Ook andere graadmeters in Europa blijven dicht bij huis in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Alom wordt verwacht dat de ECB nieuwe stappen zet zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt gaan tot 0,4 procent omhoog.

Boskalis, dat gisteren nog een flinke jas uitdeed, is koploper in de AEX met een winst van 3,4 procent. Met name kleinere fondsen weten de aandacht op zich gericht. Onder meer Pharming (min 16 procent) en RoodMicrotec (min 4,9 procent) wisten met hun jaarcijfers niet te overtuigen. Het is nu wachten op Draghi, maar de Aex blijft er dus erg goed bij liggen. We gaan nu chatten: Klik hier om mee te doen, uiteraard kunt u gewoon alles van achter uw scherm bekijken.

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 441.46, een winst van 5.90 punten of 1.35%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, nu de Europese Centrale Bank klare wijn voor de langere termijn heeft geschonken. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,8% hoger, de future voor de Nasdaq 100 gaat met 1,0% omhoog en de future voor de S&P 500 noteert 0,9% hoger. De Europese Centrale Bank verlaagde zijn refirente naar 0,00% van 0,05%, de beleningsrente naar 0,25% van 0,30% en verhoogde het maandelijkse inkoopprogramma naar EUR80 miljard van EUR60 miljard. Het programma loopt in elk geval tot maart 2017. Daarnaast wordt het soort obligaties dat opgekocht kan worden uitgebreid, met in euro’s uitgedrukte bedrijfsobligaties van niet-financiele instellingen in de eurozone.

Vooraf was de verwachting dat de ECB in elk geval zijn depositorente met 10 basispunten zou verlagen naar -0,4%. Dit alles zorgde niet alleen op de Europese aandelenmarkten voor risicobereidheid, ook de Amerikaanse futures schoten omhoog. Kort na 14.30 uur startte de persconferentie van ECB-voorzitter Mario Draghi, met in eerste instantie de mededeling dat hij verwacht dat het totaalpakket aan maatregelen synergieen genereert. De maatregelen zijn voor langere tijd. Na de speech zien we nu het effect alweer wat wegebben, maar we staan nog boven de 440 en het koersdoel van 450 is al bijna gehaald. Als we nog iets verder wegzakken gaan we weer in de calls, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 430.18, een verlies van 5.38 punten of 1.24%. Beleggers in New York reageerden aanvankelijk ook redelijk positief op de nieuwe stappen van de Europese Centrale Bank (ECB) om de inflatie en groei in het eurogebied aan te jagen. De ECB besloot onder meer om het belangrijkste rentetarief naar het nulpunt te verlagen. Naast een verlaging van de herfinancieringsrente werd ook de depositorente verder verlaagd en breidt de ECB zijn maandelijkse opkoopprogramma uit.

Wall Street kreeg voorbeurs ook een meevallend cijfer te verwerken over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Die zijn vorige week gedaald naar het laagste niveau in vijf maanden. Aan het bedrijvenfront noteerde prijsvechter Dollar General 6,4 procent hoger, dankzij beter dan verwachte resultaten. We zagen het Draghi effect dus toch snel opdrogen, zoals we al voorspeld hadden en de Aex sloot nog wel in de steunzone 428-432. Als we morgen daaronder handelen, gaan we alsnog kijken naar puts. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren