Bols naar de beurs en AEX heeft steun op 452 en weerstand op 455 en 458

Geplaatst op 04 februari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 454.56 en dat is een min 0.27%. De rest van Europa gaat verdeeld van start na wederom mooie winsten op Wall Street. De Dow won 1.76% en de Nasdaq sloot 1.09% hoger na de stijgende olieprijzen en optimisme over de situatie in Griekenland. De olieprijs is dinsdag gesloten op het hoogste niveau van 2015, $3,48, of 7%, hoger op $53,05. Ook in Azië gingen aandelen omhoog in reactie op de stijging van de prijzen voor olie. De AEX heeft steun op 452 en weerstand op 455 en 458. De cijfers van KPN zijn minder slecht dan verwacht en positief is dat de omzet weer groeit! De AEX trend is en blijft positief, buy on the dips! Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo,

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 453.15, een verlies van 2.67 punten of 0.59%. De Europese aandelenbeurzen doen een stap terug na de stijging van een dag eerder. Op Beursplein 5 verwerken beleggers de resultaten van KPN. Ook keert jeneverproducent Lucas Bols terug naar het Damrak. De beurzen bewegen mee met de olieprijzen en die gaan na de recente opleving weer omlaag. De markten zijn in een korte tijd ook wel flink opgeveerd en we hikken nu een beetje tegen de hoogtepunten aan. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,3 tot 0,6 procent, zojuist. 

KPN is koploper in de AEX met een plus van 2 procent. Het telecomconcern heeft het volgens marktkenners in het vierde kwartaal beter gedaan dan verwacht, maar de resultaten tonen wel aan dat de markt nog steeds zwaar is. SBM Offshore, dat nabeurs de resultaten bekendmaakt, is de grootste daler in de AEX met een verlies van 3 procent. De Aex kon even terug nog naar de 450, maar staat nu weer op de eerdere steun van 452. We zouden in een later stadium wel naar de 448 kunnen, denken wij. Onze short posities op Ahold doen het nog goed, tot zo. 

UPDATE 15:20

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 452.34, een verlies 3.48 punten of 0.76%. Wall Street opent naar verwachting lager, na een tegenvallend rapport over de Amerikaanse werkgelegenheid. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,1%, de S&P futures verliezen 0,3% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,3%. Uit het cijfers van loonstrookjesverwerker ADP kwam naar voren dat er in de private sector in de eerste maand van het jaar 213.000 banen zijn bijgekomen. Er was op een grotere toename met 240.000 gerekend. De private banengroei een maand eerder werd bijgesteld naar 253.000 van de eerder vermelde 241.000.

Komende vrijdag verschijnt het banenrapport over de gehele Amerikaanse arbeidsmarkt. Olieprijzen gaan woensdag wederom omlaag. Een dag eerder stegen de energieprijzen nog, waardoor de Amerikaanse aandelenmarkten met flinke winsten eindigden. De Amerikaanse olie die op Nymex wordt verhandeld daalt met 3,2% en de Europese Brent olie zakt 2,2%. De bedrijfscijfers vielen alleen van GM mee, maar we houden steun rond de 452 op dit moment. Zometeen misschien nog even opveren naar 454 om daar even short te gaan, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 454.88, een verlies van 0.94 punten of 0.21%. De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stapje terug na de forse stijging van een dag eerder. De daling van de olieprijs lijkt de belangrijkste reden voor de mineurstemming onder beleggers. Jeneverproducent Lucas Bols maakte woensdag zijn rentree op het Damrak. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,2 tot 0,7 procent. In de AEX-index was KPN koploper met een plus van ruim 2 procent. Het telecomconcern heeft het volgens marktkenners in het vierde kwartaal beter gedaan dan verwacht, maar de resultaten tonen wel aan dat de markt nog steeds zwaar is. 

Ook de Franse kabelaar Altice behoorde tot de winnaars met een winst van 2 procent. SBM Offshore, dat nabeurs de resultaten bekendmaakt, was de grootste daler in de AEX met een verlies van 8 procent. Volgens Vrij Nederland heeft de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie in de afgelopen jaren bewust feiten achtergehouden over corruptie binnen het bedrijf. De Aex kon nog niet de 448 steun testen vandaag en daar willen we instappen met calls en turbos long op de index in het huidige sentiment. Morgen dus mogelijk weer wat winstnemingen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren