Goede dagen komen er aan, steun op 463 en 458, weerstand op 468 en 472

Geplaatst op 30 oktober 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 463.96, een winst van 0.19% en ook de andere beurzen in Europa gaan iets hoger van start ondanks een iets lager slot op Wall Street, de Dow verloor 0.13% en de Nasdaq sloot 0.42% lager. Voor beleggers die het prettig vonden dat de rentetarieven voor langere tijd laag zouden blijven, is het uitzicht op een rente verhoging van de FED wellicht een reden om winsten te nemen. De centrale bank van Japan liet het lopende monetaire beleid intact en de Nikkei sloot 0.78% hoger.

De AEX heeft vandaag steun op 463 en weerstand is er op 465. Het is de laatste handels dag van de maand en maandag van de nieuwe maand, normaal gesproken zien we dan meestal wat hogere koersen. De Bund Future daalde gisteren flink, wij zitten short en zoeken nu een mooi punt om weer long te gaan. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 460.14, een verlies van 2.85 punten of 0.62%. De Europese aandelenbeurzen laten kleine verliezen zien. Beleggers doen het rustig aan op de laatste handelsdag van een sterke beursmaand. De markt verwerkt bovendien een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Het is een tamme handelsdag. De wat kleinere bedrijven als USG en NSI kwamen met cijfers, maar dat zijn geen aandelen die de markt in beweging zetten. Het is vooral wachten op de macrocijfers uit de VS en de resultaten van de grote Amerikaanse olieconcerns Exxon en Chevron, die later op de dag naar buiten komen.

De beurzen in Londen en Parijs verliezen tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt daalt 0,2 procent, maar koerst daarmee toch af op de beste beursmaand sinds 2009. USG People prijkt bovenaan de MidKap met een winst van ruim 6 procent. Het uitzendbedrijf voerde zijn kwartaalresultaten opnieuw op en verwacht dat de positieve trend aanhoudt. De Aex mag terugzakken naar de steun op 458, misschien zelfs nog een uitschieter naar 455, maar daar komen alweer kansen om calls en long posities te gaan oppikken. We blijven geloven dat de markten in een mooie opgaande trend zitten en de komende weken veel verder omhoog zullen gaan, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 458.80, een verlies van 4.19 punten of 0.90%. Wall Street werd licht hoger verwacht op de laatste handelsdag van de week en maand in afwachting van een aantal macro-economische data. We staan toch wat lager nu in de VS en dat valt dus tegen. De Aex kan ook meteen mee omlaag en zat al in een kleine downtrend. Oktober is een heel aardige maand voor Wall Street met naar verwachting de hoogste winst op maandbasis in vier jaar tijd. De S&P 500-index staat deze maand op winst van ongeveer 9%. De persoonlijke inkomens van de VS over september stegen met 0,1%, terwijl was gerekend op een plus van 0,2%. De augustuscijfers werden met 10 basispunten opwaarts bijgesteld naar een stijging met 0,4%.

De persoonlijke uitgaven waren hetzelfde lot beschoren: stijging 0,1%, verwacht was plus 0,2%. Over augustus bleef alles zoals het was: +0,4%. In die inkomens- en uitgavendata zit ook altijd een inflatie-indicator en kwam op maandbasis in de kernversie 0,1% hoger uit en op jaarbasis 1,3% hoger. Als alles wordt meegenomen dan komt de inflatie uit op -0,1% op maandbasis en +0,2% op jaarbasis. Het consumentenvertrouwen viel zojuist mee, maar dat geeft weer angst voor een renteverhoging. We kunnen nu de 458 testen, daar zullen we weer steun krijgen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 462.12, een verlies van 0.87 punten of 0.19%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers deden een stapje terug op de laatste handelsdag van een sterke beursmaand. De markt verwerkte bovendien een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,7 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,1 procent en had daarmee de beste beursmaand sinds 2009. Op Wall Street lieten de beurzen een licht lager beeld zien. Er kwam een enigszins tegenvallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen naar buiten. Het vertrouwen bleek in oktober wat minder sterk te zijn gestegen dan eerder gedacht, aldus de Universiteit van Michigan.

USG People prijkte bovenaan de MidKap met een winst van 7 procent. Sterkste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een winst van 1,8 procent. In Brussel klom AB InBev 0,7 procent. De biergigant bracht in het afgelopen kwartaal net als concurrent Heineken meer en ook duurder bier aan de man. Een rustige dag dus en op weekbasis zijn we licht gedaald met de index, maar voor ons een mooi moment om alvast wat long posities op te pikken rond 460 vandaag. Het lijkt erop dat we geen grote dip meer krijgen en de komende 8 weken kunnen gebruiken voor de eindejaarsrally 2015! We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren