De AEX heeft steun op 403 en 398, weerstand op 405 en 408

Geplaatst op 08 april 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 403.33 en dat is een verlies van 0.20% en ook de andere Europese beurzen openen rustig, ondanks verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.02% lager en de Nasdaq sloot 1.16% lager, vooral vanwege zorgen om de ontwikkelingen in Oekraïne en het toekomstig monetair beleid van centrale banken. In tegenstelling tot vorige week staan er deze week in de VS geen grote macrocijfers op de agenda, dus waarschijnlijk zal de markt zich richten op de eerste kwartaalresultaten. Aluminiumproducent Alcoa geeft vanavond na beurs officieus de aftrap van het cijferseizoen. De Japanse Nikkei stond onder druk vanwege een oplopende yen, die aantrekt in aanloop naar de beleidsvergadering van de Japanse centrale bank. Op de valutamarkten verliezen de euro en de dollar ten opzichte van de yen, door een afname van de risicobereidheid en speculatie over wat de ECB gaat doen. De AEX heeft steun op 403 en 398 en weerstand op 405 en 408. De kansen liggen aan de onderkant van de markt. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 12:15

De Aex index noteert nu op 403.18, een verlies van 1.75 punten of 0.43%. De Europese aandelenbeurzen gaan verder omlaag na de verliesbeurt van gisteren. De oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne zorgden voor terughoudendheid onder beleggers. De markt is ook in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa, die nabeurs in de Verenigde Staten de kwartaalcijferperiode opent. De toenemende dreiging dat de Russen Oost-Oekraïne binnenvallen drukt het sentiment. Beleggers houden ook hun kruit droog in afwachting van het cijferseizoen. De verwachtingen voor de resultaten in het eerste kwartaal zijn al flink naar beneden bijgesteld, doordat veel bedrijven hebben gewaarschuwd voor tegenvallende cijfers.

Rusland heeft Oekraïne gemaand geen geweld te gebruiken tegen pro-Russische betogers in het zuidoosten van Oekraïne, die onder meer een regeringsgebouw in de stad Donetsk hebben overgenomen en de onafhankelijkheid hebben uitgeroepen. Volgens Oekraïne heeft Rusland de hand in de acties. In de AEX stond bank en verzekeraar ING onderaan met een verlies van meer dan 2 procent. Deze was al aardig opgelopen, dus wat winstnemingen zijn op zijn plaats. De Aex gaat nu ook de 402 testen en kan daarmee mogelijk verder doorzakken naar de 398 steun. Daarmee komen onze voorspellingen weer perfect uit. 

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 400.25, een verlies van 3.79 punten of 0.95%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen in aanloop naar de start van het nieuwe kwartaalcijferseizoen. De markt blijft echter ongerust over de oplopende spanningen in Oekraine. Vanavond zorgt aluminiumproducent Alcoa traditiegetrouw voor de officieuze aftrap van het nieuwe cijferseizoen. Later in de week volgen banken JP Morgan en Wells Fargo. Meer dan 90 bedrijven in de S&P 500 hebben gewaarschuwd dat de winsten lager zullen zijn dan de voorspellingen, heeft The Wall Street Journal op een rijtje gezet. Analisten zijn bang dat een tegenvallend cijferseizoen de beurs verder kan drukken.

Strategen van Deutsche Bank wijzen er daarnaast op dat de ramingen voor de winst per aandeel gedurende het afgelopen kwartaal scherp zijn verlaagd. De gemiddelde verlaging was gelijk aan die in het vierde kwartaal van 2012, dat werd geraakt door orkaan Sandy, en die van het vierde kwartaal van 2011, toen bedrijven last hadden van de recessie in Europa en de kredietverlaging voor de VS. De Aex blijft er nog vrij sterk bij liggen, gezien de spanningen, en kan dus in een later stadium weer wat afzwakken is onze mening. Amerika opent even hoger, maar zal daarna ook mogelijk winstnemingen laten zien. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 402.54, een verlies van 1.50 punten of 0.37%. De Europese aandelenbeurzen gingen opnieuw achteruit. De oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne zorgden voor terughoudendheid. De markt wachtte ook op de resultaten van de Amerikaanse aluminiumgigant Alcoa, die nabeurs in de Verenigde Staten de kwartaalcijferperiode opent. De toenemende dreiging dat de Russen Oost-Oekraïne binnenvallen drukte het sentiment. Beleggers hielden ook hun kruit droog in afwachting van het cijferseizoen. Rusland heeft Oekraïne gemaand geen geweld te gebruiken tegen pro-Russische betogers in het zuidoosten van Oekraïne.

De AEX kende 20 dalers en 5 stijgers. Bank en verzekeraar ING leverde met een verlies van 3,6 procent het meeste in. Levensmiddelenconcern Unilever was in trek bij beleggers en prijkte met een winst van 2,2 procent bovenaan de hoofdindex. De Aex zakte voor de tweede dag op rij een stukje terug, maar na de prachtige stijging van de afgelopen weken is dat niet meer dan normaal. De Aex heeft steun rond de 403, waar we nipt onder gesloten zijn, en daarna op de 398. Daar zijn we vandaag ook al redelijk in de buurt gekomen met een low op 399. Morgen dus mogelijk even een test van die 398. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren