Calls AEX verzilveren!

Geplaatst op 18 februari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 466.35 en dat is een plus van 0.63% en ook de rest van Europa gaat weer hoger van start, nu een oplossing rondom Griekenland dichterbij lijkt te komen. Wall Street sloot licht hoger, de Dow won 0.16% en de Nasdaq sloor 0.11% hoger, waarbij de S&P op een nieuw record eindigde. Aanvankelijk opende Wall Street lager maar de markten herstelden op de berichten dat Athene alsnog bereid is om een verlenging van zijn bail outprogramma te vragen. In Azië noteren de beurzen ook hoger.

De Nikkei sluit 1.18% hoger op het nieuws dat de bank Of Japan voorlopig nog door gaat met stimuleren van de markten. De euro staat woensdag vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de dollar, maar de verwachting is dat de Europese munt zal gaan stijgen op de berichten rondom Griekenland. De AEX heeft steun op 463 en weerstand op 465 en 468. Onze AEX calls staan op winst en die sluiten we, ondanks het feit dat we verder omhoog kunnen, zijn we voorzichtig. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 12:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 467.10, een winst van 3.68 punten of 0.79%. De Europese aandelenmarkten noteren hoger, vooral vanwege een toenemend vertrouwen dat Griekenland uiteindelijk toch een akkoord zal weten te sluiten met zijn internationale kredietverstrekkers en een vertrek uit de eurozone zal kunnen vermijden. De EuroStoxx 50 noteert vroeg in de middag 0,7% hoger op 3.463,77. De DAX-30 stijgt 0,4% tot 10.941,58, de CAC-40 koerst 0,9% hoger op 4.798,47 en de FTSE-100 staat vlak op 6.898,93. De hoop op een oplossing nam toe nadat twee overheidsfunctionarissen gisteravond zeiden dat Griekenland alsnog van plan is een verlenging van het hulpprogramma aan te vragen. 

De Aex test alweer bijna de 468 weerstand en kan daarmee uit de trading range breken tussen 458 en 468. Zo testten we de 458 gisteren en nu alweer dus de 468. We denken aan hogere niveaus richting de 475. Het is echter wel moeilijk handelen nu, de tijdswaarde loopt eruit en je moet precies goed zitten. Onze robot op de CAC maakte wel een leuke winst, tot zo. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 466.49, een winst van 3.07 punten of 0.66%. Wall Street zal naar verwachting licht lager openen, na tegenvallende cijfers over de Amerikaanse huizenbouw. Beleggers kijken uit naar de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,1%, de S&P futures zakken 0,1% en ook de futures voor de Nasdaq dalen 0,1%. De licht negatieve openingsindicaties volgen op kleine winsten een dag eerder, toen het sentiment een impuls kreeg van berichten dat de Grieken alsnog van plan zijn een verlenging van het hulpprogramma met zes maanden te vragen. Het officiele verzoek moet nog komen en over de voorwaarden moet nog worden onderhandeld.

Duitsland heeft al gezegd dat het niet louter een leningsovereenkomst zal accepteren zonder een formele verlenging van het lopende Griekse noodprogramma, dat onder meer een streng bezuinigingspakket vereist. En dat is precies waar de Griekse premier Tsipras van af wil. Verder kijken beleggers uit naar de publicatie van de notulen van het laatste rentebesluit van de Fed. Die staat om 20.00 uur op de rol. Het blijft een goed nieuws show voorlopig, maar de Aex wilt nog niet boven de 468 uitkomen. We maken dan ook even een pas op de plaats, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 467.32, een winst van 3.90 punten of 0.84%. De Europese aandelenbeurzen noteerden overwegend in de plus. Berichten dat Griekenland een nieuw verzoek zal indienen bij de eurolanden voor een verlenging van zijn noodkredieten stemden beleggers optimistisch. Daarnaast werd uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) later op de dag. De beurzen in Frankfurt en Parijs gingen tot 0,9 procent vooruit. De beurs in Londen viel uit de toon met een verlies van 0,1 procent. De hoofdindex in Athene noteerde een plus van 1,3 procent. De grote vraag blijft in welke mate de Grieken vasthouden aan de voorwaarden van het bestaande hulpprogramma. 

In de AEX was Wolters Kluwer koploper met een plus van 5 procent. De informatieleverancier heeft zijn winst vorig jaar licht zien groeien en voorziet een verdere stijging in 2015. Ook gaat WK dit jaar eigen aandelen inkopen. KPN sloot de rij met een min van 2 procent. Altice won bijna 3 procent. Het Franse kabelbedrijf wil samen met dochterbedrijf Numéricable het Franse mediaconcern Vivendi uitkopen uit telefoonbedrijf Numéricable-SFR. De Aex sloot op de top van de dag en kan daarmee morgen nog een hoger topje neerzetten boven de 468. Als we daar ook boven sluiten morgen zijn we op weg naar 475 en gaan we alsnog long. Vanaf de 475 verwachten we dan pas weer een terugval, fijne avond! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren