Dagcommentaar

Geplaatst op 09 mei 2012
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 301.09 en dat is een plus van 0.14% en ook de andere Europese markten openen vrijwel vlak, nu Wall Street de schade wederom kon beperken, de Dow verloor 0.59% en de Nasdaq verloor 0.39% doordat zorgen over politieke onrust in Griekenland zwaarder op de markten wogen dan een stijging in het vertrouwen vanuit het midden- en kleinbedrijf in de VS.

rn

De Aziatische markten staan in de min, waarbij het sentiment bepaald werd door de misgelopen coalitiegesprekken in Griekenland die de zorg aanwakkeren over een Grieks exit uit de eurozone. De euro staat licht lager ten opzichte van de dollar.

rn

De AEX heeft nu steun op 300 en 298 en weerstand op 303 en 305. Mijn collega John Beijer geeft samen met o.a. met o.a. Geert-Jan Nikken, Michael Ahrens, Aloys Mattijssen, Gökhan Erem een Live traders event Vrijdag a.s. U krijgt een unieke kans om live te zien hoe professionele traders naar de markt kijken en hierop handelen. Iedere trader zit achter zijn eigen handelsscherm en u kunt op een groot scherm meekijken.

rn

De traders zullen uitleggen welke tradingstijl ze gebruiken en waarom ze op een gegeven moment wel of niet handelen. Het is in Maasbergen en het begint om 15.00 uur, wilt u ook komen, stuur mij dan even een mail op michel@beursfoon.nl, tot zo, Michel

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 297.60, een verlies van 2.99 punten of 0.99%. De Europese aandelenmarkten noteren allemaal richting het laagste punt, nadat we bij de opening nog de verliezen van eerder in de week consolideerden. Bij een gebrek aan bepalende macro-economische data, hebben de zorgen omtrent de eurozonecrisis, net als eerder in de week vrij spel. Het sentiment wordt nog beinvloed door de onzekerheid die is ontstaan door de verkiezingsuitslag in Griekenland. Vooral de Spaanse banken zien we nu flink verliezen.

rn

De Aex zoekt nu naar steun en gaat daarbij al onder de 298. Ons eerste koersdoel dat we U gisteren meegaven is dus al gehaald en wij hebben onze puts op de index dan ook verzilverd. We kunnen nu eventueel nog even terug richting de 295 en rond die niveaus zouden we dus weleens een bodem kunnen neerzetten voor de langere termijn. Speculatief zou U nu met de future bijvoorbeeld even long kunnen gaan. Ik ben zo weer bij U terug, Michel

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 297.67, een verlies van 2.92 punten of 0.97%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, aangezien beleggers zich blijven richten op de politieke onrust in Griekenland en verwante zorgen die in verband staan met Europa’s schuldencrisis. Door de problemen lijken nieuwe parlementaire verkiezingen in Griekenland hoogstwaarschijnlijk begin volgende maand plaats te gaan vinden. Op bedrijfsvlak zal Yahoo onder de aandacht van beleggers staan. Gisteren kondigde het concern aan dat het bestuurslid verantwoordelijk voor de aanstelling van Chief Executive Scott Thomspson, het concern zal verlaten, terwijl de webfirma de academische achtergrond van de nieuwe leider zal onderzoeken.

rn

Weinig nieuws dus en we worden in de greep gehouden door de euro problematiek. We zijn nog steeds de 298 aan het testen en kunnen eventueel naar 295 terugvallen. Veel lagere niveaus verwachten we nog niet, bovendien is de Aex een van de grootste dalers op dit moment. De bandbreedte 292-308 kunnen we dus nog een tijdje aanhouden en hierbinnen traden we, zoals vanochtend succesvol met onze gesloten puts. Ik ben zo weer bij U terug, Michel

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 300.07, een verlies van 0.52 punten of 0.17%. De Europese beurzen gingen opnieuw omlaag. Beleggers bleven bezorgd over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone en de financiële problemen in Spanje. De beurzen verwerkten daarnaast een stroom aan bedrijfsresultaten, die door de schuldencrisis naar de achtergrond werden gedreven. In Madrid zakte de beurs drie procent onder aanvoering van de banken. De Spaanse overheid wil dat banken in het land meer geld opzij zetten om reserves op te bouwen tegen de malaise op de vastgoedmarkt.

Aan het einde van de handel zagen we dus toch wat licht optimisme, terwijl de Dow redelijk laag blijft. Wij denken daarom nog wel aan een terugval wederom morgen, om wat steun te gaan testen. De 298 heeft niet gehouden en de 295 kunnen we nog testen. Wall Street kan uiteraard ook iets herstellen en dan openen we morgen richting de 302-305 en daar gaan we dan weer in de puts. Ik wens U een fijne avond, Michel

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren