Even steun testen op 412-413

Geplaatst op 12 november 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 415.53, een winst van 0.35 punten of 0.08%. De aandelenbeurs in Amsterdam werd licht lager en we openden even op 413.93 punten. Ook de andere Europese beursgraadmeters zijn met kleine verliezen geopend. De Aex wordt nu gesteund door SBM met een winst van 20 procent na de schikking van de omkoopzaak. De aandacht van beleggers gaat verder onder meer uit naar het cijfer over de industriële productie in Europa. Op Wall Street was het dinsdag een rustige dag en beleggers wachten op richtinggevende economische cijfers, die later in de week naar buiten komen. 

Op Beursplein 5 staat SBM Offshore dus in de schijnwerpers. De maritiem dienstverlener heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie over een buitenlandse corruptiezaak. Ook liet SBM weten dat het bedrijf in de Verenigde Staten niet zal worden vervolgd voor omkoping. In Brazilië is het onderzoek nog niet afgerond. De markt verwerkt daarnaast het nieuws dat toezichthouders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland een schikking hebben bereikt met 5 internationale banken over beschuldigingen van manipulatie van valutakoersen. In totaal leggen UBS, Citigroup, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland en HSBC 3,3 miljard dollar op tafel. We kunnen nu even wat steun testen op 412-413 met de Aex. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 413.62, een verlies van 1.58 punten of 0.38%. De Europese aandelenbeurzen zijn met een klein verlies geopend en blijven voor de negatieve zijde kiezen. Op Beursplein 5 was SBM Offshore de absolute uitblinker. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie trof een schikking met het Openbaar Ministerie in een grote omkopingszaak. Het is prettig dat er nu duidelijkheid is rond SBM en het schikkingsbedrag valt binnen de voorziening die het bedrijf had genomen. Hoewel SBM geen zwaargewicht is in de AEX, doet de Amsterdamse beurs het iets beter dan de andere beurzen. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren 0,3 tot 0,6 procent.

Bouwbedrijf Ballast Nedam, dat in de afgelopen dagen een opvallende opmars kende, viel ditmaal op door een flinke koersdaling van 8,5 procent. Technisch installatiebedrijf Batenburg Techniek klom ruim 4 procent na een positief nettoresultaat in het derde kwartaal. De euro is 1,2451 dollar waard, tegen 1,2450 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 77,35 dollar. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 81,34 dollar per vat. Wederom een rustige dag dus en we kunnen overwegend short gaan met de FTI vanaf 415. De steun op 412-413 wordt voorlopig gehouden, dus even een pas op de plaats. Wilt U deze maanden gratis, en volgend jaar het gehele jaar meedoen met de portefeuille en acties, meldt U zich dan nu aan voor een abonnement op info@beursfoon.nl 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 412.18, een verlies van 3.00 punten of 0.72%. De S&P 500 index zal onwaarschijnlijk zijn record breken, terwijl de futures voor Wall Street wijzen op een lagere opening. Wall Street kan worstelen met het realiseren van nieuwe recordhoogtes, na zes achtereenvolgende handelssessies waarop winsten werden geboekt. Strategen stellen dat het niveau van 2.040 weerstand zal bieden voor de S&P 500. Technische indicatoren wijzen nog steeds op een markt die overkocht is en op zoek is naar een adempauze, waarbij de relatief rustige periode midden november de ideale tijd is voor een korte consolidatie. Ook zagen we eerder van den Akker wijzen op een Aex die niet boven de 429 zal uitkomen dit jaar volgens hem. 

Futures voor de Dow Jones Industrial Average dalen omstreeks 15.00 uur 76 punten, ofwel 0,4%, die van de S&P 500 index zakken 7,30 punten (0,4%) en de Nasdaq-futures staan 12,25 punten (0,3%) af. De dalende olieprijzen en lagere Europese aandelenmarkten zetten druk op Wall Street. De volumes zullen weer toenemen nadat de obligatiemarkten en overheidsorganisaties gisteren gesloten waren in verband met Veteranendag. De enige belangrijke macro-economiche indicator die verschijnt vormt de groothandelsvoorraden en verschijnt om 16.00 uur. De steun op 412 is inmiddels zojuist doorbroken met een bodem op 411.14 en we gaan ons opmaken voor een hogere bodem op 408, is ons idee. De FTI short vanaf 415 hebben we inmiddels gesloten op 0900-5151666 en met de Dax future automatisch handelen gingen we zelfs long begin van de dag met succes. Nu even genieten van onze uitgekomen voorspellingen en rond 16.00 uur kijken voor een mogelijke aanval op de 410.

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 411.93, een verlies van 3.25 punten of 0.78%. De Europese aandelenbeurzen stonden in de min. Op Beursplein 5 was SBM Offshore echter de absolute uitblinker. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie trof een schikking met het Openbaar Ministerie in een grote omkopingszaak. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren 0,2 tot 1,4 procent. In de AEX steeg SBM Offshore 18,8 procent in beurswaarde. De schikking die de maritiem dienstverlener heeft gesloten in verband met het betalen van steekpenningen in drie landen is volgens analisten van Rabobank zeer positief nieuws. Het bedrijf betaalt 240 miljoen dollar, maar wordt niet vervolgd in de Verenigde Staten.

Bouwbedrijf Ballast Nedam, dat in de afgelopen dagen een opvallende opmars kende, viel ditmaal op door een flinke koersdaling van 8 procent. Technisch installatiebedrijf Batenburg Techniek klom 2 procent na een positief nettoresultaat in het derde kwartaal. De Aex sloot rond de bodem van de dag en we hebben de steun op 412 meerdere keren getest en daarmee hebben we nu steun op 408, waar mogelijk een hogere bodem ligt. Even wat winstnemingen was niet te voorkomen en we gaan nu kijken of de steun op 408 houdt. Met de FTI gingen we voor de tweede keer short op 413 om 16.00 uur op 0900-5151666 en deze sluiten we nu af. Morgen weer opnieuw in de markt, fijne avond !

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren