Griekenland er nu echt uit? stel om 11 uur uw vragen

Geplaatst op 15 juni 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 473.58 en dat is een verlies van 0.87% en ook de rest van Europa zakt weg nu Griekenland bijna weg is uit de Eurozone. Wall Street sloot vrijdag lager. De Dow verloor 0.78% en de Nasdaq sloot 0.62% lager. Na het opnieuw mislukken van de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters nemen de zorgen om een vertrek uit de eurozone toe. De beurzen in Azië gingen omlaag door druk elders uit de wereld.

Ook zijn beleggers voorzichtig in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. De euro zal vermoedelijk onder druk staan door zorgen om Griekenland. Daarnaast kijkt de valutamarkt uit naar het rentebesluit van de Fed op woensdag. De AEX heeft nu steun op 473 en 468 en weerstand op 475 en 478.

Een hoop onzekerheid nu, is deze dip tijdelijk, of zet deze flink door naar 450 en lager, op al deze vragen geven wij antwoord tijdens de wekelijkse Chat sessie i.s.m. John Beijer van Beursfoon, Geert Jan Nikken van Leomont en Alexander Sassen van Elsloo van Sassen Research. Stel al uw vragen om 11 uur op www.tradeidee.nl/chat

 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 473.28, een verlies van 4.48 punten of 0.94%. De Europese aandelenbeurzen gaan verder omlaag. Het mislukken van de gesprekken tussen Europa en Griekenland zorgt nog steeds voor onzekerheid bij beleggers. Vooral de bankaandelen staan daardoor onder druk. Het enige wat beleggers kunnen doen is wachten op de politieke ontwikkelingen rond Griekenland. Tot dan blijft het aanmodderen en komt er pas weer schot in de markt bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers in juli. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs raken tussen 0,8 en 1,4 procent kwijt. De hoofdindex in Athene keldert bijna 5 procent. De Griekse banken gaan in de uitverkoop. 

Donderdag vergadert de eurogroep opnieuw over de kwestie. In de Aex zien we bijna alleen maar dalers en in de MidKap is TomTom een positieve uitschieter met een plus van meer dan 6 procent. Volgens analisten biedt de aanstaande verkoop van de kaartentak Here van Nokia kansen voor branchegenoot en concurrent TomTom. De Aex kan volgens onze modellen in eerste instantie de low van de afgelopen weken op 468 testen en dan kijken of we naar beneden knallen naar 450 niveaus. Wij kochten alvast puts, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 471.50, een verlies van 6.26 punten of 1.31%. De Amerikaanse indexfutures wijzen op een lagere start op Wall Street, in navolging van Europa, waar de zorgen om een Grieks vertrek uit de eurozone toenemen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,5%, de S&P futures verliezen 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,5%. Afgelopen weekend werden de onderhandelingen tussen het geplaagde eurozoneland en zijn Europese geldschieters al snel afgebroken en daarmee nemen de zorgen om een vertrek van de Grieken uit de muntunie toe. Verder kijken Amerikaanse beleggers uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Hoewel economen niet verwachten dat de Fed de rente nu al verhoogt, is het wel mogelijk dat de centrale bank meer details gaat geven over wat toekomstige rentestappen zal drijven. 

Op de economische agenda van de VS van maandag staat de industriele productie van mei om 15.15 uur, gevolgd door het vertrouwen onder huizenbouwers van juni om 16.00 uur. We denken dat we ook in de VS wat dieper in de min kunnen, maar dat zal nog geen effect op Europa hebben. De bodem hoeven we dan ook vandaag nog niet te testen. We gingen om 13.30 uur short op 0900-5151666, toen de Aex op 373 stond en deze sluiten we nu met een leuke winst. Om het uur kunt U daar meehandelen met de FTI, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 472.89, een verlies van 4.87 punten of 1.02%. De Europese aandelenbeurzen stonden weer op een aardig verlies, konden aan het einde van de sessie wat herstellen, maar sloten toch gemiddeld meer dan een procent lager. Net als op vrijdag zorgde de voortslepende Griekse schuldenkwestie voor onrust onder beleggers in Europa. Een oplossing voor de crisis lijkt nog ver weg. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs raakten tot 1,6 procent kwijt. De hoofdindex in Athene bleef meer dan 4 procent lager noteren. Vrijdag werden ook al stevige verliezen geleden op de Europese beurzen vanwege de Griekse crisis. De Atheense beurs raakte die dag bijna 6 procent kwijt.

Banken gingen in de uitverkoop. Zo zakten National Bank of Greece, Piraeus Bank en Alpha Bank tot ruim 12 procent. Op de laatste handelsdag van vorige week lieten de Griekse bankaandelen verliezen tot meer dan 13 procent zien. Ook ING verloor hier 2 procent. De Aex stond wederom door de onrusten rondom Griekenland fors onder druk en dat zal de komende dagen nog wel aanhouden. We hebben nu steun op de huidige niveaus en daaronder op de 468. We hebben vandaag even in de put opties gezeten en daar een klein winstje op genomen. Op de beurslijn hadden we ook 1.3 punt winst met de FTI en morgen kijken we weer verder, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren