Dagcommentaar

Geplaatst op 30 december 2011
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 310.99 en dat is een plus van 0.08% en ook de andere Europese markten openen licht hoger. Wall Street sloot met een winst van 1.12% en de Nasdaq won 0.92%, aangemoedigd door data die een lichtere verbetering aantoonden in de huis- en werkgelegenheids sector in de VS, en een daling van de rente die Italië moet betalen om zijn grote schuldenlast te financieren.

rn

De Aziatische markten noteerden op de laatste handelsdag van 2011 overwegend hoger. De AEX heeft steun op 308 en weerstand op 312. tot zo

UPDATE 12:50

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 311.16, een winst van 0.40 punten of 0.12%. De Europese beurzen komen nauwelijks van hun plaats. De volumes zijn op de laatste handelsdag van 2011 zeer laag. De Europese graadmeters stevenen af op het slechtste beursjaar sinds 2008. Er staan ook geen macrocijfers op het programma die nog voor enige beweging zouden kunnen zorgen. De euro blijft onder de 1,30 dollar en gaat daarmee voorzichtig het nieuwe jaar in. De crisis is nog lang niet opgelost en zal naar verwachting ook in 2012 de stemming gaan bepalen. We hebben de top die we gisteren voor ogen hadden op 312 meteen bij de opening bereikt en nu gebeurt er weinig meer. We bewegen richting de 310 en 312 naar eindejaar toe en wij zijn druk met de laatste aanmeldingen voor de nieuwe portefeuille 2012 van maandag. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 311.69, een winst van 0.93 punten of 0.29%. Wall Street zal naar verwachting gemengd openen, waarbij de volumes op de laatste handelsdag van het jaar laag zijn en richtinggevende data ontbreekt. De handelsvolumes zijn vrijwel de hele week al lager, waarbij gisteren de laagste volumes aandelen werden verhandeld op Wall Street deze week. Daarbij zijn er geen noemenswaardige binnenlandse macrocijfers die invloed kunnen hebben op het sentiment. Ook macrocijfers uit het buitenland zullen weinig effect hebben op de beurzen in de VS. De Chinese inkoopmanagersindex voor december viel weliswaar met 48,7 lager uit dan de verwachting van 49 maar dit krijgt weinig aandacht op de markten, ondanks dat een getal onder de 50 inhoudt dat er krimp plaatsvindt. De Aex blijft keurig rond onze 312 noteren en we kunnen nu ook rond deze niveaus het jaar uit. Volgende week en dus in het nieuwe jaar verwachten we wel wat druk op de handel. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 312.47, een winst van 1.71 punten of 0.55%. De Europese beurzen toonden weinig beweging. De omzetten waren op de laatste handelsdag van 2011 ook zeer laag. Door de voortslepende schuldencrisis is 2011 het slechtste beursjaar sinds 2008 te worden. In Frankfurt en Londen sloten de beurzen na een verkorte handelsessie respectievelijk 0,9 en 0,1 procent hoger. Het jaarverlies van de Londense FTSE 100-index kwam daarmee uit op 5,7 procent en de Duitse DAX leverde dit jaar bijna 15 procent in. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gaf in een interview met zakenkrant Handelsblatt aan dat de Europese schuldencrisis volgens hem binnen een jaar onder controle is. Het uiteenvallen van de euro is uitgesloten, stelde hij. We begonnen het jaar op 358 en daarmee leveren we in 2011 dus totaal 12 procent in. We zijn hoog geweest op 374 en laag op 256. Aan beweging heeft het dus niet ontbroken. Het was wel een jaar waarin we van de hak op de tak sprongen. Als de politiek weer wat uitlatingen deed over de Euro, suisden we de ene week naar beneden, om vervolgens de week erop weer net zo makkelijk op te veren. Inmiddels staat alles gereed voor onze nieuwe modelportefeuille en als U zich nog niet heeft aangemeld en nog geen lid zijn, stuurt U ons dan even een mail op info@beursfoon.nl Wij wensen U een goede jaarwisseling en een gezond en succesvol 2012, Team Beursfoon

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren