Herstel kan ons naar 428 a 432 brengen

Geplaatst op 25 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 424.52en dat is een winst van 1.15% en ook de rest van Europa gaat hoger van start, ondanks zeer forse verliezen op Wall Street en in Azië. De Dow verloor 3.57% en de Nasdaq sloot 3.82% lager. De Nikkei verliest wederom 3.96%, de Shanghai staat 7.8% lager, de Hang Seng verliest 0.28%. Beleggers werden maandag nog ongeruster omdat de Chinese autoriteiten in het weekend geen verdere actie ondernam om de verkoopgolf op de aandelenmarkten in te dammen.

The Wall Street Journal meldde dat de Chinese centrale bank het bancaire systeem wil overspoelen met liquiditeit om kredietverlening te stimuleren. Het zou de nieuwste stap zijn in een reeks maatregelen om de haperende economie een impuls te geven.

Voor de korte termijn zijn wij negatief, de AEX is nu 20% gedaald en kan nu wat herstellen naar de weerstand op 428 a 432. Daar kijken we al weer even naar AEX puts voor een mooi ritje, waar de koersen de afgelopen maanden juist heel simpel omhoog gingen, gaat dat nu even zeer moeizaam en dalen gaat wel simpel en heel snel. Steun is er op 423, 418 en 412.

Er zijn in deze markten volop kansen en die moeten we nu benutten, want bedenk goed, dit soort bewegingen komen zelden voor!! Wilt u onze acties ook live ontvangen? Mail ons even voor meer informatie over een abonnement op info@beursfoon.nl of bel: 023-5288851 Tot zo.

Bekijk hier onze video met ons dagcommentaar en een aantal grafieken

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 433.85, een winst van 14.17 punten of 3.38%. De Europese effectenbeurzen weten weer wat te herstellen na de flinke koersduikelingen op Zwarte Maandag. Beleggers gaan op zoek naar koopjes en schuiven de zorgen over China, waar de beurzen opnieuw kelderden, aan de kant. De Europese beurzen tonen een aardig herstel na de paniek en chaos gisteren. De AEX is ten opzichte van de hoogste koers eerder dit jaar zo’n 20 procent kwijtgeraakt en dat lokt koopjesjagers naar de markt. De bedrijven die gisteren hard onderuit gingen worden dan ook weer opgepikt en wij spreken al jaren over het tennisbal-effect. Dat betekent ook dat we weer terug zullen vallen waarschijnlijk. 

De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gaan tot 3,2 procent vooruit. De beurzen in China gingen eerder op de dag opnieuw hard onderuit. De Shanghai Composite verloor 7,6 procent, na de koersval van 8,5 procent een dag eerder. Ook de Japanse beurs ging verder omlaag en eindigde 4 procent in de min. De Aex kan nog even verder opveren richting de 438 mogelijk en daar denken we toch weer aan shortkansen. De Aex kan dan weer terug vallen en de bewegingen zullen groot kunnen blijven met mogelijk toch een bodem rond de 400 punten van gisteren. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 437.33, een winst van 17.65 punten of 4.21%. Wall Street opent volgens de futures flink hoger, nadat de Chinese centrale bank bekendmaakte in te grijpen om de dalingen van Chinese aandelen een halt toe te roepen. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 3,3%, de S&P futures winnen ook 3,3% en de futures voor de Nasdaq stijgen 3,7%. De People’s Bank of China verlaagde de benchmarkrente met 0,25 procentpunt tot 4,60%, met als doel de financieringskosten voor het Chinese bedrijfsleven te verlagen. De depositorente werd met 0,25 procentpunt verlaagd naar 1,75%. De verlaging is morgen effectief. Ook werd de ratio voor kapitaalreserves die banken aan moeten houden met 0,5 procentpunt versoepeld. Deze maatregel is vanaf 6 september geldig.

De olieprijzen herstellen ook en komen daarmee weer boven de $39 uit op Nymex, na gisteren voor de eerste keer sinds februari 2009 onder dat niveau te zijn gesloten. Goud, een veilige haven, daalt licht en de dollar trekt aan tegen andere valuta. Best Buy, dat elektronische consumentenproducten verkoopt, stijgt aanzienlijk in de handel voorbeurs met 13,8%. De winst en omzet over het afgelopen kwartaal van het bedrijf overtroffen de verwachtingen ruimschoots. De Aex is weer terug op het uitbraakpunt van 440 en heeft daar wat rust gevonden. Toch denken wij aan wat druk richting de 425 punten na 16.00 mogelijk al, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 436.68, een winst van 17 punten of 4.05%. De Europese aandelenmarkten richtten zich op na de zware verliezen van de vorige dag. Een onverwachte renteverlaging van de Chinese centrale bank gaf het herstel een extra impuls, waardoor het koersverlies van maandag grotendeels werd weggepoetst. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot en met 5 procent bij. De Chinese centrale bank verlaagt de rente in een poging de economische groei te stimuleren. Ook worden de kapitaaleisen voor banken versoepeld, zodat zij meer kunnen uitlenen. Sterkste stijgers in de AEX waren kabelaar Altice en financieel concern ING met winsten van 9 en 7 procent. DSM won 4 procent. Het speciaalchemiebedrijf snijdt harder dan voorzien in de kosten en schrapt de komende twee jaar 900 tot 1100 banen, waarvan ongeveer de helft in Nederland. 

Bij de lokale fondsen werden de cijfers van vermogensbeheerder Van Lanschot goed ontvangen. Het aandeel steeg 5 procent. De Aex is inderdaad, zoals verwacht, hersteld richting de 438 en heeft zelfs de 440 opgezocht. Daar liggen zowel in de week- als daggrafiek behoorlijke weerstanden en de gap tussen de slotkoers van afgelopen vrijdag en de openingskoers van gisteren is dan ook netjes gevuld. Technisch gezien kan het nu alle kanten op. Het technisch herstel is nu afgerond. We zijn bijna vanaf de 401 tien procent gestegen en we zullen nu kleur moeten bekennen. Boven de 442 zou het technische plaatje iets verbeteren, maar tot die tijd verwachten we lichte druk, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren