Even hogere bodem testen en dan op naar 450 en 500 ?!?

Geplaatst op 25 januari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 417.47, een verlies van 1.81 punten of 0.43%. De Amsterdamse beurs is hoger aan de eerste handelsdag van de week begonnen, maar zakt na de hogere top meteen even terug door wat winstnemingen. Ook de andere graadmeters in Europa openden in de plus en staan nu op kleine minnen. In Amsterdam keldert advies- en ingenieursbureau Arcadis na een winstalarm. Een olieprijs duidelijk boven de 30 dollar per vat en aanhoudende hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken zorgen nog voor een positief sentiment op de beursvloeren. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt zakken tot 0,4 procent. Arcadis verliest 14 procent. De onderneming had afgelopen kwartaal te kampen met verslechterende marktomstandigheden in Noord-Amerika en in opkomende landen. 

De olieprijs lijkt een bodem te hebben neergezet rond de 27.50 Dollar en is nu weer op weg naar 35 Dollar. Datzelfde scenario zien we voor de Aex. Een hele korte felle bodem en nu lijkt alles weer te herstellen. Daarom gaan we ervan uit dat de Aex nu een hogere bodem kan neerzetten op 418 of 415 en dan op naar 450 en 500 voor dit jaar, als het nieuws uiteraard allemaal zo positief blijft. We zien enorme uitslagen, maar blijven worden geholopen door de ECB. De puts houden we vast voor een eventuele dip en met de huidige hogere niveaus kunnen we onze calls boven de 425 gaan verzilveren, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 420.24, een winst van 0.96 punten of 0.23%. De Europese beurzen staan licht in het groen, na een wat schommelende ochtendsessie. In Amsterdam keldert advies- en ingenieursbureau Arcadis vanwege een winstwaarschuwing. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs staan tot 0,2 procent in de plus.Volgens analisten wordt vooral uitgekeken naar later deze week, met onder meer het rentebesluit van de Federal Reserve en eventuele toelichtingen van Fed-voorzitter Janet Yellen over de recente onrust op de beurzen en de oliemarkt. Verder komen veel toonaangevende bedrijven deze week met cijfers, waaronder Apple.

De prijs van een vat Amerikaanse olie gaat weer 2,2 procent omlaag tot 31,49 dollar en Brent verliest 1,7 procent tot 31,62 dollar. Vrijdag stegen de olieprijzen nog met circa 9 procent door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken. Zoals we al voorspelden, kunnen we nu dus even een wat hogere bodem neerzetten en nu maar kijken of deze gehouden gaat worden. Rond de 423, als we daar nog komen, gaan we short en we houden alle posities stevig vast, tot zo.  

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 416.26, een verlies van 3.02 punten of 0.72%. Wall Street begint in het rood, terwijl dalende olieprijzen weer het sentiment beheersen. Sommige analisten verwachten dat de handelsvolumes lager zullen zijn dan gebruikelijk, vanwege de sneeuwstormen die gedurende het weekend de oostkust van Amerika teisterden. Onder andere New York en Washington werden getroffen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,4%, de S&P futures verliezen 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,4%. Nadat olieprijzen weer de weg omlaag namen, volgden de futures. 

De energieprijzen stegen afgelopen vrijdag nog sterk; op Nymex sloot de olieprijs ruim 9% hoger. Maar omdat de outlook voor olie slecht blijft en vanwege winstnemingen zakten de prijzen weer. Omstreeks 14.50 uur verliest de future voor levering van een vat WTI olie in maart 2,9% tot $31,25. Deze week zullen presidenten van verschillende centrale banken van zich laten horen. ECB-voorzitter Mario Draghi houdt vanavond om 19.00 uur een toespraak. Mark Carney van de Britse centrale bank praat dinsdag. Woensdag staat het rentebesluit en een verklaring van de Amerikaanse Fed gepland, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 418.07, een verlies van 1.21 punten of 0.29%. De Europese aandelenmarkten stonden op verlies. Op het Damrak in Amsterdam ging ingenieursbedrijf Arcadis hard onderuit na een winstwaarschuwing. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,8 procent.Volgens analisten wordt vooral uitgekeken naar later deze week, met onder meer het rentebesluit van de Federal Reserve en eventuele toelichtingen van Fed-voorzitter Janet Yellen over de recente onrust op de beurzen en de oliemarkt. Verder komen veel toonaangevende bedrijven deze week met cijfers, waaronder Apple.

Kunstmestproducent OCI was de sterkste daler in de AEX. Bovenaan de Amsterdamse hoofdindex stond bierbrouwer Heineken met een winst van 1 procent. De euro was 1,0840 dollar waard, tegen 1,0815 dollar bij het Europese slot vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 3,3 procent omlaag tot 31,12 dollar en Brent verloor 2,7 procent tot 31,33 dollar. Vrijdag stegen de olieprijzen nog met circa 9 procent door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken. De Aex kan morgen even terug naar 415 en daar gaan wij weer kwalitatief goede aandelen oppikken.

De Aex kan dus morgen de steun testen op 415, zoals we eigenlijk voor vandaag voorspeld hadden. Desondanks houden we onze short posities vast en kijken of dit echt een hogere bodem wordt. Met de daghandelen stappen we dus ook weer in en heeft U zich vorige week nog opgegeven voor de aanbieding, dan kunt U nu nog daaraan refereren op info@beursfoon.nl. Vanaf vandaag wordt de prijs weer 1600 euro voor negen maanden, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren