De AEX mag de weerstand weer testen op 458. Stel al uw vragen om 12 uur!

Geplaatst op 06 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 457.29, een winst van 0.29% en ook de andere Europese Beurzen gaan iets hoger start, na een rustige sessie op Wall Street, de Dow sloot 0.62% hoger en de Nasdaq sloot 0.50% hoger geholpen door hogere olieprijzen en goede macro-economische cijfers. De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector viel woensdag tegen. Met het oog op het officiële banenrapport van de Verenigde Staten vrijdag om 14.30 uur wordt het dus spannend.

De Aziatische beurzen noteerden hoger, de Nikkei sluit 0.47% hoger en de Hang Seng staat nu 0.78% hoger en de Chinese financiële markten zijn de gehele week gesloten. De verhouding tussen de euro en de dollar is donderdag stabiel nu de zorgen over Deutsche Bank en de tapering voornemens van de Europese Centrale Bank naar de achtergrond lijken te zijn verschoven.

De AEX heeft vandaag steun op 453 en weerstand op 458. De meeste calls zijn nu gesloten en we wachten onze kansen rustig af. Meer live op 0900 – 51 51 666

De AEX zit gevangen tussen 443 en 458 en het is wachten op een uitbraak naar boven is onze visie. Hoe spelen wij hierop in en waar liggen nu de kansen? welke aandelen moeten we kopen of mijden? om 12 uur kunt u gewoon al uw vragen in de chat aan ons stellen. Meldt u hier aan en Chat met ons mee vanaf 12.00 tot 12.30 uur.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 455.10, een verlies van 0.96 punten of 0.21%. De Amsterdamse beurzen noteerden vanochtend nog iets hoger, evenals de rest van Europa. We hebben de weerstand op 458 bijna getest en rond 457.60 punten vielen we gelijk alweer terug. De dollar trekt aan, op macro-economisch vlak wordt de situatie in de Verenigde Staten alleen maar beter waardoor de kans op een renteverhoging toeneemt, Deutsche Bank is enigszins naar de achtergrond verdwenen en als de olieprijs aantrekt is dat goed voor de inflatie.

Wall Street sloot hoger en trok Europa aanvankelijk mee omhoog. Het macronieuws dat we hier zagen, was ook goed te noemen en de olieprijs stijgt, maar de Aex kan nu even steun testen op 453-455 punten. Mogelijk een mooi moment om even long te gaan met de FTI en met call opties en long posities in te spelen op de volgende aanval op 458 punten, tot zo.  

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 455.43, een verlies van 0.63 punten of 0.14%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een lagere opening van Wall Street, waarbij de markt een pas op de plaats maakt in aanloop naar het Amerikaans banenrapport morgen. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,2 procent in het rood. De futures van de Dow Jones Industrial Average en de technologiezware Nasdaq noteren tevens 0,2 procent lager. Markten bewegen dus in de VS ook in een nauwe marge in aanloop naar het banenrapport vrijdag en het begin van het winter cijferseizoen.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de VS in de week eindigend op 1 oktober ten opzichte van de voorgaande week met 5.000 is gedaald tot 249.000 eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Olie noteert in het groen. Een november-future West Texas Intermediate stijgt 0,6 procent op 50,12 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent hoger beweegt op 52,18 dollar. De Aex kan nu toch opveren denken wij door gunstige macrodata en we wachten op een test van de 458 punten. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 454.82, een verlies van 1.24 punten of 0.27%. De AEX-index in Amsterdam koerste onder de slotkoers van woensdag en sloot zelfs richting de bodem, werd op het einde nog even omlaag gedrukt. Ook elders in Europa prijkten kleine minnen op de koersborden. Financiële fondsen behoorden net als een dag eerder tot de sterkere stijgers op het Damrak. In Parijs, Frankfurt en Londen stonden minnen op de koersenborden tot 0.5 procent.

In de MidKap behoorde bodemonderzoeker Fugro tot de winnaars met een plus van 1 procent. Fugro meldde bij zijn samenwerkingsverband Seabed Geosolutions een opdracht in het Midden-Oosten van 60 miljoen dollar. De olieprijs zit ook weer in de lift, maar aangezien we rond het laagste punt van de dag sloten, kunnen we morgen ook even de 453 testen. Daar willen we weer long gaan. We hebben de steun en weerstand vandaag goed voorspeld en gaan morgen weer in de markt. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren