Diverse kansen komen er aan vandaag

Geplaatst op 19 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 452.91, een verlies van 0.06% en ook de rest van de Europese Beurzen gaan rustig van start, ondanks winsten op Wall Street. De Dow won 0.42% en de Nasdaq sloot 0.85% hoger, na overwegend goed ontvangen bedrijfscijfers. De groei van de Chinese economie kwam in het derde kwartaal van dit jaar op jaarbasis uit op een stabiele en solide 6,7 procent.

Ook detailhandelscijfers van China oogden solide. De Aziatische beurzen noteerden woensdag overwegend hoger, de Nikkei sluit 0.21% hoger en de Hang Seng staat 0.54% lager. De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,099.

ASML kwam met prima cijfers en een goede outlook en staat nu 3.5% hoger. Fugro komt met een omzet waarschuwing en staat 7% lager. En de cijfers van Akzo zijn in lijn. Wij kijken nu gelijk naar langlopende calls op Fugro nu het aandeel rond de 15 euro staat. De AEX heeft weerstand op 455 en 458 en daar kijken we even naar puts op de AEX en steun zien we op 452 en 448. Meer live op 0900 – 51 51 666

Donderdag om 20.00 uur houden wij een online seminar bij IEX.nl, we verwachten dat er 1000 mensen komen kijken, u hoort van John Beijer 10 tips & tricks voor uw beleggingsportefeuille. Meldt u hier aan en kijk mee.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 453.09, een verlies van 0.04 punten of 0.01%. De Amsterdamse beurs is gedurende de ochtend dicht bij huis gebleven. Er is weinig richtinggevend nieuws en het was dus een rustige ochtend. Groeicijfers uit China werden enkel voor kennisgeving aangenomen. Afgelopen kwartaal steeg het Chinese bruto binnenlands product met 6,7 procent op jaarbasis, gelijk aan de groei in zowel het tweede als eerste kwartaal van dit jaar. De stimuleringsmaatregelen door de Chinese overheid lijken dus zijn vruchten af te werpen. 

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de investeringen in Nederland in augustus van dit jaar opnieuw zijn gestegen. In augustus lag het volume van de investeringen in materiële vaste activa 5,3 procent hoger dan in augustus 2015. Allemaal goed nieuws dus, maar we kruipen langzaam weer op naar de 458 weerstand en daarmee verwachten we op termijn wat winstnemingen. We zitten nog steeds gevangen in de tradingrange. Ondertussen kijken we dus naar intraday kansen en fondsen die we kunnen oppikken zoals Fugro, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.11, een winst van 0.98 punten of 0.22%. Wall Street koerst af op een licht hogere opening. De futures op de S&P 500 index stijgen 0,2 procent, net als die op de Dow Jones index. De Nasdaq futures staan nagenoeg vlak. Opnieuw zal er veel aandacht zijn voor kwartaalcijfers. Met name de bankensector heeft tot nu toe prima resultaten gerapporteerd en dat was toch wel een verrassing. Vanmiddag bleek dat Morgan Stanley net als Amerikaanse sectorgenoten die de afgeloepn twee voorgingen in het derde kwartaal beter heeft gepresteerd dan de markt vooraf inschatte.

De Amerikaanse macro-economische agenda bevat voor de openingsbel één publicatie, namelijk cijfers over de woningbouw. In september daalde het aantal in aanbouw genomen nieuwe woningen met 9 procent, na een afname van 5,6 procent in augustus. Vanmiddag verschijnen nog de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden en vanavond wordt het Beige Book van de Federal Reserve vrijgegeven. De Aex loopt nu op en zet nieuwe toppen neer. Rond de 455 punten gaan wij short op 0900-5151666. We kunnen eerst nog een keer terugvallen naar 440 niveaus en dan hopelijk een keer door die 458 heen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 454.68, een winst van 1.55 punten of 0.34%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in de plus, in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank morgen. In Amsterdam reageerden beleggers enthousiast op de kwartaalcijfers en prognoses van chipmachinefabrikant ASML, terwijl bodemonderzoeker Fugro het moest ontgelden na de melding van opnieuw een forse omzetdaling. De graadmeters in Parijs en Frankfurt stonden 0,2 procent hoger. In Londen ging de graadmeter zelfs een fractie achteruit. De Aex deed het dus zeer goed. 

ASML overtrof afgelopen kwartaal zijn eigen omzetverwachting, mede dankzij voortgang op het gebied van de nieuwe EUV-technologie. Ook AkzoNobel opende de boeken. Wisselkoersen bleven het verf- en chemieconcern in het derde kwartaal dwarszitten. Het aandeel was met een verlies van bijna 3 procent de grootste verliezer bij de hoofdfondsen. Wij kijken toch naar kansen in Fugro en deze Akzo. De Aex zelf loopt op naar de 458 en daar verwachten we alweer wat winstnemingen. Meer tips en tricks in ons seminar morgen, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren