De AEX heeft steun op 412 en weerstand op 415

Geplaatst op 27 augustus 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 412.81, en dat is een verlies van 0.02% en ook de rest van Europa gaat vrijwel vlak van start. Wall Street sloot licht hoger, de Dow won 0.17% en de Nasdaq sloot 0.29% hoger, na een ingetogen handelsdag, waarbij de aandacht van de markt uitgaat naar de ontwikkelingen rond Oekraïne. De S&P 500 voor het eerst boven de grens van 2000 punt sloot. De Aziatische markten noteren vlak tot licht lager, waarbij het effect van de woorden van Mario Draghi lijken uitgewerkt. De euro noteert woensdag stabiel ten opzichte van andere belangrijke valuta, na eerder gedaald te zijn ten opzichte van de dollar. De AEX heeft steun op 408 en weerstand op 412. Er liggen kansen in Philips en Aegon vandaag. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 412.61, een verlies van 0.32 punten of 0.08%. De Europese aandelenbeurzen komen amper van hun plaats. Beleggers nemen wat gas terug na de sterke koerswinsten in de afgelopen 2 dagen en besluiten te wachten op nieuwe impulsen. Het lijkt er dus op dat we even een rustdag houden. Er zijn weinig grote uitschieters op de beurzen en er is weinig nieuws waar de markt richting aan kan ontlenen. Gisteren ging Europa uiteindelijk mee omhoog met Wall Street en het is dan ook vooral afwachten wat de Amerikanen vandaag gaan doen. De beurzen in Londen en Parijs staan eveneens vlak. De DAX in Frankfurt was ook onveranderd nadat gebleken was dat het consumentenvertrouwen in Duitsland voor het eerst in ongeveer 1,5 jaar is gedaald.

Verzekeraar Aegon is de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,7 procent. OCI behoorde tot de grootste dalers met een verlies van 0,6 procent na publicatie van de resultaten. Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf zag de winst in de eerste helft van het jaar flink dalen en kondigde aan de bouwdivisie apart naar de beurs te willen brengen in Nederland en het Midden-Oosten. Bij de kleinere bedrijven leverde Neways Electronics 2,9 procent in. Beleggers waren niet onder de indruk van de resultaten die de leverancier van elektronische onderdelen bekendmaakte. We hebben dan ook al even short gezeten met de Aex op de infolijn en deze met een winst kunnen sluiten. Nu gaan we kijken of we boven of onder de 412 vandaag kunnen uitkomen. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 412.69, een verlies van 0.24 punten of 0.06%. Wall Street zal woensdag naar verwachting vlak openen, waarbij de opwaartse trend van de afgelopen twee handelsdagen wordt doorbroken, nadat de S&P 500 index dinsdag voor het eerst boven de grens van 2.000 sloot. De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren omstreeks 14.50 uur 9 punten, ofwel 0,1%, hoger, de S&P 500 futures staan vlak (0,0%) en de Nasdaq 100 futures winnen 0,50 punten (0,0%). Voornamelijk positieve macro-publicaties en het commentaar vrijdag van ECB-president Mario Draghi over mogelijke aanvullende stimuleringsmaatregelen ondersteunen het sentiment.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs reeds bekend dat in de week eindigend op 22 augustus in de VS meer hypotheken zijn aangevraagd dan een week eerder. De index voor het aantal hypotheken steeg 2,8%, de index voor herfinanciering nam met 2,8% toe en de index voor het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken steeg 2,6%. Op bedrijvenvlak kan juwelier Tiffany & Co. rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern over zijn tweede kwartaal een nettowinst rapporteerde van $124,1 miljoen, ofwel $0,96 per aandeel, op een omzet van $992,9 miljoen. Analisten hadden gerekend op een nettowinst van $0,85 per aandeel op een omzet van $987,5 miljoen. Het aandeel noteert voorbeurs 1,8% hoger. De Aex kan dus boven 412 afsluiten vandaag en daarmee morgen dus mogelijk weer een hogere top neerzetten. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 413.19, een winst van 0.26 punten of 0.06%. De beurshandel in Europa bleef bijzonder rustig. Op een dag met weinig nieuws namen beleggers gas terug, in afwachting van nieuwe impulsen. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen gingen 0,1 tot 0,3 procent omlaag. OCI hoorde met een min van 0,3 procent bij de verliezers in de AEX. Het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf zag de winst in de eerste helft van het jaar flink dalen en kondigde aan de bouwdivisie apart naar de beurs te willen brengen in Nederland en het Midden-Oosten. AkzoNobel en Randstad wonnen 0,7 procent en voerden de hoofdgraadmeter van het Damrak daarmee aan. Bij de kleinere bedrijven leverde Neways Electronics 6,6 procent in. Beleggers waren niet onder de indruk van de resultaten.

De afgelopen dagen stegen de aandelenkoersen, mede door de verwachting dat de ECB meer maatregelen zal nemen om de inflatie in de eurozone aan te jagen. Speculatie op die maatregelen was woensdag vooral zichtbaar op de obligatie- en valutamarkten. De rentes op Europese staatsleningen gingen opnieuw omlaag door het vooruitzicht van een verdere verruiming van het monetaire beleid. De rente op Nederlandse 10-jaarsleningen naderde daarbij voor het eerst in de historie de grens van 1 procent. Ook Zuid-Europese rentes gingen verder omlaag, waarbij het rendement op Italiaanse 10-jaarsobligaties zelfs daalde tot onder het niveau van vergelijkbare Amerikaanse schuldpapieren. Amerika gaat nu eindelijk omhoog nabeurs Aex en we kunnen morgen met dit slot dus wederom een hogere top neerzetten en op weg naar 418 zoals wij voorspelden. Vanaf vrijdag bovendien weer meer vuurwerk! Fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren