Het spel wordt gespeeld rond AEX 418

Geplaatst op 12 september 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 418.80, een winst van 0.20% en ook Europa gaat redelijk vlak van start. Wall Street sloot verdeeld, de Dow verloor 0.12% en de Nasdaq sloot 0.12% hoger, ondanks aanhoudende spanningen in Irak en Oekraïne. Er werd verder ook al vooruit gekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, hoewel dit nog een kleine week weg is. De vraag is nu, wanneer gaat de centrale bank de korte termijn rentes verhogen.

De Aziatische markten noteerden verdeeld, waarbij aandelen in Japan hoger bewogen op de stijging van de dollar, maar de markten in Hong Kong verloren. De AEX heeft weerstand op 423 en steun op 418 en 415. Hier is het nu mega druk, we hebben aandelen rapport gemaakt: http://www.beursfoon.nl/extern/aandelenrapport Hierin geven wij 3 toppers aan, die 100% kunnen gaan stijgen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 418.09, een winst van 0.08 punten of 0.02%. Op de Europese aandelenmarkten blijven de koersuitslagen beperkt. Beleggers houden hun kruit droog in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve en het Schotse referendum, die volgende week op het programma staan. Er gebeurt dus niet veel vandaag. Zowel naar boven als naar beneden laten de beurzen voor het weekeinde geen grote uitslagen zien. In de eurozone viel de industriële productie iets beter uit dan verwacht, maar dat leidt niet tot groot enthousiasme. Vanmiddag krijgen we nog de Amerikaanse winkelverkopen en men verwacht dat die in de afgelopen maand zijn aangetrokken.

Grootste stijger in de AEX is chipmachinefabrikant ASML met een winst van 1 procent. Staalmaker ArcelorMittal stond onderaan met een min van meer dan 1 procent. Aegon wint 0,5 procent. De Britse dochter van de verzekeraar, die zijn hoofdkantoor heeft in het Schotse Edinburgh, bekijkt de opties rond een eventuele Schotse onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Het verplaatsen van het hoofdkantoor uit Edinburgh is echter niet aan de orde. De Aex kan nu dus toch rond de 418 handhaven, terwijl de overige Europese beurzen in de min staan. We verwachten nu een Aex tussen de 415 en 420. Op die punten gaan we weer actie ondernemen. Ahold waar we een koopadvies op hebben, zien we alweer 0.8% aantrekken. 

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 418.07, een winst van 0.06 punten of 0.01%. De futures op Wall Street noteren vlak, in afwachting van nog een aantal macrodata. Om 14.30 uur verschenen publicaties over de detailhandelsverkopen en importprijzen, beide in de maand augustus. Voor de detailhandelsverkopen werd op maandbasis een stijging van 0,7% geraamd, de importprijzen zouden vorige maand met 0,9% zijn gedaald ten opzichte van juli. De verkopen kwamen uit op 0.6% en de importprijzen waren volgens de verwachting. Om 16.00 uur verschijnt nog een tweetal cijfers: de bedrijfsvoorraden, die in juli met 0,4% zouden zijn gestegen ten opzichte van een maand eerder, en een voorlopige raming van de Universiteit van Michigan over het consumentenvertrouwen in september. 

Dat zou ten opzichte van medio augustus, toen een vertrouwensniveau van 79,2 werd gemeten, zijn verbeterd tot een niveau van 83, zo verwachten geraadpleegde economen. Economische data zijn recent optimistischer en consumentenvertrouwenscijfers hebben waarschijnlijk een steuntje in de rug gekregen van lage benzineprijzen. Op bedrijfsvlak is het rustig. Mogelijk dat beleggers naar Exxon Mobil kijken, omdat de oliereus indirect last kan gaan krijgen van de nieuwe Europese sancties tegen Rusland. De Aex blijft dus heel zijwaarts bewegen rond die 418 en een slot erboven zou weleens een reden kunnen zijn om alsnog in te stappen op deze hogere niveaus. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 417.80, een verlies van 0.21 punten of 0.05%. De Europese aandelenbeurzen stonden overwegend op verlies. De negatieve start van de handelsdag op Wall Street zette de koersen na een rustige ochtendsessie onder druk. Chipmachinefabrikant ASML voerde de AEX aan met een winst van meer dan 1 procent. Bierbrouwer Heineken stond onderaan met een min van 2 procent. Aegon won bijna 1 procent. De Britse dochter van de verzekeraar, die zijn hoofdkantoor heeft in het Schotse Edinburgh, bekijkt de opties rond een eventuele Schotse onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Het verplaatsen van het hoofdkantoor uit Edinburgh is echter niet aan de orde.

De euro was 1,2935 dollar waard, tegen 1,2939 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 92,49 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 97,28 dollar per vat. De Aex sluit nipt onder de weerstand op 418 en na de prachtige rally van de afgelopen weken stabiliseren we op een hoger niveau. Technisch gezien is de markt nu neutraal en dat is niet meer dan normaal na de prachtige rally. Iedere dip is in onze ogen een koopkans en per saldo is het wel gunstig als we snel weer boven de 420 sluiten. We wensen U een fijn weekend en tot maandag! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren