De AEX test weerstand op 456, nu door naar 458 en 473?

Geplaatst op 31 augustus 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 456.01, een winst van 0.09% en de andere Europese Beurzen openen verdeeld na verliezen op Wall Street, de Dow verloor 0.26% en de Nasdaq sloot 0.18% lager. In de VS gaat men er nu vanuit dat de FED liever zo snel mogelijk de rente wil verhogen en wij vinden dat positief, immers dan is er maar duidelijkheid. Vandaag krijgen we een eerste indicatie van de ontwikkelingen in de Amerikaanse arbeidsmarkt, om 14.15 uur krijgen we het ADP banen rapport.

In Azië noteerden de belangrijkste indices verdeeld, de Nikkei staat 0.97% hoger en de Hang Seng verliest 0.15%. De euro noteerde lager ten opzichte van de dollar en tussentijds aangeland op 1,11 dollar, waarna een herstel optrad. De AEX heeft weerstand op 456 en hierboven op 458 en heeft nu weer steun op 454. De Calls en Turbo long op Heineken zijn binnen en we kijken naar calls op ArcelorMittal. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

Wilt u ook live onze aan en verkoop signalen ontvangen per sms en email? Of deze gelijk laten uitvoeren via autotrading? Stuur ons een email op info@beursfoon.nl en wij sturen u extra informatie. Bellen mag ook, geven wij u gelijk persoonlijk uitleg, 023-5288851

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 457.74, een winst van 1.92 punten of 0.42%. De Amsterdamse beurs heeft de winst gedurende de ochtend iets verder uitgebreid en bijna de 458 punten getest. Beleggers reageren positief op enkele Europese macrocijfers, waaronder op de Duitse detailhandelsverkopen die in juli op maandbasis met 1,7 procent gestegen bleken, terwijl de verwachting 0,5 procent was. In Amerika gaat vanmiddag de aandacht uit naar het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, dat over het algemeen wordt beschouwd als een goede indicator voor de kwaliteit van het officiële Amerikaanse banenrapport op vrijdag. Olie staat iets onder druk en de euro noteert wat hoger, maar dat zet dus nog geen druk op de Europese beurzen. De financials doen het wederom goed en Arcelor Mittal staat onder druk. We kijken waar daar de voorlopige bodem ligt en dan stappen we in met calls op het aandeel, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 456.83, een winst van 1.01 punten of 0.22%. De beurzen in New York openen naar verwachting vrijwel vlak. Beleggers kregen op de laatste handelsdag van augustus een cijfer over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP. Dat cijfer vormt de opmaat voor het banenrapport dat vrijdag door de Amerikaanse overheid wordt gepubliceerd. Volgens ADP kwamen er in augustus 177.000 banen bij in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Economen hadden gemiddeld op 175.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. De banengroei in juli werd herzien tot 194.000, van een eerder gemelde 179.000.

Het ADP-cijfer kan inzicht bieden in het officiële banenrapport op vrijdag. Ook staan er nog gegevens over de voorlopige woningverkopen in de VS op de rol. Verder wordt informatie over de industriële bedrijvigheid rond Chicago in augustus gepubliceerd. Het nieuws valt dus licht tegen en wij pakken nu 100 euro winst met de FTI short op 0900-5151666. Calls op Arcelor Mittal wachten we nog even mee, richting de 5.25 euro willen we die oppikken en Heineken staat nog op winst, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 455 punten, een verlies van 0.1%. De Europese beurzen toonden aan het einde van de sessie een negatief beeld, ingegeven door hogere olievoorraden en een daling van de olieprijs met 3 procent. Bovendien liep de euro wat op en werd het verlies voor Shell 2 procent. Toch deed de Aex het beter dan de overige Europese beurzen. Bij beleggers op het Damrak waren wel vooral de financiële fondsen in trek. De hoofdindex op Beursplein 5 werd aangevoerd door Aegon, dat 4 procent won. De verzekeraar werd gevolgd door ING en NN. Wij hebben nog calls op Aegon en deze hebben daardoor nog maar een beperkt verlies. 

We kijken uiteraard naar nog meer calls, ook op de Aex binnen het huidige long signaal, maar kochten alvast calls op ArcelorMittal met onze leden. Arcelor werd hard afgestraft en is rond de 5.25 euro volgens ons koopwaardig. Heineken bleef redelijk liggen en zal met de Aex mee omhoog kunnen de komende dagen. We hebben de 458 bijna getest en onze mening is dat we de volgende keer daar doorheen kunnen schieten. We wensen U een fijne avond en zijn morgen weer bij U terug met nieuwe acties. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren