Afwachten naar banenrapport, daarna door naar 462?

Geplaatst op 02 september 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 455.18, een winst van 1.31 punten of 0.28%. De Amsterdamse beurs werd ook licht hoger verwacht. Wall Street maakte donderdag een pas op de plaats in afwachting van het banenrapport dat vanmiddag wordt vrijgegeven. Hoewel de banenrapporten altijd op veel aandacht kunnen rekenen met het oog op het Amerikaanse rentebeleid, liggen de werkgelegenheidscijfers vanmiddag extra onder het vergrootglas nu de Amerikaanse centrale bank steeds sterker hint op een nieuwe renteverhoging. Wij denken echter dat die renteverhoging al is ingeprijsd in de markt en dat we dus gewoon verder omhoog kunnen. 

Geraadpleegde economen gaan gemiddeld uit van een stijging van 185.000 banen in augustus. De kans op een renteverhoging later deze maand wordt door de markt ingeschat op circa 25 procent slechts overigens. We zien Heineken nu 1.5 procent hoger openen en ArcelorMittal staat ook in de plus. Die turbo’s en opties laten we dus rustig lopen. Op 0900-5151666 kijken we naar calls op september en volgende week zullen we die ook met de leden in gaan nemen, is de verwachting. Nu even wat steun testen en dan, als het banenrapport erdoor heen is, kunnen we de 458 weer gaan testen en uitnemen, is onze verwachting. Vingers aan de knoppen dus, tot zo. 

UPDATE 11:30

De Aex index noteert nu op 457.28, een winst van 3.41 punten of 0.75%. Het Damrak noteert hoger, waarbij de markt vooral wacht op het Amerikaanse banenrapport, dat vanmiddag om 14.30 uur verschijnt. De AEX ondervindt lichte hinder van het koersverlies van SBM Offshore. Als die niet wordt meegerekend, noteert de inde 0,4 punt hoger. De verwachting ligt op een groei met 180.000 banen over augustus met een werkloosheidspercentage van 4,8 procent een loongroei van 0,2 procent. Over juli werd een groei van 255.000 banen gemeld met een werkloosheid van 4,9 procent en een groei van het gemiddeld uurloon met iets meer dan 0,3 procent.

Macro-economische data betroffen verder het Japanse consumentenvertrouwen over augustus dat licht steeg. Daarna volgde de definitieve groei van de Italiaanse economie, de derde economie van de eurozone. Die bleef conform verwachting op kwartaalbasis vlak, maar de groei op jaarbasis werd ten opzichte van voorlopige cijfers met 10 basispunten verhoogd naar een groei met 0,8 procent. De banendata hoort U live op 0900-5151666 en daar zitten we nu ook met de future speculatief short, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 459.88, een winst van 6.01 punten of 1.32%. De Amerikaanse futures wijzen op een hogere opening, na tegenvallende data uit de VS. We kunnen ongeveer 0.3 procent omhoog bij de opening. Waarschijnlijk zal dat nog hoger kunnen worden, gezien de Europese beurzen op dit moment. Alles stond in het teken van het Amerikaanse banenrapport. En dat was toch ondermaats. Er kwamen in augustus 151.000 banen bij waar er rond de 185.000 waren verwacht. De werkloosheid zou dalen naar 4,8 procent maar bleef staan op 4,9 procent. Het uurloon steeg op maandbasis met 0,1 procent en op jaarbasis met 2,4 procent.

Door de zwakke data is een renteverhoging in september, waar nog maar 25 procent op rekende, nog verder weg. De markten kunnen dus nu omhoog en de Aex is op weg naar de 462 punten, de volgende weerstand, zoals wij voorspelden reeds. Onze calls doen het dan ook goed op Arcelor en vooral Heineken en deze laatste kunnen we weldra verzilveren met een mooie winst. Wilt U ook meedoen met de aanbieding van 20 maanden, stuurt U dan een mail naar info@beursfoon.nl, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 463.60, een winst van 9.73 punten of 2.14%. De Amerikaanse beurzen waren ook met winsten geopend en houden deze goed vast, nu de vrees voor een renteverhoging weer wat naar de achtergrond gaat door slechte arbeidsdata. Ook zien we de olierpijs weer oplopen. Beleggers verwerkten nieuwe cijfers, waaruit bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten vorige maand aanzienlijk minder sterk is gegroeid dan in juli. Een eventuele renteverhoging lijkt dus wat verder weg, mede omdat Fed-voorzitter Janet Yellen onlangs nog zei dat de kans op een spoedige renteverhoging was toegenomen, omdat de werkgelegenheid de afgelopen maanden was blijven groeien. 

De Aex is nu technisch gezien uitgebroken en kan op weg naar ons koersdoel van 473 punten. We hebben alle weerstanden vandaag uitgenomen en kunnen nu de 462-463 en 458 punten als steunen beschouwen. We hebben inmiddels de calls op Heineken verzilverd met een leuke winst en volgende week ook de Arcelor Mittal calls waarschijnlijk. Er is nu weinig reden meer om te dalen. We wensen U een fijn weekend en tot maandag. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren