De AEX heeft steun op 395 en 393, weerstand op 398

Geplaatst op 27 maart 2014
team-beursfoon

morgen, De AEX staat nu op 395.90 en dat is een min van 0.26% en ook de andere Europese beurzen openen lager. Wall Street zakte in de loop van de sessie weg en sloot lager, de Dow verloor 0.60% en de Nasdaq sloot 1.43% lager. nadat Obama waarschuwde voor onverschilligheid wat Rusland en een mogelijke militaire escalatie in de Krim betreft. Daarmee verdampten de winsten van eerder op de dag, in reactie op positieve macrodata en vanwege de hoop op extra Europese en Chinese economische stimuleringsmaatregelen. In Azië zijn de standen verdeeld.

In Japan noteren veel aandelen ex dividend. De yen is in waarde weer wat opgelopen, een negatief signaal voor de beurs van Tokio. De Europese Centrale Bank is zich er van bewust dat er in het eurobeleid meer aandacht moet zijn voor inflatiebeleid, nu de inflatie onder de 1% noteert. De AEX heeft vandaag weerstand op 398 en steun hebben we op 395 en 393. Zolang we boven 393 staan, is het signaal long. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 397.68, een winst van 0.79 punten of 0.20%. De Europese aandelenbeurzen weten weer wat op te krabbelen na een lagere opening. De graadmeters trekken zich op aan de Amerikaanse openingsindicatoren, die na de verliesbeurt van gisteren wijzen op een voorzichtig herstel op Wall Street. Ook wordt gewacht op Amerikaanse macro-economische cijfers die later op de dag naar buiten komen. De handel blijft voorzichtig vanwege het hele Oekraïne-verhaal en de Amerikanen lijken aan te sturen op zwaardere sancties tegen Rusland. Ook stonden gisteren de IT-bedrijven op Wall Street onder druk na de tegenvallende beursgang van spelletjesmaker King Digital en daar kregen we in Europa nog een tikje van mee.

Grootste stijger in de AEX is digitaal beveiligingsbedrijf Gemalto met een winst van 1,2 procent. Verzekeraar Delta Lloyd en staalconcern ArcelorMittal staan onderaan met een min van 0,7 procent. Op de lokale markt maakt Kardan een koerssprong van ruim 15 procent. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij wist in het vierde kwartaal van 2013 weer winst te boeken, na een verlies in dezelfde periode een jaar eerder. De Aex neemt dus weer een kleine aanloop naar de 398 toe en daarboven is pas het sein weer groener. We hebben nog steeds een koopsignaal, dus mogelijk een mooi moment om nu nog in te stappen met een dag tijdswaarde verder. 

UPDATE 14:30

De Aex index noteert nu op 397.59, een winst van 0.70 punten of 0.18%. Wall Street zal naar verwachting vrijwel onveranderd openen. De Russisch/Oekraiense kwestie lijkt wat meer naar de achtergrond te zijn verschoven. Amerikaanse macrodata zijn redelijk positief, ofschoon de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal 10 basispunten bij de verwachting achterbleef. Banken staan in de belangstelling na het oordeel van de Federal Reserve over de verscheidene ingediende kapitaalplannen. De Dow noteert nu bij de opening 0.05% hoger en de Nasdaq 0.14% daarentegen lager. 

Wall Street moest gisteren nog behoorlijk toegeven met de Nasdaq aan kop. Europese beurzen openden lager, maar lieten wat herstel zien. De achtergrond hiervan moet volgens marktvorsers nog steeds gezocht worden in mogelijke inflatiemaatregelen van de zijde van de Europese Centrale Bank en mogelijke stimuleringsmaatregelen van de Chinese regering om de economische groei op peil te houden. De aandacht gaat in de VS uit naar de derde raming van de groei van de economie over het derde kwartaal. Deze hoort U live bij ons op 0900-5151666. Nu rond de opening van Wall Street denken wij aan hogere koersen en richting morgen toch ook aan wat druk en een test van de steun op 395. Maar, al met al een zijwaartse affaire. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 398.59, een winst van 1.70 punten of 0.43%. De Amsterdamse AEX-index boekte een kleine winst. De andere Europese beurzen lieten overwegend verliezen zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers namen wat gas terug na 2 winstdagen op rij en bleven voorzichtig vanwege de dreiging van zwaardere sancties tegen Rusland. Grootste stijger in de AEX was bierbrouwer Heineken met een winst van bijna twee procent. Verzekeraar Delta Lloyd stond onderaan met een min van een procent. Op de lokale markt werden de resultaten van Kardan goed ontvangen. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij wist in het vierde kwartaal van 2013 weer winst te boeken.

Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse dochters van de Europese banken HSBC, Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander niet zijn geslaagd voor de stresstest van de Amerikaanse centrale bank. HSBC en RBS zakten in Londen 0,6 en 1,6 procent. In Madrid hield Santander het hoofd boven water met een plus van 0,5 procent. Hennes & Mauritz (H&M) verloor ruim 3 procent in Stockholm, hoewel het Zweedse modeconcern het jaar 2014 goed is begonnen. De winst van de kledingketen groeide in het eerste kwartaal met een kleine 8 procent. Analisten en beleggers hadden echter op meer gerekend. De Aex sloot op het hoogste punt van de dag, wat we al aan zagen komen en met een klein beetje geluk kunnen we morgen een hoger topje neerzetten. We zitten dan ook in de stijgingsposities. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren