Eeen stapje terug, en dan weer 2 vooruit. Chat mee om 12 uur

Geplaatst op 05 november 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 467.16, een verlies van 0.36% en ook de andere Europese Beurzen gaan verdeeld van start. Wall Street sloot ook licht lager, de Dow verloor 0.43% en de Nasdaq sloot 0.05% lager, waarmee de opwaartse trend van de twee voorgaande handelsdagen werd doorbroken, nadat Fed-voorzitter Janet Yellen hintte op een renteverhoging in december. We kijken nu uit naar de banendata uit de VS, die vrijdag komen. In Azië noteren de belangrijkste indices plussen, waarbij de Nikkei-225 profiteert van de gestegen dollar te opzichte van de yen.

De dollar ondervond behoorlijk wat steun aan de woorden van Yellen en het lijkt er op dat de opwaartse druk voor de dollar nog niet is geweken. De AEX heeft vandaag steun op 465 en 463 en weerstand is er op 468 en 472. Even een stapje terug en dan weer op weg naar 472. Stel om 12 uur al uw vragen aan ons, wat gaat de rente doen, waar gaat de AEX heen, welke fondsen moet u juist nu kopen, of verkopen. Chat mee op http://goo.gl/JQDSZw

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 470.89, een winst van 2.05 punten of 0.44%. De Europese aandelenbeurzen laten een gemengd beeld zien. Koersverliezen onder de zwaarwegende grondstofbedrijven houden de beursgraadmeters in Amsterdam en Londen in toom. Op de Zwitserse markt gaat uitzender Adecco in de uitverkoop na een onverwacht kwartaalverlies. De aandelenbeurzen houden zich sterk, ondanks dat een rentestap in de VS steeds dichterbij lijkt te komen. Als het Amerikaanse banenrapport, dat morgen naar buiten komt, geen rare verrassingen laat zien kunnen we ervan uitgaan dat Fed-voorzitter Yellen de rente in december gaat verhogen. De beurzen in Parijs en Frankfurt stijgen tot 0,9 procent. Londen zakt 0,4 procent. 

Adecco keldert bijna 9 procent in Zürich. ’s Werelds grootste uitzendconcern schreef honderden miljoenen euro’s af op bedrijfsonderdelen en leed een kwartaalverlies van ruim een half miljard euro. Concurrent Randstad verliest 1,2 procent in de AEX. We hebben weerstand op 472-473, evenals gisteren en steun is er op 468 punten. Het systeem geeft op korte termijn nog een long signaal, maar we zien de markt telkens op die 472-473 afketsen. Het lijkt erop dat we toe zijn aan wat winstnemingen, maar er wordt tevens gewacht op het banenrapport van morgen, dus kunnen we ook nog een keer de top testen en verzilveren we onze turbo’s long, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 469.49, een winst van 0.65 punten of 0.14%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, krap een dag na Yellen en kort nadat Amerikaanse macrodata een verdeeld, maar per saldo licht positief beeld gaven, ook al vielen de steunaanvragen tegen. De future voor de Dow Jones Industrial Average noteert 0,3% hoger, voor de Nasdaq 100-index 0,2% hoger en voor de S&P 500-index weer 0,3%. De woorden van Janet Yellen, voorzitter van de Federal Reserve, gisteren gedebiteerd voor het Huis van Afgevaardigden, hebben de markten overtuigd van een gegroeide kans op een renteverhoging in december. Maar als de banengroei van de VS over oktober tegenvalt, slinkt die kans weer net zo snel.

Belangrijkste aspect van de EC was de opwaartse bijstelling van de groeiraming voor de eurozone voor dit jaar met 10 basispunten naar 1,6%, maar de EC plaatste wel kanttekeningen, onder andere met betrekking tot de vertraging in de economieen van opkomende markten. De Bank of England verschoof het moment van renteverhoging naar 2017 en deed hetzelfde met de verwachting voor een inflatie van 2%. De rente bleef staan waar deze stond: 0,5%. het inkoopprogramma bleef GBP375 miljoen. Toch zijn beleggers teleurgesteld nog en krijgen alweer last van hoogtevrees, terwijl de data dus kunnen tegenvallen wat later weer hogere koersen zal geven. Op 0900-5151666 zitten we even short met de FTI en we verwachten steun en een koersdoel op 468, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 466.60, een verlies van 2.24 punten of 0.48%. De Europese aandelenbeurzen leverden in de middagsessie steeds meer terrein in. Ze volgden daarmee Wall Street, waar de graadmeters steeds dieper in de min raakten uit vrees voor een op handen zijnde renteverhoging door de Federal Reserve. De beurzen in Frankfurt en Parijs hielden winsten tot 0,8 procent vast, terwijl de FTSE in Londen 0,6 procent daalde. Zoals zo vaak in de afgelopen maanden moesten vooral grondstofgerelateerde bedrijven het ontgelden. Staalgigant ArcelorMittal en energiereus Shell behoorden met verliezen van respectievelijk 5 en 3 procent tot de sterkste dalers in de AEX. Kunstmestfabrikant OCI bungelde met een verlies van 6 procent onderaan de lijst Amsterdamse hoofdfondsen.

Mijnbouwers als Anglo American, Glencore en Rio Tinto trokken met verliezen tot 8 procent een flinke wissel op de Londense beurs, waar Shell-rivaal BP 3 procent inleverde. Adecco kelderde ruim 10 procent in Zürich. ’s Werelds grootste uitzendconcern schreef honderden miljoenen euro’s af op bedrijfsonderdelen en leed een kwartaalverlies van ruim een half miljard euro. Concurrent Randstad verloor 1,5 procent in de AEX. De Aex staat dus weer onder druk en we zijn onder de 468 steun gekomen. We kunnen dan nu ook eventueel de 463 testen en daar zullen we weer in de calls op de index stappen. Onze oude calls hebben we gisteren dus reeds gunstig gesloten op de beurslijn, alsmede de FTI short vandaag. Rond 463 dus instappen en morgen gaan we weer verder handelen, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren