Buy the dips!

Geplaatst op 10 december 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 420,39 en dat is een plus van 0.38% en ook de andere Europese Beurzen gaan hoger van start nu de verliezen op Wall Street meeviel. De Dow sloot 0.29% lager en de Nasdaq sloot 0.54% hoger. De indexen in New York begonnen de dag nog fors lager, in het spoor van de overzeese markten, waar vooral China en Griekenland het sentiment beheersten, gedurende de tweede helft van de dag wisten op te krabbelen, waardoor de verliezen uiteindelijk werden beperkt. De Aziatische markten noteren woensdag lager, na zwakke macrodata uit China. De dollar noteert woensdag lager ten opzichte van de Japanse yen en euro. De AEX heeft weerstand op 423 en steun op 418. Wellicht kunnen we nog iets lager, maar er komen nu weer long kansen aan. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 420.04, een winst van 1.61 punten of 0.38%. De meeste Europese aandelenbeurzen krabbelen weer wat op. Beleggers stappen voorzichtig in de markt nadat de Europese graadmeters gisteren de sterkste koersdaling in zeven weken tijd lieten zien. We krabbelen weer wat op, maar daar is ook alles mee gezegd. De onrust rond de politieke toekomst in Griekenland zorgt voor onzekerheid en daar houden beleggers niet van. Voor de rest is er weinig macro-economisch nieuws en zitten de oliegerelateerde bedrijven opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er 0,1 tot 0,6 procent bij, zojuist.

Grootste stijger in de AEX is baggeraar Boskalis met een winst van 2,7 procent. Bodemonderzoeker Fugro, die veel oliebedrijven als klant heeft, bleef last houden van de dalende olieprijs en sluit de rij met een verlies van 6,7 procent. Olieconcern Shell zakt 1 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank. KPN levert 0,5 procent in. Het telecomconcern schrapt circa 580 arbeidsplaatsen bij zijn onderdeel dat de zakelijke markt bedient. De Aex kan eventueel opveren nog naar 423, het uitbraakpunt van gisteren. Het signaal is nu neutraal en als we lang zijwaarts bewegen, kunnen we ons opmaken voor de eindejaarsrally. Als er nog een dip komt, kunt U rond 415 weer instappen tevens, tot zo. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 419.68, een winst van 1.25 punten of 0.30%. Wall Street zal naar verwachting licht lager openen, doordat een verdere daling van de olieprijs de energiesector onder druk houdt. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,2%, de S&P futures verliezen 0,2% en de futures voor de Nasdaq dalen omgerekend een kleine 0,1%. Met een mager gevulde economische agenda zal de aandacht op Wall Street waarschijnlijk vooral uitgaan naar de olieprijs en de ontwikkelingen op de beurzen elders in de wereld na het tumult van een dag eerder. Wall Street ging toen tussentijds scherp omlaag door zorgen om strengere kredietvoorwaarden in China en vrees voor politieke onrust in Griekenland. 

In de loop van de handel wisten de beurzen echter op te krabbelen, waardoor de verliezen uiteindelijk werden beperkt. De Dow Jones eindigde 0,3% in de min. Een dalende Dow Jones-index is de grootste indicator van het economisch sentiment. Nadat de Dow op een haar na de 18.000 punten miste, is de index niet in staat gebleken de recordniveaus vast te houden vanwege een nieuwe stroom aan slecht nieuws uit de wereld. De olieprijs gaat ondertussen verder omlaag. De Amerikaanse West Texas Intermediate staat 1,9% lager en de Europese Brent zakt 1,5%, nadat de Opec zijn verwachting voor de vraag naar olie in 2015 verlaagde. We gaan om 16 uur weer short, gisteren ging dat met succes, wilt u ook meedoen, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 416.71, een verlies van 1.72 punten of 0.41%. De Europese beurzen doken weer in het rood. Een sombere prognose van oliekartel OPEC deed de stemming geen goed. Ook bleef de onzekere politieke situatie in Griekenland als een sluier boven de markt hangen. De beurzen in Londen en Parijs zakten tot 1 procent, Frankfurt noteerde nagenoeg onveranderd en sloot licht hoger. De olieprijs ging weer hard omlaag, onder meer door de OPEC. Die zette het mes in de verwachting voor de vraag naar hun olie in 2015. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,8 procent tot 61,41 dollar. Brentolie kostte 3,4 procent minder dan bij het slot op dinsdag, op 64,54 dollar per vat. Als gevolg van de dalende olieprijzen hebben bedrijven die direct gelieerd zijn aan die sector het andermaal moeilijk. 

Vooral Fugro werd weer hard geraakt. De bodemonderzoeker stond onderaan de AEX met een verlies van 10 procent. Dienstverlener SBM Offshore leverde ruim 4 procent in en olieconcern Shell zakte 2 procent, onder meer door een adviesverlaging door Deutsche Bank. Grootste stijger in de AEX was baggeraar Boskalis met een winst van bijna 3 procent, gevolgd door Delta Lloyd met een stijging van 1 procent. De Aex kan morgen en overmorgen nog een bodem zetten op 415 en 412 en dan kijken of de eindejaarsrally al gestart wordt, of dat het nog te vroeg is. We zijn natuurlijk ook op 366 en 432 geweest, dus de dip die we nu zien kan wat groter zijn dan normaal begin december van 16 a 20 punten. Wij gingen om 15.30 uur al met de leden short en rond 16.00 ook op de beurslijn. De FTI behaalde in beide gevallen ons koersdoel richting de 415 om 16.30 uur, dus dat is met een mooie winst wederom afgelopen. Fugro stelde alleen teleur en morgen gaan we weer in de markt. Wilt u ook meedoen, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, fijne avond! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren