AEX zit gevangen in trading range 480 – 488. Bekijk de week forcast om 12 uur

Geplaatst op 06 februari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 487.04, een plus van 0.20% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start, ondanks mooie winsten op Wall Street vrijdag. De Dow sloot 0.94% hoger en de Nasdaq won 0.54%. Financiële aandelen behoorden tot de stijgers, nadat president Donald Trump zijn handtekening zetten onder plannen om financiële regelgeving te versoepelen. Vrijdag werd ook het maandelijkse banenrapport bekendgemaakt. Er bleken in januari 227.000 banen te zijn bijgekomen, waar geraadpleegde economen uitgingen van een banengroei van 176.000 stuks.

De Aziatische beurzen sluiten hoger, de Nikkei sloot 0.31% hoger en de Hang Seng wint 0.91%. De euro/dollar noteerde op 1,0774. De AEX trekt weer aan en zit weer in de trading range 480 als steun en 488 als weerstand zone. Om 12 uur kunt u aan ons al uw vragen stellen tijdens de Week Forcast, wij kunnen live voor u alle AEX en Midcap aandelen bekijken hoe deze technisch erbij liggen, AEX, Euro, Goud noem maar op, wij kunnen uw vraag beantwoorden. Meldt u hier aan en zet een vinkje achter 6 februari en klik op registeren

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 486.75, een winst van 0.83 punten of 0.17%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het einde van de ochtend op een minieme winst. In Amsterdam doet ABN AMRO het goed, na de aankondiging van een stevige ingreep onder het topmanagement van de bank. De bank schrapt zo’n zestig van de honderd hoogste managementfuncties, om de toplaag beter in balans te brengen met het uitgedunde personeelsbestand in de hele bank. Bestuurder Chris Vogelzang is in verband met de reorganisatie per direct afgetreden. 

Bij de kleinere bedrijven wint BinckBank 3%. De onlinebroker zag het aantal transacties van klanten vorig kwartaal weer aantrekken na een lange periode van krimp. Dat herstel was echter onvoldoende om een forse winstdaling over heel 2016 te vorkomen. Binck meldde ook achterstand te hebben opgelopen bij de doelen die voor 2018 werden gesteld. 

De Aex heeft een zeer kleine tradingrange op dit moment, maar we hebben de 488 nog niet getest aan de bovenkant, waardoor we voor de langere termijn nog een heel licht shortsignaal houden. We zien nog niet echt enthousiasme, waardoor we ook kijken naar een FTI short wederom. tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 482.67, een verlies van 3.25 punten of 0.67%. De Amerikaanse futures duiden op een licht lagere opening voor Wall Street, dat daarmee wat is weggezakt ten opzichte van eerder op de middag. Het cijferseizoen gaat door hoewel vandaag een relatief rustige dag is en het tempo later in de week pas wordt opgevoer. De macro-economische agenda is vrijwel leeg. De voorzitter van de Philadelphia Fed, Patrick Harker, geeft een toespraak. Sysco heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en bedrijfsresultaat geboekt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs bijna 3 procent hoger. 

Draghi heeft ook gesproken en gaat langer stimuleren indien nodig. Dat gaf aanvankelijk nog wat angst met Italiaanse banken in het nauw en grotere bewegingen in de rente. De markt stabiliseerde op 482.5 punten en kan nu de 485 weerstand testen. Wij zaten short op 0900-5151666 vanaf 485 punten, dus dat is goed gelopen. Ook kijken we nu naar calls op Philips, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 482.08, een verlies van 3.84 punten of 0.79%. De Europese aandelenbeurzen zakten in het rood. De onzekerheid over de politieke ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten hing boven de markt. In Amsterdam kon ABN AMRO op aandacht rekenen, na de aankondiging van een stevige ingreep onder het topmanagement. Bij de kleinere bedrijven won BinckBank 1 procent. De onlinebroker zag het aantal transacties van klanten vorig kwartaal weer aantrekken na een lange periode van krimp. Dat herstel was echter onvoldoende om een forse winstdaling over heel 2016 te voorkomen.

UniCredit verloor in Milaan meer dan 5 procent. De geplaagde Italiaanse bank bereikte dit weekend met de vakbonden een akkoord over het schrappen van 3900 banen in Italië. Daardoor zagen we de Europese banken ook onder druk staan en alle indices gingen in de min. Wij denken toch dat we rond de 482-483 nu een tijdelijke bodem hebben, maar morgen zullen we het zien. Het langere termijn signaal blijft daarmee short. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren