De AEX heeft weerstand op 412 en steun op 408

Geplaatst op 26 augustus 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 408.98, een verlies van 0.08% en ook de rest van Europa dicht bij huis van start. Wall Street licht hoger, de Dow won 0.44% en de Nasdaq sloot 0.41% hoger. Onzekerheid over de volgende stappen van de ECB zorgt voor twijfel in de markt. Men is verdeeld, immers, Draghi suggereert tot op zekere hoogte een toon van zogenaamd ‘gemakkelijk’ geld, terwijl Yellen en de rest van de Fed-leden zich voorbereiden op een renteverhoging volgend jaar.

De beurzen in Azië koersen dinsdag verdeeld. In Japan drukken winstnemingen op de Nikkei, maar in Zuid-Korea staan hogere koersen op de borden, vooral dankzij de scheepsbouwsector. Op de valutamarkten wint de euro dinsdag terrein ten opzichte van de dollar door het afdekken van shortposities, nadat eerder het laagste punt in bijna een jaar werd bereikt door speculatie op aanvullende stimuleringsmaatregelen van de ECB.  Kortom, we zijn alweer flink vooruit gelopen op de muziek en de AEX heeft steun op 408 en weerstand op 412. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo,

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 409.17, een verlies van 0.15 punten of 0.04%. De Europese aandelenbeurzen laten weinig beweging zien. Beleggers doen het rustig aan na de stevige koerswinsten van gisteren. In Amsterdam staat Imtech in de schijnwerpers na bekendmaking van de plannen om de schuld te verlagen. De markt blijft redelijk liggen. Als de crisis in Oekraïne aan de achtergrond blijft, lijken de beurzen verder omhoog te willen. In Amsterdam doet ArcelorMittal het goed na een adviesverhoging door UBS. Daarnaast is een faillissement van Imtech afgewend en lijkt er meer rust te komen rond het bedrijf. Beleggers houden hun blik ook gericht op Minsk, waar de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko de situatie in Oekraïne bespreken. 

De laatste keer dat Poetin en Porosjenko met elkaar spraken, was op 6 juni in Frankrijk. In de MidKap maakt Imtech een koerssprong van bijna 9 procent. Het installatiebedrijf, dat een jaar geleden in de problemen kwam door een fraude in Duitsland en een project in Polen, leed een kwartaalverlies van 244 miljoen euro. Om de boel financieel weer op de rit te krijgen wil Imtech voor 600 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven en wordt de ICT-divisie verkocht voor 255 miljoen euro. De Aex blijft toppen neerzetten en we kunnen nog naar de 412 deze week. We hebben nu zelfs steun rond de 408 en daar kunnen we long gaan. Op dit moment is het korte termijn signaal short echter. 

UPDATE 13:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 411.05, een winst van 1.73 punten of 0.42%. De Europese aandelenmarkten moeten licht terrein prijsgeven na de flinke winsten van een dag eerder, toen de beurzen opgetogen reageerden op nieuwe signalen dat de Europese Centrale Bank (ECB) de geldkraan open gaat draaien. ECB-president Mario Draghi hield vlak voor het weekend een toespraak bij de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole, waaruit volgens diverse analisten kon worden opgemaakt dat de centrale bank klaar staat voor aanvullende stimuleringsmaatregelen, bijvoorbeeld in de vorm van kwantitatieve verruiming, of QE. 

Hoewel de verandering van toon van de baas van de centrale bank waarschijnlijk een deel van het optimisme in de markt rechtvaardigt, is het belangrijk niet te veel vooruit te lopen op het QE-idee van de ECB aangezien het zeer onwaarschijnlijk is dat dit snel zal worden geintroduceerd en omdat zo’n plan sterk van de economische data zal afhangen. Op de obligatiemarkten bleef de rente op 10-jarige Duitse staatsleningen hangen rond de 0,94%, vlakbij het laagterecord dat maandag werd neergezet. Ook Spaanse, Italiaanse en Portugese rentes gingen verder omlaag. Aandelen komen dus weer in trek en de Aex kan de 412 weerstand gaan testen mogelijk vandaag al. 

UPDATE 15:15

De Aex index noteert nu op 410.99, een winst van 1.67 punten of 0.41%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen nadat bleek dat de vraag naar duurzame goederen in de VS vorige maand sterk is opgelopen, al wordt dat vertekend door een recordmaand van vliegtuigbouwer Boeing. Omstreeks 15.00 uur noteren de futures voor Wall Street licht hoger. De futures voor de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq staan allemaal ongeveer 0,1% hoger. Op economisch vlak werd bekend dat de vraag naar duurzame goederen vorige maand omhoog is geschoten door een flinke piek in de vliegtuigorders bij Boeing, die met 324 bestellingen een recordmaand beleefde. 

Nieuwe orders voor duurzame goederen, zoals vliegtuigen, koelkasten en auto’s, namen vorige maand met 22,6% toe, de sterkste stijging sinds de metingen begonnen in 1992. Onderliggend was echter sprake van een zwakke ontwikkeling. Exclusief transportgoederen daalden de duurzame orders namelijk met 0,8%. In een breder perspectief kan een verandering in het geopolitieke landschap leiden tot volatiliteit voor aandelen, stelt Joao Monteiro, analist bij Valuetrades. Daarbij zal de bijeenkomst in Minsk, waar de presidenten van Oekraine en Rusland met elkaar praten over een oplossing voor het conflict, nauwlettend worden gevolgd. We gaan nu kijken naar de volgende data en de Aex beweegt langzaam naar ons koersdoel van de 412. 

UPDATE 18:00

Goedemiddag, De AEX is gesloten op 412.93 en dat is een winst van 0.88% en ook de rest van Europa deed prima zaken. De markten lopen vooruit op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank volgende week donderdag. De markt rekent op de aankondiging van nieuwe stimuleringen door de centrale bank. Per saldo is het plaatje behoorlijk verbeterd toen we boven 398 zijn gekomen en wij hebben onze Turbo long en calls op de AEX dus iets te vroeg gesloten. We hebben nu weerstand op 412 en 415, en pas boven AEX 418 krijgen we een kanjer van een koop signaal, nu wachten we onze kans af met wat Turbo`s long op de fondsen. Fijne avond en tot morgen.

UPDATE 18:00

Goedemiddag, De AEX is gesloten op 412.93 en dat is een winst van 0.88% en ook de rest van Europa deed prima zaken. De markten lopen vooruit op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank volgende week donderdag. De markt rekent op de aankondiging van nieuwe stimuleringen door de centrale bank. Per saldo is het plaatje behoorlijk verbeterd toen we boven 398 zijn gekomen en wij hebben onze Turbo long en calls op de AEX dus iets te vroeg gesloten. We hebben nu weerstand op 412 en 415, en pas boven AEX 418 krijgen we een kanjer van een koop signaal, nu wachten we onze kans af met wat Turbo`s long op de fondsen. Fijne avond en tot morgen.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren